Przed spaniem przygotowałam wam ROK Jednego Miejsca...
Mam nadzieję, że się prezentacja spodoba...... widać jak ogród się zmienia.. niestety gdzieś zgubiłam ostatnie zdjęcia z trafkami powiązanymi w snopki
Troszkę na szybko przygotowane.. ale starałam się trzymać mniej więcej jednego miejsca i jednego ujęcia... Niestety bardziej sie skupiałąm na jednych okazach, a nie globalnym widoku.... i dużo okazów jednego miejsca zginęło. Trudno... w przyszłym roku wybieram kilka miejsc i cykam jedno i to samo miejsce .....
Rok Jednego Miejsca... też jak metamorfoza...
03.04.2012
Zima zawitała, a u mnie na wątku wciąż jesień trwa. Czas pokazać trochę zimy w ogrodzie.
Lubię jak wszystko przykryte jest czystą bielutka kołderką.
Nawet ptaszka złapałam, ale tylko jednego. Było kilka ale zanim zdjęcie pstrykło to został tylko jeden. No cóż lepszy wróbel w garści niż.... (chociaż to nie wróbel).
Bardzo spodobał mnie się wieszak na narzędzia u Witka i też podobny mam, jest praktyczny i wygodny a narzędzia nie brudzą ścian i się nie przewracają.
W części "socjalnej" domku jest schronienie dla mebli ogrodowych i dużych latarenek.
Jak każdy ogrodnik mam trochę sprzętu mechanicznego jak kosiarki, podkosiarki,areator i wertykulator, nożyce do cięcia żywopłotu, walec, sprzęt do podlewania i oprysków itd. Pompy z ogrodu wodnego mają swoje miejsce tak jak wymieniony sprzęt w piwnicach i garażu, których ze zrozumiałych względów nie pokazuję.
Część amfor,dzbanów i donic w okresie zimowym przebywa w piwnicznej garderobie.
a fontanny i małe latarenki na oknie w garażu
Na koniec najbardziej wartościowy i nie używany sprzęt - nagroda - wiadomo od kogo.