Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zapraszam na balkon 11:07, 14 sty 2013

Do góry
W 2011 roku miałam truskawki na balkonie Fajnie było taką skubnąć Pomyślę w tym sezonie, ale pewnie nie w skrzynce tylko ...

Początki 10:42, 14 sty 2013

Do góry
Janina napisał(a)

Macie tak czasem, że wstajecie raniutko, w weekend...i jest tak cicho, i tak dobrze, i tak strasznie słonecznie...i rosną Wam skrzydła?
Jak dziś tak miałam...uwielbiam swój domek i ogródek skąpane w porannym słońcu. W zimie jest ono tak nisko, takie ostre...i człowiek tak leniwie, spokojnie, napawa się życiem...

Też tak mam jak wstanę w niedzielę rano,wszyscy śpią,cisza a ja popijając kawę odprężam się.

Ja niestety tak nie mam,bo rzadko kiedy mam wolny weekendJeśli już się zdarzy to odsypiam przynajmniej do 8 rano i włanczam Maję w ogrodziePiękna choinka i jaka przestrzeń w domku super
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:38, 14 sty 2013

Do góry
Gratulacje z okazji 200 stron.

Mój ogród 10:07, 14 sty 2013

Do góry
A to zdjęcia ze spaceru. Czułam się jakbym była w górach.

A tu jeszcze zdjęcie z działki.
Mój ogród 10:02, 14 sty 2013

Do góry
Spotkanie u Małgosi było udane, tylko ja gapa nie miałam aparatu więc nie zrobiłam zdjęć. Z Ogrodowiska byłam tylko ja,Bożena Babopielka i Małgosia. Ale byłam na działce, poszłam na spacer, było cudownie, nareszcie było zimowo i malowniczo. Cudownie robić pierwsze ślady na nienaruszonym jeszcze przez nikogo śniegu. Najpierw pokarzę działkę w zimowej szacie.
Trawy ładnie wyglądają nawet zimą.

Postrząsałam śnieg z iglaków.

Iglaki przed domkiem.

Kosodrzewina.

Śnieżne czapeczki na rozchodnikach.
Tylko trawnik i co dalej? 09:29, 14 sty 2013

Do góry
iza_1611 napisał(a)
Krety, krety i nadal nie mogę sobie z nimi dać rady,
ale mimo wszystko zaczęłam próby nad projektowaniem mojego ogrodu

Nie bardzo wiem jak się projektuje ogród,
dlatego zaczęłam planować lewą stronę ogrodu

oto lewy przód - oczywiście chciałabym żeby było gęściej

oto lewy środek (nie mogłam zaznaczyć wszystkigo na jednej fotce, dlatego skasowałam ten cały przód z poprzedniego zdjęcia)

Izo witaj w nowym roku
Z góry przepraszam za szczerość...
Patrze na Twój projekt i dziwię się że ciągnie Cię w stronę "wydłużania" ogrodu.Tu aż się prosi aby go sprytnie podzielić,stworzyć zakątki w ogrodzie.
Widzę że koniecznie chcesz właczyć przygotowaną przez ciebie rabatę ale nie widzę sensu zasłonięcia garażu - to ładny budynek i aż się prosi tam aranżacja z ławką , donicami z jednorocznymi - dodatkowo całość poszerzyłaby ogród.A tak ,szpaler który planujesz wydłuży go.

Możesz też zrobić drewnianą pergolę przy garażu,coś na wzór tej:

http://www.ac-gardendesign.co.uk/Project%202/p2view5.jpg

I koniecznie pomyśl o większych drzewach - ja nadal obstawiam podział żywopłotem w poprzek i drzewa.
W każdym razie kibicuję i będę zaglądać
Pozdrawiam ciepło
Biały domek pod lasem 09:26, 14 sty 2013

Do góry
U mnie dziś o 8 rano było -19 na termometrze. Trochę śniegu jest, ale nie wiem czy kołderka wystarczająca przy takim mrozie.

ogrodoweimpresjejolki 09:26, 14 sty 2013

Do góry
Dzisiaj tulipan z karteczki
i taki sam z mojej działeczki

Cieszę się Basiu, że jesteś

Dzidka - przecieramy patrzałki dzisiaj tylko jedna karteczka, ale dwa kwiatki

Haniu, dziękuję za pomoc

Asiu, zaproszenie przyjęte
Ogród ogrodniczki 09:24, 14 sty 2013

Do góry
Jeszcze nie wiem.
Bądź czujna

A! Właśnie wpadłam na nowy pomysł!
Może u mnie przed domem też róże okrywowe posadzić?
O,na tej rabacie.
Całej nie widać,ale to jej część.
Byłaby trochę radośniejsza.

