Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Martek 23:34, 11 wrz 2011

Sebek napisał(a)
Już sobie wyobrażam te zmiany

Sebek nie przesadzaj ja lubię stabilizację we wnętrzach ,a u Danusiu ogród to salon
Sebek 23:39, 11 wrz 2011

Martek napisał(a)

Już sobie wyobrażam te zmiany

Sebek nie przesadzaj ja lubię stabilizację we wnętrzach ,a u Danusiu ogród to salon

No mnie teraz czeka zaprojektowanie kuchni i będę się wzorować na Danusi........ garażu
Chodzi mi tylko o kolory

Ale masz rację - nie wiadomo czy siedzieć w przepięknym i stylowo urządzonym domu czy jeszcze lepszym ogrodzie
Joanka 00:16, 12 wrz 2011

Zmiany..... ciekawe..... hmmm...... bardzo ciekawe.....

Co do Werandy, to również muszę nabyć ten numer
monteverde 00:25, 12 wrz 2011

ja już wzięłam Danusi zwierzenia z Werandy w zakładki na pamiątkę
grama 06:12, 12 wrz 2011

A ja od dawna mam te zdjęcia skopiowane z internetowych wydań wydań "Werandy" w komputerze. Skopiowałam do specjalnego zbioru fotografii, który jest dla mnie ogrodowym natchnieniem. Nie znałam jeszcze Danusi, i Jej wiele znaczącego w tym świecie nazwiska, nie byłam w "Ogrodowisku", a może "Ogrodowiska" nie było jeszcze na świecie, a ja wgapiałam się w "Ogrod zadumany" i w wiele innych i marzyłam o takich ogrodowych cudach.
Nigdy nie przypuszczałam, że poznam kiedyś autorkę większości zdjęć mojego zbioru osobiście. Dziekuję Danusiu.
myszorek 08:51, 12 wrz 2011

Nigdy nie wiadomo co życie przyniesie. Trzeba się otwierać na świat, to się dostaje coś w zamian, też o wielu rzeczach nigdy nie marzyłam ani ociupinkę.
Sebek, jeśli chcesz to mogę Ci trochę podoradzać w sprawie kuchni.Mam już jakieś tam pojęcie w tej kwestii
grapaka 09:18, 12 wrz 2011

To ja też muszę zajrzeć do tej werandyostatnio w claudia nr.7 widziałam znajomy ogród Danusi rzecz jasnaDanusia a w jakiej cenie są takie stożki z bukszpana czy cisa, kule na pniu w Twojej szkółce co się zaopatrujesz?
Lena 09:23, 12 wrz 2011

grama napisał(a)
A ja od dawna mam te zdjęcia skopiowane z internetowych wydań wydań "Werandy" w komputerze. Skopiowałam do specjalnego zbioru fotografii, który jest dla mnie ogrodowym natchnieniem. Nie znałam jeszcze Danusi, i Jej wiele znaczącego w tym świecie nazwiska, nie byłam w "Ogrodowisku", a może "Ogrodowiska" nie było jeszcze na świecie, a ja wgapiałam się w "Ogrod zadumany" i w wiele innych i marzyłam o takich ogrodowych cudach.
Nigdy nie przypuszczałam, że poznam kiedyś autorkę większości zdjęć mojego zbioru osobiście. Dziekuję Danusiu.

Ha!Ja też od dawna mam te zdjęcia z werandy w swoich inspiracjach ogrodowych!!!
Były i nadal są moją inspiracja...której niestety nie umiałam się trzymać Zbyt wiele roślin mi się podoba
Gardenarium 09:28, 12 wrz 2011

grapaka napisał(a)
To ja też muszę zajrzeć do tej werandyostatnio w claudia nr.7 widziałam znajomy ogród Danusi rzecz jasnaDanusia a w jakiej cenie są takie stożki z bukszpana czy cisa, kule na pniu w Twojej szkółce co się zaopatrujesz?

Stożki różnie, 150, 400, a kule z cisa od 300 do 970. Takie kupowałam. Jednak mam problem z zakupem okazów, bo ich "wyprodukowanie" trwa kilka-kilkanaście lat a ogrodowisko niesamowicie "nabiło" sprzedaż tych roślin i niedługo zacznie brakować bukszpanów i cisów....
Widzę tutaj możliwości dla osób mających wolne grunty... Produkujcie bukszpany i cisy

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:30, 12 wrz 2011

Rozmawiałam ostatnio z jednym z właścicieli sklepu ogr. i powiedział: co się dzieje? Niesamowicie zwiększyła się sprzedaż bukszpanów

Ja mówię: Ogrodowisko

Safoya, sama jeszcze nie wiem, szukam roślin polecam pachysandrę do półcienia, tojeść rozesłaną żółtą. Już Ci chyba poisałam, wrzośce. Jarzmianę bardzo polecam, choć to delikatna i mało wyrazista i widoczna na rabacie roślina, ale tak wdzięczna w zdjęcicach, niczym delikatna broszka...
Mam ją od lat w ogrodzie Babci Jasi, poznałam tę roslinę w programach Geoffa Hamiltona i na Baletowej porposiłąm o sprowadzenie z Holandii i stąd mam. W Twoim ogrodzie będzie idealna w zestawieniach z innymi bylinami.

Lena, konsekwencji się nauczysz z czasem, pewne rośliny co sie podobały się nie sprawdzą i zrezygnujesz z nich sama. Powiedz: to już przetestowałam i nie spełnia moich wymagań

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies