Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogród z uśmiechem 23:42, 19 paź 2016

Do góry
Jolu, na przesadzanie drzew jeszcze jest odpowiedni czas, spokojnie dasz radę

U mnie wczoraj i dziś pogoda była znośna, dało się podziałać w ogrodzie, ale cebul jeszcze też nie tknęłam.
Ogrodowy song 23:40, 19 paź 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Głośno myślę nad miejscem dla dodatkowych grujeczników...ten jeden taki samotny kilka to już da efekt.

To dziękuję za wyjaśnienie, mój grujecznik jako pierwszy zaczął zrzucać liście, już w połowie łysy, ale nie można im odmówić, że przebarwiają się obłędnie.
No i ten zapach...
Ogródek Iwony II 23:38, 19 paź 2016

Do góry
Iwonka, ja żwirek sypię na rozłożone wcześniej gazety, po tych rabatach gdzie on jest raczej się nie chodzi, więc problemu mieszania się z ziemią nie mam.

Czytałam o problemach z firmą od dachu, jakie to jest powszechne zjawisko, eh, trzymam kciuki, żeby kolejna okazała się bardziej słowna.

Moje gracki nie kwitną nic a nic, na 15 szt ani jednego kwiatostanu.
Ogrodowy song 23:36, 19 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Taka jestem do tylu z wątkami, że przyznaje, że nie wiem jaki problem masz, ale zdjęcia mi się bardzo podobają.

Głośno myślę nad miejscem dla dodatkowych grujeczników...ten jeden taki samotny kilka to już da efekt.
Tu ma być ogród :) 23:22, 19 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Id zjedzą ci Irysy. no chyba ze je zetniesz nisko nad ziemią akurat ale nie wiem czy kwitnienie irysów to nie za wcześnie na cięcie ID. ja mam w ID czosnki

Karatawskie i Krzyśki chyba by fajnie w nich wyglądały, może jeszcze jakieś wyższe odmiany szafirków.
Tu ma być ogród :) 23:21, 19 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Hi h hi ... a o tym nie wiedziałam

gdzieś tam się zgadali na spotkaniu u Kasi, podpytaj
Tu ma być ogród :) 23:20, 19 paź 2016

Do góry
Aggaa napisał(a)
hihi mój M też z mężem Reni rozmawiał... i tylko głową pokiwał,uśmiechnął się i powiedział, że mi odbiło , ale tak w pozytywnym znaczeniu tego słowa (mam nadzieję )

daj mu czas, musi się oswoić z tym wszystkim, jeszcze pewnie do niego nie dociera, że teraz ogród bedzie stał wysoko w hierarchii wszystkich obowiązków domowych
Tu ma być ogród :) 23:02, 19 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mój eM chwilę gadał z mężem Reni, który mu mówił, że żona ciągle coś przesadza, i od razu sobie zakodował, że przesadzanie to nasza domena, teraz jakoś łatwiej mu przychodzi akceptacja moich pomysłów

O tak powściągliwość u ogrodnika wskazana

Hi h hi ... a o tym nie wiedziałam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:58, 19 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
mucha nie siada!
Renia a jakiej wielkości masz te fragmenty, na których ID sadziłaś?
Ja tak myślę jaką trawę u siebie wcisnąć i wychodzi mi, że chyba trawki z lasu tam pójdą

takiej samej jak prostokąty bukszpanowe: 150x90cm ... trawki z lasu?
Lawendowy zawrót głowy 22:52, 19 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jola, zobacz ile chętnych żeby Cię zawłaszczyć, trzymaj się mocno tam w swoich posadach

... w sumie takie trawiszcza ... nikt by nie pogardził
Tu ma być ogród :) 22:51, 19 paź 2016

Do góry
Aggaa napisał(a)

To znaczy tak, zimy nie lubię buuuu. Ciepełko wolę zdecydowanie
Ale dla raczkującego ogrodu powściągliwość i rozwaga mile widziana, więc nie ma tego złego Mam nadzieję, ze zimą plan się wykluje i od wiosny jak petarda do ogrodu wskoczę tylko nie wiem co mój M na to

Mam nadzieję, że jesień będzie dla nas łaskawa i skończymy co zaplanowałyśmy

Mój eM chwilę gadał z mężem Reni, który mu mówił, że żona ciągle coś przesadza, i od razu sobie zakodował, że przesadzanie to nasza domena, teraz jakoś łatwiej mu przychodzi akceptacja moich pomysłów

O tak powściągliwość u ogrodnika wskazana
Lawendowy zawrót głowy 22:48, 19 paź 2016

Do góry
Jola, zobacz ile chętnych żeby Cię zawłaszczyć, trzymaj się mocno tam w swoich posadach
Tu ma być ogród :) 22:45, 19 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

W sumie to dobrze, że zimę mamy przed sobą, w te pół roku jakieś pomysły się na pewno urodzą, będzie czas żeby sie z nimi oswoić i porządnie przemyśleć.
Bo faktycznie wszystkich błędnych decyzji się nie przewidzi.