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:10, 14 sty 2013

Do góry
Marta zacznij od trzech teraz już łatwo dostępnych Limelight, Pinky Winky, Vanille Fraise i może jeszcze Grandiflora

Jabeska to fakt kolorów i kształtów wszelakich u mnie dostatek -czasami mam obawy że ciut przesadzam ale niech tam

Madżenka ciachniesz je wiosna niziutko nad ziemią zostawiając jeden pączek na najsilniejszych pędach, żadnych rozgałęzień, usuwać wyrastające z korzeni cieniutkie odrosty i okaże się że nie będzie przereklamowana plus nawozu do kwitnących (fosfor potas)

Marzena z przyjemnością

modrzew japoński Stiff Weeper najczęściej na nóżce (zwisający) wypatrzyłem w Bydgoszczy prowadzonego przy patyczku poprowadzę go na parę metrów w górę będzie srebrzysto zielona igła która na jesień mam nadzieje zrobi się złotawa, z tyłu choina kanadyjska Jeddeloh i świerk Hoopsii
nie zapominając o zrobionym na igłę wiązie Wredeii
(kolorowy zawrót głowy)
Mój jesienny ogród 09:04, 14 sty 2013

Do góry
Witajcie, moi mili. Dziś dałem sobie czadu. Wyszedłem z domu przed 9 i poleciałem 3 przecznice na higway, po 15 minutach zatrzymał się Indianin wypasionym pick'upem i zabrałem się do Kelowna 55km, za 45 min byłem na miejscu. Nic z nim nie gadałem, bo był nie kumaty i tylko mówił OK, wiedziałem że nic nie łapie z mojej rozmowy. Kupiłem tam sobie wypasiony telefon, Galaxy note II, najdroższy jaki był w sprzedaży, po prostu cacko. Przez najbliższe kilka dni będę miał zajęcie . Kupiłem sobie szklankę z podwójnymi ściankami z powietrzem w środku, jak w termosie, powoli

stygnie w niej herbatka. Kupiłem jeszcze wspaniałą kaszę z Manitoby taka do jedzenia na sucho jak pestki z dyni czy słonecznika smakuje jak dynia i jest taka granulowana jak na opakowaniu. Jadłem w

markecie Kostko, jakoś Polską nazwą zalatuje. Poleciałem tam za telefonem, bo w salonie były tylko grafitowe a ja koniecznie chciałem mieć biały, całe szczęście był, jeden. Wziąłem go i poleciałem z nim do salonu,t aki miły młody chłopak aktywował mi kartę natychmiast, zostawiłem mu telefon na godzinę i poustawiał mi wszystko, Ameryka. Później zrobiłem trochę fotek i o 6 stanąłem przy lotnisku na sępa, po 30 minutach zatrzymał się osobowy samochód który wyjechał z lotniska. Bałem się że pociemku nikt mnie nie zabierze a jeszcze do tego sypał śnieg. W samochodzie cały czas mnie zagadywało, małżeństwo. Po 10 minutach wyjąłem laptopa i pokazałem im fotki i miałem ich z głowy do Vernon, byli tak mili, że przywieźli mnie pod sam dom i tacy są właśnie Kanadole. I weź tu człowieku wracaj do Polski, będą mnie musieli rwać z asfaltem. Dobra nie będę już ich chwalił bo jeszcze mi się tu wszyscy zwalicie i co ja biedny z Wami zrobię. Będąc po drugiej stronie jeziora

nabrałem sobie bańkę wody źródlanej z potoku. Teraz pokażę kilka fotek dzisiejszych i idę spać, bo wrażeń byłosporo.

Trawki i rudbekie

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:05, 14 sty 2013

Do góry
Aniu Niesamowita Narciarko pozdrawiam.
Ty na Dolnym Śląsku, więc w zastępstwie popatrz z kim sie spotkałam
Mój kawałek raju II 02:48, 14 sty 2013

Do góry
Na dobranoc wiosennie, czerwcowo, truskawkowo
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 02:34, 14 sty 2013

Do góry
A Ania stanęła bez ruchu (nie wiem ile ta chwila trwała):

Ogród żółty 02:26, 14 sty 2013

Do góry
pełnik

Frezja

liliowiec

nasturcja kanaryjska

lilia
liliowiec

aksamitka waniliowa

I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 02:13, 14 sty 2013

Do góry

I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 02:05, 14 sty 2013

Do góry
Opowieść o kurze domowej, czyli drób w ogrodzie polskim....
CDN jutro, jak Iza -Konstancja wrażenia w słowa oblecze, a Gabrysia (Gaby) Kartużanka odtworzy nagranie, ewentualnie Mistrz narciarski Maciek pokaże fragment tego teatrzyku domowego z kamery.

Ogród fioletowy/lila 02:02, 14 sty 2013

Do góry
budleja

trzykrotka

heliotrop
Ogród fioletowy/lila 01:53, 14 sty 2013

Do góry
takie typowe fioletowe barwy dla mnie mają np te rośliny, które zamieszczam teraz :

rh

lawenda

ostróżka ( oprócz tej jednej różowej, oczywiscie)
Ogród żółty 01:45, 14 sty 2013

Do góry
Graham Thomas

kwiat cukinii

janowiec bułgarski

tojeść rozesłana i bratki

begonia

słoneczniczek szorstki d'oro

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies