Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Zielono mi! 10:01, 12 wrz 2011

Do góry
A kto strzygł żywopłot i tuje?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:38, 12 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Rozmawiałąm oststnio z jednym z właścicieli sklepu ogr. i powiedział co się dzieje? Niesamowicie zwiększyła się sprzedaż bukszpanów

Ja mówię: Ogrodowisko

To samo zauważyłam z hortensjami Limlight. W szkółce, gdzie nigdy nie było dużego wyboru pojawiły się w sprzedaży hortnsje i żurawki. W ciągu jednej soboty wysprzedano więkoszość z nich.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:30, 12 wrz 2011

Do góry
Rozmawiałam ostatnio z jednym z właścicieli sklepu ogr. i powiedział: co się dzieje? Niesamowicie zwiększyła się sprzedaż bukszpanów

Ja mówię: Ogrodowisko

Safoya, sama jeszcze nie wiem, szukam roślin polecam pachysandrę do półcienia, tojeść rozesłaną żółtą. Już Ci chyba poisałam, wrzośce. Jarzmianę bardzo polecam, choć to delikatna i mało wyrazista i widoczna na rabacie roślina, ale tak wdzięczna w zdjęcicach, niczym delikatna broszka...
Mam ją od lat w ogrodzie Babci Jasi, poznałam tę roslinę w programach Geoffa Hamiltona i na Baletowej porposiłąm o sprowadzenie z Holandii i stąd mam. W Twoim ogrodzie będzie idealna w zestawieniach z innymi bylinami.

Lena, konsekwencji się nauczysz z czasem, pewne rośliny co sie podobały się nie sprawdzą i zrezygnujesz z nich sama. Powiedz: to już przetestowałam i nie spełnia moich wymagań
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:28, 12 wrz 2011

Do góry
grapaka napisał(a)
To ja też muszę zajrzeć do tej werandyostatnio w claudia nr.7 widziałam znajomy ogród Danusi rzecz jasnaDanusia a w jakiej cenie są takie stożki z bukszpana czy cisa, kule na pniu w Twojej szkółce co się zaopatrujesz?

Stożki różnie, 150, 400, a kule z cisa od 300 do 970. Takie kupowałam. Jednak mam problem z zakupem okazów, bo ich "wyprodukowanie" trwa kilka-kilkanaście lat a ogrodowisko niesamowicie "nabiło" sprzedaż tych roślin i niedługo zacznie brakować bukszpanów i cisów....
Widzę tutaj możliwości dla osób mających wolne grunty... Produkujcie bukszpany i cisy
U Justyny 09:15, 12 wrz 2011

Do góry
Właziłaś na drabinę, czy na rusztowanie? Ale warto było, zwłaszcza 1 i 4 zdjęcie.
A to na pewno wiewiór
Ogród w Tarnowie 09:10, 12 wrz 2011

Do góry
Rysiu, nie wiem czy robisz nalewkę na whisky, ale pyszna jest z pigwowca.
Pogaduchy skowronków 09:08, 12 wrz 2011

Do góry
U mnie też piękny dzionek, na lustrze trochę rosy zostało w pobliżu wody, a cieplutko aż się chce wyjść do ogrodu, więc zamiast kawki zdjątka porobiłam.
Zapowiada się pięknie.
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 23:40, 11 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Koleusy górą I rojniki.

Prawda. W tym roku koleusy są bardzo popularne
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:32, 11 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Moje zmiany na froncie będą niewielkie ale znaczące wizualnie i mogą dotyczyć najniższego piętra.
Wszystko zafaluje i się zakołysze Powiem, że znudziły mi się wrzośce i planuję zmiany, ale jeśli wynajdę odpowiednie rośliny. Będzie się działo, ale na wiosnę. Teraz to chyba pozostało sadzić cebulki...dużo cebulek.

Aż jestem ciekawa. Ja wciąż nie wiem czym podsadzić te moje bukszpany
Widzę, że i ciebie falowanie wzięło )) Nie mogę się doczekać twoich propozycji.

Co sądzisz o jarzmiankach? Ja sie zakochałam, ale nie mam pojęcia jak one się sprawują w ogrodzie. Czy w ogóle warto je sadzić? Przyznam, że już kupiłam parę sadzonek.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:28, 11 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Ja nie oferuję swoich zdjęć. Za swoje mam płacone z różnych pism.

