Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród... 13:47, 30 kwi 2022

Do góry

Żonkile pokazują swój urok.

Kwitnie wiąz.

Czosnki coraz większe

Ogród... 13:43, 30 kwi 2022

Do góry

Ogród... 13:39, 30 kwi 2022

Do góry
Lilie pokazują swoje łodygi.

Ogród... 13:34, 30 kwi 2022

Do góry

Ogród... 13:31, 30 kwi 2022

Do góry

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 13:28, 30 kwi 2022

Do góry
Zmęczyłam się
Ale 3/4 wypielone, sporo sałaty zebrane lub wysadzone do ogródka, linia kroplująca rozłożona, membrana na to z otworami co 80 cm. 9 sztuk chilli już rośnie, słodkich papryk mam tylko 6 sztuk, mus dokupić nowe. Melony I arbuzy I okra I to będzie obsada igloo.

Fajnie ze jest długi weekend, może skończę
Ogród... 13:26, 30 kwi 2022

Do góry
Kwitną ciemierniki.

Żonkile otwierają pąki kwiatowe.

Cesarskie korony coraz większe.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 13:23, 30 kwi 2022

Do góry
Kosy nas lubią

Ogród... 13:22, 30 kwi 2022

Do góry
Nastał kwiecień, chociaż u mnie z przymrozkami i zimnem, ale roślinki coraz bardziej stęsknione słońca pchają się na światło dzienne.

Ogród... 13:17, 30 kwi 2022

Do góry

Ogród... 13:14, 30 kwi 2022

Do góry

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 13:14, 30 kwi 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
No tu gdzie Wam pokazywałam to jeszcze nic, ale ty gdzie zaczynam odtrawiać pod rabaty to już wygląda nieciekawie

Mam do Was drugie pytanko czy to może być Gaura?

Wsadziłam ją na jesień tak bez wielkiej nadziei, że przezimuje…

U mnie takie zacieki zrobiły się na boku tarasu i nie mogę na to patrzeć.Tynk położony to niczym nie zamaluje.Szukam dobrego środka żeby te zacieki usunąć

U Ciebie to goły beton,to można chyba zamalować farba do betonu
Ogród... 13:11, 30 kwi 2022

Do góry

W ogródku Martki 13:09, 30 kwi 2022

Do góry
Dziewczyny, przerwa na kopanie. Obsadziłam właśnie rabatę przed oranżeria, obwódka jest w częściach z seslerii, w częściach z przywrotnika, reszta będzie niespodzianką, jeśli urośnie i będzie wyglądać - pokażę, jeśli nie będzie wyglądać - też pokażę Tyle już było dyskusji, że chyba nic nowego nie wymyślimy

Zachwycam się właśnie sadzonkami cukinii i marzę o własnych zbiorach Przesadzam do donic w kompost, bo do gruntu jeszcze nie pora. Oraz hartowanie po drodze.

Miałam też spotkanie ze złotookiem stołującym się na wiązie, to bardzo pożyteczne stworzenie w walce z mszycami i przędziorkami.

Ta rabata czeka na zerwanie darni ... i tu wyżyję się bylinowo oraz z siejącymi się na potęgę jednorocznymi. Czas nagli...

Grujecznik i klon Pixie nie grają kolorystycznie o tej porze roku, ale nie przeszkadza mi to aż tak bardzo, same w sobie są przepiękne.

Przyjęły się trzy ambrowce Slender Silhouette, posadziłam je w ostatnim jesiennym rzucie. ElaFranka miała rację, na nie zawsze znajdzie się miejsce

Koniec uniesień. Wracam do rzeczy przyziemnych - w bardzo dosłownym znaczeniu, taczka z łopatką - te są zawsze gotowe

Ogród... 13:07, 30 kwi 2022

Do góry

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 13:04, 30 kwi 2022

Do góry
Asia, czy to może być gaura?

Ogród... 13:04, 30 kwi 2022

Do góry

W marcu do ranników dołączyły krokusy i iryski.

Ogród... 13:00, 30 kwi 2022

Do góry

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 13:00, 30 kwi 2022

Do góry
No tu gdzie Wam pokazywałam to jeszcze nic, ale ty gdzie zaczynam odtrawiać pod rabaty to już wygląda nieciekawie

Mam do Was drugie pytanko czy to może być Gaura?

Wsadziłam ją na jesień tak bez wielkiej nadziei, że przezimuje…
W ogródku Martki 12:58, 30 kwi 2022

Do góry
Edyta, siewki rosną, już prawie stają się sadzonkami! Ale to jeszcze nie sukces. Jeszcze trochę. Nie wiem tylko, co stało się z nasionami akantu miękkiego. Wsadziłam nasiona, nie wyrósł, a po nasionkach ani śladu???

Judith, akcję pamiętam Teraz mamy jej masowe efekty ale niby te same odmiany, a w każdym ogrodzie inaczej się prezentują, to jest dopiero fajne! Oraz: Zapragnęłam kancików jak u Ciebie, więc ćwiczyłam pilnie Szpadel do obrzeży sprawdza się świetnie, czysta przyjemność. Myślę też, że mus kupić jakiś profesjonalny sznurek do wyznaczania rządków, bo jednak sznurek to podstawa działania, a ja prowizorycznie stosuję bambusowe tyczki. Szukam czegoś ładnego, coś w tym stylu, ale tu brak: https://semini.pl/produkt/sznurek-do-wyznaczania-rzadkow/ Czy Ty masz jakiś patent?

Haniu, przywrotnik został posadzony. Miałam z innej rabaty (obecnie jest za oranżerią) i po prostu posadziłam. Każda roślina ma swoje ALE Właśnie, dlaczego Sporobolus nie jest popularny? Też mnie to zastanawia.

Elu, werbenę stratyfikowałam przez miesiąc w lodówce. Będzie jej sporo, dam na jedną rabatę.

Wiola, dzięki, nie są to 4 metry, jak radzi Justyna, ale wtedy to już nic z trawnika by nie zostało. Róże sadziłam na jesieni trochę "na kredyt", w trawie, a rabatę miałam dorobić później. Przyszła kryska na matyska. W podobnej sytuacji jest jeszcze jedna porcja róż, muszę pilnie kopać

Magaro, jarzmianki są cudne, ja je mam na innej rabacie i nawet przezimowały, ale nadal nie mogę ustalić, jak długo kwitną

Agatorku, tempo w tym roku spowolnione, mam znacznie mniej czasu na ogród, jak już się dorwę to szaleję Dziękuję za kanciki, sama jestem zaskoczona postępami cdn.

Ewo, nie wiem, czy starczy mi czasu i zapału na przycinanie porcjami, ale to wyjdzie w praktyce. Przywrotnik posadzony. Po raz pierwszy dzieliłam kępy, które wyrosły w moim ogrodzie, nawet mi się to spodobało, takie ostre "ciach!". Przypomniałam sobie, że są takie specjalne, wąskie szpadelki z ząbkami na końcu do dzielenia bylin i zapragnęłam takiego masz z nimi doświadczenia? Czy jednak nie ma wielkiej różnicy pomiędzy normalnym szpadlem a "specjalnym"? Geum piękne, ale też się wysiewa? muszę rozważyć.

Justyno, dobrze by było, ale nie mam miejsca na 4m, bo rabaty są dwie z dwóch stron

Łucjo, to jest zawsze ten dramat ogrodnika, przedszkole albo przedwczesna masowa zagłada kwiecia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies