Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:46, 10 maj 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Minimalizm to cudowna oszczędność czasu, każdy zbędny przedmiot bez oznak funkcjonalności to krótsze życie, tak zawsze mawiam PRL to były czasy, do jakich powrót myślą wywołuje we mnie dreszcz. Dało się żyć i być szczęśliwym, ale ilu rzeczy się nie dało... Dlatego nie potrafię zachwycić się fotelem 366 i powiedzieć "cudowny", bo mam złe skojarzenia, zbyt determinujące postrzeganie przedmiotu, który sam w sobie należy do czołówki designu.

Celnie ujęte.

A tymczasem wiosna się panoszy.
Na cypelek już nie da się wejść.

Kwitnienie zaczęły tiarellki. W towarzystwie molinii Variegata i szafirków wyglądają wyjątkowo uroczo.

Zacisze Alicji 12:34, 10 maj 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Niedzielny spacerek po ogrodzie. Roboty jeszcze mnóstwo, ale cóż, trzeba powoli iść do przodu.

Wszystko piękne,
Twoja magnolia śliczna.
Moja krzaczkowata. Ale też ją lubię
Moje rodki jeszcze w głębszych pąkach .
Moja ostoja 12:30, 10 maj 2022

Do góry

Moja ostoja 12:26, 10 maj 2022

Do góry
Dziś w słońcu ogród nabrał kolorów
Tylko tam, gdzie rosną krokusy, trawa musi jeszcze poczekać na pierwsze koszenie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:55, 10 maj 2022

Do góry
Kilka dni poświęciłam ostatniej akcji pielenia całości rabat. W kolejnych tygodniach już nie da rady zapuścić się w głąb. Pozostanie ewentualne oczyszczanie ich krawędzi.
Po posadzeniu pomidorów i wysiewach dyniowatych odświeżyłam kanciki w warzywniku. Do wysiania został mi drugi rzut szparagowej fasolki, ale to za jakiś tydzień. Reszta wysiewów ewentualnie w sierpniu.

Kot mi namieszał w wysiewach sałat.

Nad kompostownikiem lada moment zakwitnie liliowiec. Bukowo-grabowy żywopłot już w zielonych listkach.

Bergenie po obcięciu prawie wszystkich liści z lekka wyszlachetniały.

Zieleń, drewno i antracyt 11:48, 10 maj 2022

Do góry
Dziewczyny, to wszystko Wasza wina
Szałwie i dalia puściły korzonki(wystają z dna doniczki) - i co teraz? Ściągać już woreczki, przesadzać czy jeszcze zostawiać tak jak jest?

Jeszcze jedna ciekawostka - ten obcy w oczku wodnym to może być malutka traszka. Porusza się w charakterystyczny sposób Trzymajcie kciuki, żeby to była ona, bo traszki uwielbiam i żeby sobie rosła w spokoju a ewentualnie jesienią będę się martwić gdzie ją przenieść, żeby zimę przeżyła.
Ogrodowe wariacje 11:26, 10 maj 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Tutaj mam sporo miejsca za tulipanami i tak ciągle dumam co tu wsadzić. Taka wersja: bodziszek rozanne i lubin biały, mam też ochotę na lawendę. Tlem będzie rozplenica. Później będą hortensje limeligh nieopodal. Mam tam też jeżówki kremowe i różowe. Byłaby zieleń, biel, fiolet i róż
Co myślicie?

Tutaj z innej perspektywy

Bodziszek ładnie wygląda z różą, rozważasz w ogóle taką opcję? Bodziszek z lawendą mi się trochę gryzie.
Mam pytanie odnośnie domku, on jest z jakiegoś kompozytu? Atrakcyjnie wygląda Podasz namiary gdzie kupiłaś?
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:24, 10 maj 2022

Do góry

Z ogródka tyle...w domu teraz jestem na etapie pachnących świecowych bukiecików

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:21, 10 maj 2022

Do góry
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:12, 10 maj 2022

Do góry

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:06, 10 maj 2022

Do góry
2 godziny w ogródku...wyłamałam przekwitłe tulipany i hiacynty ,poznęcałam się nad wszędobylskim mleczem i gwiazdnicą .Taka piękna pogoda ,że mogłabym cały dzień przesiedzieć w ogrodzie no..ale tak sie nie da
Z gorszych rzeczy noc była zimna ,przyłapało 3 pomidory i 2 papryki

Trochę popstrykałam..