A tutaj gazeta robi zdjęcia, a ja mam reklamę
Tak jaj tutaj np.

http://www.weranda.pl/archiwum/2010/05/12952-nastrojowe-zakatki
http://www.weranda.pl/domy-i-ogrody/ogrody-i-rosliny/ogrody/7582-ogrod-geometryczny
http://www.weranda.pl/component/content/article/13241

Mam też w Werandzie swój tag.

No i super
Ja też tak działam w swoje branży. Oferuję swoje projekty w zamian za reklamę
Tu jedanak byłam prywatną osobą i nie oferowano mi wynagrodzenia. Korzyści nie widziałam żadnych a bałam się, że wieść po wsi szybko się rozejdzie i każdy będzie mógł obejżeć co mi w garze skacze
Mój kawałek raju 23:19, 11 wrz 2011

Do góry
Ładnie, kolekcja się powiększa
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 23:17, 11 wrz 2011

Do góry
Koleusy górą I rojniki.
Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 23:16, 11 wrz 2011

Do góry
Ja tylko nie mogę przeboleć, że zdjęcia usuwasz tak szybko jak wklejasz i chcąc wrócić do Twojej historii nie napotykam już zdjęć, tylko zachwyty nad nimi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:13, 11 wrz 2011

Do góry
Martek napisał(a)
Uśmiechnęłam się przy pierwszym linku ."Nastrojowe zakątki"Zakątek niczego sobie na fotografii,a pod nim napis "beton w ogrodzie")) Tytuł już nie taki nastrojowy.

Beton, ale nastrojowy Marto Bardzo

To nie mój tekst
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:09, 11 wrz 2011

Do góry
Moje zmiany na froncie będą niewielkie ale znaczące wizualnie i mogą dotyczyć najniższego piętra.
Wszystko zafaluje i się zakołysze Powiem, że znudziły mi się wrzośce i planuję zmiany, ale jeśli wynajdę odpowiednie rośliny. Będzie się działo, ale na wiosnę. Teraz to chyba pozostało sadzić cebulki...dużo cebulek.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:06, 11 wrz 2011

Do góry
Jeśli piszę artykuł do pisma i zamieszczają moje zdjęcia, to oczywiście jest za to wynagrodzenie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:04, 11 wrz 2011

Do góry
Ja nie oferuję swoich zdjęć. Za swoje mam płacone z różnych pism.

A tutaj gazeta robi zdjęcia, a ja mam reklamę
Tak jaj tutaj np.

http://www.weranda.pl/archiwum/2010/05/12952-nastrojowe-zakatki
http://www.weranda.pl/domy-i-ogrody/ogrody-i-rosliny/ogrody/7582-ogrod-geometryczny
http://www.weranda.pl/component/content/article/13241

Mam też w Werandzie swój tag.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:02, 11 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Pan obiecał wysłać mi płytkę ze zdjęciami. Robi podobno cuda, nakłada zdjęcia na siebie, żeby uzyskać odpowiednie efekty i jakieś inne magiczne sztuczki.

Tutaj chodzi o to żeby zniwelować różnicę między cieniem a światłem. Oko ludzkie to potrafi a obiektyw już nie, więc stosuje się taką sztuczkę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:00, 11 wrz 2011

Do góry
Pan obiecał wysłać mi płytkę ze zdjęciami. Robi podobno cuda, nakłada zdjęcia na siebie, żeby uzyskać odpowiednie efekty i jakieś inne magiczne sztuczki.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:54, 11 wrz 2011

Do góry
Mam pewne plany, ale dzisiaj miałam jeszcze całkiem innych gości po południu.
Była stylistka Werandy i innych pism wnętrzarskich i fotograf, ogród miał więc sesję do Werandy. Nie wypada teraz zmieniać wszystkiego.

Ciekawe jak moje plany zrealizują się wiosną. Tymczasem jestem ciekawa jak ogród zostanie pokazany, czy w wersji letniej, czy już jesiennej

Hortensje mam 4 nowe, pisałam o tym w czasie rocznicy ślubu. Przydały się dziś

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies