Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Kondzio 19:39, 21 sty 2013

Wklejam Dekalog ogrodnika

1. Konsekwencja w kolorystyce

2. Ograniczona ilość gatunków

3. Duże ilości jednakowych roślin w grupach

4. Zgrane duety (jedna roślina podkreśla urodę drugiej) - szukaj takich i spisuj

5. Jak coś zaczniesz - skończ, bo się rozmyślisz i będziesz stała w miejscu

6. Jak coś zmieniasz., nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu

7. Niezawodne rośliny kupuj

8. Zrób listę gatunków i tego się trzymaj (Gosiak się nauczyła tego m.in. pod moim wpływem

9. Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego

10. Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować, aby osiągnąć efekt. Ogrodnictwo nie jest zawodem dla leniwych, samo się nie zrobi
Gardenarium 19:40, 21 sty 2013

Kondzio napisał(a)

A tu przerysowany warzywnik już u mnie w domu. wersji po polsku jeszcze nie mam, ale będzie i zrobię z tego artykuł i będzie można powiększyć jak plan ogrodu.

Danusiu mam pomysła ale nie wiem czy może być tam gdzie są cięte kwiaty na projekcie czyli na wzdłuż ścieżki dać kocimiętkę będzie super wyglądała na szerokość chciałbym dać takie stożki metalowe i posadzić groszek tak jak tam napisane i podsadzić czym płożącym po ziemi ale jeszcze nie wiem czym może ogórkami tam gdzie jest ta woda wymurować pół okrągły murek i dać kranik z misą podobne do zlewu ale nie wiem gdzie można to kupić na ścieżki dać żwir ale nie wiem jaki będzie to koszt mam dużo pomysłów dzięki twoim inspiracjom już nie mogę się doczekać zmian i pracy

Kocimiętka może być, a nawet lawenda, bo lawenda chroni przed szkodnikami warzywa Groszek na wigwamach też.

Misa - znaczy taka fontanienka na postumencie?

Instagram Ogrodowiska
Kondzio 19:44, 21 sty 2013

Gardenarium napisał(a)

A tu przerysowany warzywnik już u mnie w domu. wersji po polsku jeszcze nie mam, ale będzie i zrobię z tego artykuł i będzie można powiększyć jak plan ogrodu.

Danusiu mam pomysła ale nie wiem czy może być tam gdzie są cięte kwiaty na projekcie czyli na wzdłuż ścieżki dać kocimiętkę będzie super wyglądała na szerokość chciałbym dać takie stożki metalowe i posadzić groszek tak jak tam napisane i podsadzić czym płożącym po ziemi ale jeszcze nie wiem czym może ogórkami tam gdzie jest ta woda wymurować pół okrągły murek i dać kranik z misą podobne do zlewu ale nie wiem gdzie można to kupić na ścieżki dać żwir ale nie wiem jaki będzie to koszt mam dużo pomysłów dzięki twoim inspiracjom już nie mogę się doczekać zmian i pracy

Kocimiętka może być, a nawet lawenda, bo lawenda chroni przed szkodnikami warzywa Groszek na wigwamach też.

Misa - znaczy taka fontanienka na postumencie?
Myślałem na murkiem metrowym półkolisty i taki kranik i pod nim taka misa żeliwna
Kondzio 19:45, 21 sty 2013

a lawenda ma być w tych trójkątach wokół koła nie będzie za dużo niebieskiego nie zleje się to
ana_art 19:47, 21 sty 2013

Kondzio napisał(a)

Dziewczyny nie mogą się nachwalić, a ja powiem szczerze,że nie lubię łaciatych psów. i mam kundelka z przewagą czerni.
Ale tu o gustach się nie dyskutuje,więc zostawię mój wpis,jako dokładkę do wielu postów z zachwytami.
Niech się Tobie dobrze chowa Twoja SUNIA.
Dziękuje Haniu ja po nią jechałem jechałem do Ełku 16 godzin tam i z powrotem

o to obok mnie musiałeś jechać....
Hogata 21:57, 21 sty 2013

Kondzio napisał(a)

4. Zgrane duety (jedna roślina podkreśla urodę drugiej) - szukaj takich i spisuj

8. Zrób listę gatunków i tego się trzymaj (Gosiak się nauczyła tego m.in. pod moim wpływem

9. Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego

10. Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować, aby osiągnąć efekt. Ogrodnictwo nie jest zawodem dla leniwych, samo się nie zrobi

No i nauczyc się go i przestrzegac jak Amen w pacierzu
Kondzio 22:04, 21 sty 2013

ana_art napisał(a)

Dziewczyny nie mogą się nachwalić, a ja powiem szczerze,że nie lubię łaciatych psów. i mam kundelka z przewagą czerni.
Ale tu o gustach się nie dyskutuje,więc zostawię mój wpis,jako dokładkę do wielu postów z zachwytami.
Niech się Tobie dobrze chowa Twoja SUNIA.
Dziękuje Haniu ja po nią jechałem jechałem do Ełku 16 godzin tam i z powrotem

o to obok mnie musiałeś jechać....
nie wiem z Krakowa chyba się jakoś odbija ale strasznie daleko ale warto bo jest zdrowa i kochana
Joanka 22:16, 21 sty 2013

Kondzio napisał(a)
Objecane zdjęcia Alfy

Witaj Kondziu
Wpadłam zobaczyć co słychać i zakochałam się w tej ślicznej mordeczce

Pomysł z warzywnikiem bardzo fajny! Gdybym miała dużo miejsca zrobiłabym sobi takie cudo.
Kondzio 22:47, 21 sty 2013

Joanka napisał(a)

Objecane zdjęcia Alfy

Witaj Kondziu
Wpadłam zobaczyć co słychać i zakochałam się w tej ślicznej mordeczce

Pomysł z warzywnikiem bardzo fajny! Gdybym miała dużo miejsca zrobiłabym sobi takie cudo.
Ja też jestem w niej zakochany Na szczęście mam dużo miejsca postaram się zrobić takie cudo trochę przerobie go bo mam pomysły ale podoba mi się kształt
Kondzio 22:49, 21 sty 2013

Hogata napisał(a)

9. Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszegoNio

No i nauczyc się go i przestrzegac jak Amen w pacierzu