Jak pogoda jest w miare ok to jeszcze umiem się zebrać w sobie i coś porobić, miejmy nadzieję, że jakieś pogodne dni jeszcze będą.

To znaczy tak, zimy nie lubię buuuu. Ciepełko wolę zdecydowanie
Ale dla raczkującego ogrodu powściągliwość i rozwaga mile widziana, więc nie ma tego złego Mam nadzieję, ze zimą plan się wykluje i od wiosny jak petarda do ogrodu wskoczę tylko nie wiem co mój M na to

Mam nadzieję, że jesień będzie dla nas łaskawa i skończymy co zaplanowałyśmy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:42, 19 paź 2016

Do góry
Czy to klon Ginala się tak pięknie przebarwił?
Poroże, nie bij, ale nie moje klimaty, za to jemioła super, gdzieś Ty ją zdobyła, w okolicy pełno rośnie, ale jak je dostać ?
Tu ma być ogród :) 22:39, 19 paź 2016

Do góry
Aggaa napisał(a)

Kochana, ale tego chyba się nie uniknie, choć bardzo byśmy chciały
Ja jestem często niezdecydowana i lubię zmiany więc... pewno i mnie przesadzanie nie ominie

Ale może z pomocą ogrodowiska tych przesadzeń będzie mniej
Zaglądaj Edytko do mnie i przestrzegaj przed babolami bo pewnie takich sporo będzie .

ps. teraz masz dużo pracy, ale pomyśl sobie jak pięknie będzie wiosną

W sumie to dobrze, że zimę mamy przed sobą, w te pół roku jakieś pomysły się na pewno urodzą, będzie czas żeby sie z nimi oswoić i porządnie przemyśleć.
Bo faktycznie wszystkich błędnych decyzji się nie przewidzi.

Jak pogoda jest w miare ok to jeszcze umiem się zebrać w sobie i coś porobić, miejmy nadzieję, że jakieś pogodne dni jeszcze będą.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:28, 19 paź 2016

Do góry
mucha nie siada!
Renia a jakiej wielkości masz te fragmenty, na których ID sadziłaś?
Ja tak myślę jaką trawę u siebie wcisnąć i wychodzi mi, że chyba trawki z lasu tam pójdą
Tu ma być ogród :) 22:25, 19 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Edytka
Ja w tych prostokatach nie będę sadzić tulipanów ... ale pokusilabym sie na Twoim miejsu aby za nimi posadzić ... u siebie myslę o cebulowych w ID ... ale to już w przyszlym sezonie ... dam sobie czas żeby się zastanowić ... po głowie chodzą mi irysy żylkowane w ID

PS Z buksami poszło tak jak rozmawialyśmy?

Myślałam, że te Exotiki posadziłaś właśnie między ID, a u siebie faktycznie może coś wsadzę za kostkami.

Z buksami starałam się zrobić tak jak radziłaś, ale tak idealnie jak Ty na pewno nie posadziłam, ale nie będę się steresować z czasem się rozrosną i cięciem się skoryguje wszelkie niedociągnięcia
Tu ma być ogród :) 22:24, 19 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Aga, ku przestrodze, bo jesteś na początku drogi, 10 razy przemyśl zanim coś posadzisz. Takie przesadzanie jak ja sobie teraz zafundowałam to straszna męczarnia jest ;-/

Kochana, ale tego chyba się nie uniknie, choć bardzo byśmy chciały
Ja jestem często niezdecydowana i lubię zmiany więc... pewno i mnie przesadzanie nie ominie

Ale może z pomocą ogrodowiska tych przesadzeń będzie mniej
Zaglądaj Edytko do mnie i przestrzegaj przed babolami bo pewnie takich sporo będzie .

ps. teraz masz dużo pracy, ale pomyśl sobie jak pięknie będzie wiosną
Tu ma być ogród :) 22:20, 19 paź 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
rabatka po nowemu fajna będzie szkoda, że nie mam miejsca na takie kosteczki

choć niewiele na razie zrobione to już widzę, że będzie lepiej niż było, więc z optymizmem podchodze do dalszych prac, choć w obecnych warunkach pogodowych ten optymizm trochę taki na siłę
Tu ma być ogród :) 22:18, 19 paź 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Wiadomo, trochę pójdą bukszpany w szerz. Ekstra będzie

jestem dobrej myśli, tylko fajnie by było gdyby to posadził ktoś za mnie, niestety ochotników brak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies