Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 22:13, 19 paź 2016

Aggaa napisał(a)
Edytko podpatruję prace u Ciebie i mocno kibicuję w tworzeniu nowej rabaty Na pewno wyjdzie super
Motywuję się do pracy u siebie

Aga, ku przestrodze, bo jesteś na początku drogi, 10 razy przemyśl zanim coś posadzisz. Takie przesadzanie jak ja sobie teraz zafundowałam to straszna męczarnia jest ;-/
lindsay80 22:16, 19 paź 2016

MirellaB napisał(a)
Jak ja bym miała tak ładny ogród jak Twój to nic bym w nim nie zmieniała

Schlebia mi to co piszesz Mirella, mam nadzieję, że trud się opłaci i przemiana tej rabaty spodoba Ci się bardziej niż to co było dotychczas
Muszę do Ciebie zajrzeć bo zatrzymałam się w momencie, gdy planowałaś zmiany tej przedogrodowiskowej rabaty na froncie.
lindsay80 22:17, 19 paź 2016

amelia_b napisał(a)
Troszkę nadrobiłam, niewiele,ale przynajmniej w temacie jestem, zimową porą będę planować coś u siebie pod umbrami to krzyczeć będę o pomoc,widzę że już zaprawiona w bojach jesteś . Zmiana bardzo mi się podoba Edytko, kostki to fajna sprawa

Słowo "bój" jest tu jak najbardziej na miejscu, z chęcią wspomogę poradą
lindsay80 22:18, 19 paź 2016

Marta napisał(a)

Wiadomo, trochę pójdą bukszpany w szerz. Ekstra będzie

jestem dobrej myśli, tylko fajnie by było gdyby to posadził ktoś za mnie, niestety ochotników brak
lindsay80 22:20, 19 paź 2016

leon60 napisał(a)
rabatka po nowemu fajna będzie szkoda, że nie mam miejsca na takie kosteczki

choć niewiele na razie zrobione to już widzę, że będzie lepiej niż było, więc z optymizmem podchodze do dalszych prac, choć w obecnych warunkach pogodowych ten optymizm trochę taki na siłę
Aggaa 22:24, 19 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Aga, ku przestrodze, bo jesteś na początku drogi, 10 razy przemyśl zanim coś posadzisz. Takie przesadzanie jak ja sobie teraz zafundowałam to straszna męczarnia jest ;-/

Kochana, ale tego chyba się nie uniknie, choć bardzo byśmy chciały
Ja jestem często niezdecydowana i lubię zmiany więc... pewno i mnie przesadzanie nie ominie

Ale może z pomocą ogrodowiska tych przesadzeń będzie mniej
Zaglądaj Edytko do mnie i przestrzegaj przed babolami bo pewnie takich sporo będzie .

ps. teraz masz dużo pracy, ale pomyśl sobie jak pięknie będzie wiosną
lindsay80 22:25, 19 paź 2016

ren133 napisał(a)

Edytka
Ja w tych prostokatach nie będę sadzić tulipanów ... ale pokusilabym sie na Twoim miejsu aby za nimi posadzić ... u siebie myslę o cebulowych w ID ... ale to już w przyszlym sezonie ... dam sobie czas żeby się zastanowić ... po głowie chodzą mi irysy żylkowane w ID

PS Z buksami poszło tak jak rozmawialyśmy?

Myślałam, że te Exotiki posadziłaś właśnie między ID, a u siebie faktycznie może coś wsadzę za kostkami.

Z buksami starałam się zrobić tak jak radziłaś, ale tak idealnie jak Ty na pewno nie posadziłam, ale nie będę się steresować z czasem się rozrosną i cięciem się skoryguje wszelkie niedociągnięcia
lindsay80 22:39, 19 paź 2016

Aggaa napisał(a)

Kochana, ale tego chyba się nie uniknie, choć bardzo byśmy chciały
Ja jestem często niezdecydowana i lubię zmiany więc... pewno i mnie przesadzanie nie ominie

Ale może z pomocą ogrodowiska tych przesadzeń będzie mniej
Zaglądaj Edytko do mnie i przestrzegaj przed babolami bo pewnie takich sporo będzie .

ps. teraz masz dużo pracy, ale pomyśl sobie jak pięknie będzie wiosną

W sumie to dobrze, że zimę mamy przed sobą, w te pół roku jakieś pomysły się na pewno urodzą, będzie czas żeby sie z nimi oswoić i porządnie przemyśleć.
Bo faktycznie wszystkich błędnych decyzji się nie przewidzi.

Jak pogoda jest w miare ok to jeszcze umiem się zebrać w sobie i coś porobić, miejmy nadzieję, że jakieś pogodne dni jeszcze będą.
Aggaa 22:45, 19 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

W sumie to dobrze, że zimę mamy przed sobą, w te pół roku jakieś pomysły się na pewno urodzą, będzie czas żeby sie z nimi oswoić i porządnie przemyśleć.
Bo faktycznie wszystkich błędnych decyzji się nie przewidzi.

Jak pogoda jest w miare ok to jeszcze umiem się zebrać w sobie i coś porobić, miejmy nadzieję, że jakieś pogodne dni jeszcze będą.

To znaczy tak, zimy nie lubię buuuu. Ciepełko wolę zdecydowanie
Ale dla raczkującego ogrodu powściągliwość i rozwaga mile widziana, więc nie ma tego złego Mam nadzieję, ze zimą plan się wykluje i od wiosny jak petarda do ogrodu wskoczę tylko nie wiem co mój M na to

Mam nadzieję, że jesień będzie dla nas łaskawa i skończymy co zaplanowałyśmy
lindsay80 22:51, 19 paź 2016

Aggaa napisał(a)

To znaczy tak, zimy nie lubię buuuu. Ciepełko wolę zdecydowanie
Ale dla raczkującego ogrodu powściągliwość i rozwaga mile widziana, więc nie ma tego złego Mam nadzieję, ze zimą plan się wykluje i od wiosny jak petarda do ogrodu wskoczę tylko nie wiem co mój M na to

Mam nadzieję, że jesień będzie dla nas łaskawa i skończymy co zaplanowałyśmy

Mój eM chwilę gadał z mężem Reni, który mu mówił, że żona ciągle coś przesadza, i od razu sobie zakodował, że przesadzanie to nasza domena, teraz jakoś łatwiej mu przychodzi akceptacja moich pomysłów

O tak powściągliwość u ogrodnika wskazana