Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Aggaa 22:55, 19 paź 2016

hihi mój M też z mężem Reni rozmawiał... i tylko głową pokiwał,uśmiechnął się i powiedział, że mi odbiło , ale tak w pozytywnym znaczeniu tego słowa (mam nadzieję )
ren133 23:02, 19 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Mój eM chwilę gadał z mężem Reni, który mu mówił, że żona ciągle coś przesadza, i od razu sobie zakodował, że przesadzanie to nasza domena, teraz jakoś łatwiej mu przychodzi akceptacja moich pomysłów

O tak powściągliwość u ogrodnika wskazana

Hi h hi ... a o tym nie wiedziałam
nawigatorka 23:03, 19 paź 2016

ren133 napisał(a)

Edytka
Ja w tych prostokatach nie będę sadzić tulipanów ... ale pokusilabym sie na Twoim miejsu aby za nimi posadzić ... u siebie myslę o cebulowych w ID ... ale to już w przyszlym sezonie ... dam sobie czas żeby się zastanowić ... po głowie chodzą mi irysy żylkowane w ID

PS Z buksami poszło tak jak rozmawialyśmy?
Id zjedzą ci Irysy. no chyba ze je zetniesz nisko nad ziemią akurat ale nie wiem czy kwitnienie irysów to nie za wcześnie na cięcie ID. ja mam w ID czosnki
ren133 23:05, 19 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
Id zjedzą ci Irysy. no chyba ze je zetniesz nisko nad ziemią akurat ale nie wiem czy kwitnienie irysów to nie za wcześnie na cięcie ID. ja mam w ID czosnki

A kiedy ścinasz ID? I jakie masz czosnki?
lindsay80 23:20, 19 paź 2016

Aggaa napisał(a)
hihi mój M też z mężem Reni rozmawiał... i tylko głową pokiwał,uśmiechnął się i powiedział, że mi odbiło , ale tak w pozytywnym znaczeniu tego słowa (mam nadzieję )

daj mu czas, musi się oswoić z tym wszystkim, jeszcze pewnie do niego nie dociera, że teraz ogród bedzie stał wysoko w hierarchii wszystkich obowiązków domowych
lindsay80 23:21, 19 paź 2016

ren133 napisał(a)

Hi h hi ... a o tym nie wiedziałam

gdzieś tam się zgadali na spotkaniu u Kasi, podpytaj
lindsay80 23:22, 19 paź 2016

nawigatorka napisał(a)

Karatawskie i Krzyśki chyba by fajnie w nich wyglądały, może jeszcze jakieś wyższe odmiany szafirków.
05:32, 20 paź 2016
lindsay80 napisał(a)

Ale sama przyznasz, że moje tempo nie jest zawrotne - tydzień mi to przesadzanie zajmie

teraz to nie wiem czy oby wyrobisz w tydzień? ....u mnie 2 dni ciapania się zapowiada.

dziewczyny rozprawiają o irysach żyłkowych .....ale sugeruje nie sadzić ich w ID......one się ładnie sprawdzą na poletku jeżówek/szałwii/kocimiętki albo bodziszków czy innych kwitnących bylin ...ale i tak uważam ze lepiej posadzić krokusy w ilości masowej ...a te iryski to tylko 2-3 plamki żeby zwyczajnie je mieć

aaa jeszcze czytam o chęci mężowskiej do przesadzania ....mój tez byl na nie...oj mocno był na nie! ....z czasem się przyzwyczaił ...już go tak nie trzepie na słowo "przesadzimy" .....teraz jak powiedziałam ze jeden RH na wiosnę zmieni miejscowkę ...to sie zapytał czy tylko jeden
(bylin i traw w przesadzanie nie wliczam ...bo one w ciągłym ruchu chyba będą bo i tak trzeba bedzie co jakis czas je odmładzac)
anna_t 09:25, 20 paź 2016

czytam, czytam i wnioskuję jedno: Renia nastepnym razem z M do mnie przyjedź on musi szepnąć co nie co mojemu hihihihi
lindsay80 09:29, 20 paź 2016

eee_taam napisał(a)

teraz to nie wiem czy oby wyrobisz w tydzień? ....u mnie 2 dni ciapania się zapowiada.

dziewczyny rozprawiają o irysach żyłkowych .....ale sugeruje nie sadzić ich w ID......one się ładnie sprawdzą na poletku jeżówek/szałwii/kocimiętki albo bodziszków czy innych kwitnących bylin ...ale i tak uważam ze lepiej posadzić krokusy w ilości masowej ...a te iryski to tylko 2-3 plamki żeby zwyczajnie je mieć

aaa jeszcze czytam o chęci mężowskiej do przesadzania ....mój tez byl na nie...oj mocno był na nie! ....z czasem się przyzwyczaił ...już go tak nie trzepie na słowo "przesadzimy" .....teraz jak powiedziałam ze jeden RH na wiosnę zmieni miejscowkę ...to sie zapytał czy tylko jeden
(bylin i traw w przesadzanie nie wliczam ...bo one w ciągłym ruchu chyba będą bo i tak trzeba bedzie co jakis czas je odmładzac)

Miałaś rację, u mnie dziś pada ostro, trzeba czekać aż obeschnie, eh zaś przestój....
Justyna rozwiń to co napisalas o irysach, kupilam ich trochę, czemu wg Ciebie krokusy lepsze?

Mój eM zmienił podejście odkąd zaczęły do niego docierać pochlebne opinie od osób postronnych, a jak już kumple z pracy chwalą to jest coś