Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 19:26, 17 paź 2016

KasiaWB napisał(a)
Jesień jesienią, a ja też już czekam na wiosnę
Pozdrawiam

Kasiu, ja też chcę już wiosny Nie lubię pluchy, mżawki, zimna brrr Cieplolubne ze mnie stworzenie
jolanka 19:27, 17 paź 2016

Bogdzia napisał(a)
Grujecznikowa jesień jest piękna Jolu

Fajny jest, a jak podrośnie
jolanka 19:28, 17 paź 2016

BasiaLT napisał(a)
Cudny ten grujecznik

Basiu, normalnie gwiazda z niego Celebryta się z niego zrobil haha
jolanka 19:35, 17 paź 2016

LyraBea napisał(a)
Co rusz Jolu pokazujesz takie miejsca w ogrodzie, które wydaję się widzieć pierwszy raz. Tajemnicze to i zaskakujące. Śliczny grujecznik. Na bank go gdzieś wepchnę do swojego ogrodu. Na szczęście od wiosny nauczyłam się być bardziej cierpliwa i nie wszystko na raz.
I jak sytuacja u Ciebi8e z cebulowymi? Mnie się udało posadzić zaledwie naście sztuk tych największych okazów. Setki malutkich cebulek dalej czekają na moje natchnienie, ktorego mi brak. Wychodzę do ogrodu bez sympatii. Jednak ze mnie do d...y ogrodniczka. Ogrodniczką sie jest przez cały rok a ja to od połowy kwietnia do połowy września a na resztę miesięcy ogrod mogli by mi zamknąć na kłódkę

Beatko, zastanowiłam sie nad tym, że nie pokazałam nigdy żadnego zdjęcia dwa razy
Ogród u mnie się zmienia więc pokazuję za każdym razem coś innego, co właśnie albo sie wreszcie przyjęło, co własnie fajnie urosło albo zakwitło Cieszę się, że zwróciłas na to uwagę

Z cebulowymi mam problem - posadziłam jakies 1/5 cebul. najpierw lalo, potem wialo, teraz nie mam czasu - wieczór i noc się nie liczą Może jutro coś zwojuję - przynajmniej taki mam plan

Co do Twoich omysłów" na idealną ogrodniczkę

To jest nas dwie I myślę, że na tym nie koniec
jolanka 19:37, 17 paź 2016

Kawa napisał(a)
śliczna jesień trawska superowe

Trawska miskantowe sadzone w tym roku po zimowej porażce Ale rozplenice przetrwały i chociaż dlugo sie wiosna zbierały, teraz wyglądaja dobrze. jak wszystko pójdzie dobrze, będę rozsadzać na wiosnę
jolanka 17:25, 18 paź 2016

Dostałam dziś katalog róż Tantau Nawet eMowi się spodobał. Będę miała co pooglądać

Znowu pada: okno najlepszym przyjacielem jest i poduszka pod łokcie
Chciałam koniecznie przesadzić jeszcze 2 judaszowce i katalpę Nana nie mówiąc juz o cebulach
katel 23:20, 19 paź 2016

U nas też ziąb, tyle że pada wieczorami to w dzień można powojować w ogrodzie ale to żadna frajda tylko mi też jeszcze cebule zostały i wsadzić trzeba - ubieraj się ciepło .
lindsay80 23:42, 19 paź 2016

Jolu, na przesadzanie drzew jeszcze jest odpowiedni czas, spokojnie dasz radę

U mnie wczoraj i dziś pogoda była znośna, dało się podziałać w ogrodzie, ale cebul jeszcze też nie tknęłam.
AgataP 09:08, 20 paź 2016

U nas wciąż pogoda "pod zdechłym azorkiem " pada, mży... kurna jak coś robić w ogrodzie w taką pluchę ...
Bogdzia 19:17, 20 paź 2016

jolanka napisał(a)

Fajny jest, a jak podrośnie

A jak podrosnie to wielkie drzewo bedzie , widziałam takiego , przebarwia sie wczesnie i pięknie ale troche za duzy jak dla mnie.