Kapryśna bardzo... już w 3 miejsce przesadziłam..bo ... nie może się zaaklimatyzować jak trzeba... w tym roku już niczym nie przykrywałam..albo niech rośnie, albo niech zginie... ale ładna jest i zimozielona.
Aniu czy u ciebie w tej korze na rabatach to chwasty nie rosną...bo tak czysto
Ania w nocy z latarką je wyrywa.... a potem mówi, że u niej nie rosną
Ja tak gęsto sadzę, że chwasty już nie maja szans.. i wszędzie sypię korę U mnie każdy centymetr grządki jest zagospodarowany
Tfórczy bałagan.... z orlików.... te pełne, ale dość wysokie Wiec chyba jakąś ściemę puściłam.... te bardzo pełen są niższe..
Bożenko,taką mam nadzieję,bo ten miodek zaczarowany jest!Jutro jak będzie słoneczko,zdjęcie mu zrobię,i pokażę ,bo Wart tego! Oprócz leczniczych wartości ma jeszcze terapeutyczne,,,,,tyle tam serdeczności i dobrych myśli,że i spisać tego nie sposób!Jak nic pomoże nie tylko na chrypkę,na grypkę ale i na serce!
A żonkilkowy bukiet ze śniedkami....cudowny.......jeszcze jeden dobry fluid!
Oj,rozpieszczacie Wy Hanusię!
Dziękuję stokrotnie!
polowałam dzisiaj na białego Amarylisa......
ale wykupili....były szaleństwa zakupowe z okazji DNIA BABCI....
a tak nawiasem.......
buziaki dla wszystkich Babć na świecie...
no i coś ode mnie.......
z mojego ogródka......
Magnolia a to moje tawułkowe kuleczki....
No i na tej rabacie chciałabym coś zmienić .... tu są kulki z tawułek które chcę zostawić i berberys czerwonymjakaś miniaturka ale nazwy nie znam ...no i zielone żurawki ....nie bardzo mi się to podoba myśle może o jakichś stożkach i wokół trawki zamiast tych zielonych żurawek.??????????? Hmmm jak myślicie??
Zeta ta rabata jest naprawdę dobrze skomponowana, ale po wejściu na Ogrodowisko to chyba każdy zaczyna coś zmieniać, he he
a może daj tu kontrastowe żurawki np Georgia Peach? wzdłuż całej rabaty?