Wita wszystko przejrzałam od 6 stycznia odkąd się obudziłaś ze snu zimowego po pierwsze czy przy rzucaniu papierosów wspomagałaś się czymś? ja jestem okrutny palacz i też chciałabym rzucić, chociaż nigdy jeszcze żadnych prób nie podejmowałam cosnki przepiękne ja na jesieni w warmńskim wsadziłam białe, zobaczymy jak wyjdą no a to cudo to aż sobie w zakładki wzięłam podpisując, że to Twoja ja już chciałam ją kupić ale jak przeczytałam,że zanika i tyle pieniędzy, a przybyszowych by mi się nie udało wyhodować dałam na luz, ale Ciebie podziwiam i pozdrawiam
Jolu, to na złość było??? A to mnie zdziwiłaś, bo moja też tak robiła, ale ja myślałam, że skoro bombki spadają to znaczy, że dojrzały i trzeba pozbierać. A jak igiełki zgubiła, to tym bardziej pomyślałam, że już jesień choinki i się jej pozbyłam. Teraz już czekam na wiosnę choinek w ogródku. Ale moja skubana też światełek nie chciała oddać! Źle tą jędzę oceniłam.
Ponieważ GosiaJoasia postraszyła padłym kotem, to ja może swojego pokażę, co też na padniętego wygląda, czyżby to film go znudził, a może z przejedzenia- chyba to drugie bardziej wiarygodne
jeżeli planujecie nowe rośliny na swoje rabaty to polecam dzwonki kropkowane . dobrze pasują i na rabaty bylinowe i iglakowe . fajnie tez komponują się na skalniaku . nie ma z nimi żadnych problemów i ładnie się same rozchodzą tworząc plamy na rabacie . nie są jednak bardzo ekspansywne i łatwo je można ograniczać
Alinko co Ty wypisujesz, Ty i brzydki ogród? zwariowalaś? dzwonki bardzo ładne i te lodyżki mają brązowe , chyba sobie fundnę pozdrawiam narciarkę
Kasiu dzięki wielkie , tam jest ślicznie, a u mnie cosik moje zastrajkowały i dopiero jeden ma pąki od jesieni jak skończyły kwitnienie tak ciszaaaa dzięki
Niezłą masz kolekcję fiołków, ciekawe odmiany
U mnie dziś słońce mocno świeci, więc zima już trochę bardziej znośna
U mnie dzisiaj bardzo mroźno. Prognozy pokazują, że od poniedziałku mróz zelżeje i ma przyjść odwilż z deszczem. To może rozpuścić śnieg, a wtedy ... szansa na wczesną wiosnę
.Jak na razie kupuję wiosenne dzwonki na parapety i cieszę nimi oczy.
witaj Gosieńka........
miło,że mnie odwiedzasz......
słuchaj nie jestem jakimś fachowcem, ale wyczytałam, że po przekwitnięciu trzeba mniej podlewać, sporadycznie, po pewnym czasie zaschną listki, cebula chyba odpoczywa...
a w grudniu należy przesadzić do nowej ziemi....
ja tak zrobiłam.....
iiiiiiiii.......
zobacz sama.......
tydzień temu....
i dzisiaj....