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 10:53, 10 maj 2022

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Witaj Daria.

Przejrzałam Twój wątek od początku. Miałaś nie lada wyzwanie z dopasowaniem wszystkiego na nowo i przesadzaniem. Końcowe wizualizacje z tego programu online wyszły super. Mnie sadzenie drzew czeka pewnie jesienią. Które jest Twoim faworytem? Ta wiśnia z przodu działki?

Witaj Patrycjo! Masz rację, umęczyłam się okropnie, ale powoli zaczynam być zadowolona z efektu
Pytasz o drzewa i nie potrafię odpowiedzieć, które jest moim faworytem, kocham wszystkie
Wiśnia tybetańska jest pięknym drzewem, kwitnie na biało, wcześniej niż moje pozostałe wiśnie, ma ładne limonkowe, podłużne listki no i tą obłędną korę. Pewnie pokaże pełnie swojej urody z czasem
Bardzo lubię też Kanzany, na wiosnę mają ładne listki, nie zielone, tylko coś pomiędzy różem, zielenią, a bordem. Bardzo lubię ten kolor gdy prześwieca przez nie słońce. Kwitną na różowo, kwiatki wyglądają jak małe różyczki. Później zielenieją, a na jesień przybierają odcień między pomarańczem, a żółtym, robią wtedy na rabacie za żarówki
Nie wyobrażam sobie też ogrodu bez brzóz, graby też są piękne, no i buki
Masz duży ogród, jakiekolwiek drzewo nie wybierzesz na pewno pięknie się będą u Ciebie prezentować. Ja lubię drzewa o naturalnym pokroju, w zasadzie tylko kanzany mam szczepione.
Kwitnące kanzany

Wiśnia Royal Burgundy

Buczek

Brzozy
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:45, 10 maj 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)

Leoś jest szczególnie szczęśliwy jak jest brudny .

Kasia, sorki, ale z całego Twojego ogrodu najbardziej kocham Leosia . On jest boski
Wszystkiego po trochu 10:36, 10 maj 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)
Mój Mayleen zaczyna,

Będzie się działo...cudny.
Zabezpieczasz go na zimę
W ogródku emerytki 09:51, 10 maj 2022

Do góry
gogo napisał(a)
Zuzulka też chce się pokazać wśród pięknych ozdób

Jutro 4 następne jeże zwracamy naturze - oczywiście każdy ze swoim domkiem

No to mamy jeszcze coś wspólnego - zamiłowanie do biało kobaltowej porcelany też mam co prawda niewielką ale kolekcję
A jeżom szerokiej i bogatej drogi
Droga do spełnienia 09:50, 10 maj 2022

Do góry
Kawa napisał(a)

KONIEC
pozdrawiam wszystkich

Kamilko, jakie piekne widoczki
Czy „koniec” oznacza ze ogrod skończony ?
Ogród bez reguł 09:30, 10 maj 2022

Do góry
Zuza, ja teraz tak z doskoku , dla Ciebie różyczka

Wszystkiego po trochu 09:30, 10 maj 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)

dereń kanadyjski, pierwszy raz kwitnie

Czy zapewniasz mu jakieś specjalne warunki?
Mam od zeszłego roku malutką kępkę, zaczęła wypuszczać nowe listki, o kwiatach na razie nie marzę, ale chciałabym, żeby ładnie się rozrósł.
Wszystkiego po trochu 09:25, 10 maj 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)
Dziękuję dziewczyny,
Basiu, byłam u Ciebie
Jolu dziękuję za nazwę

poranek w lasku

dereń kanadyjski, pierwszy raz kwitnie

paprocie ruszyły
Długosz Królewski

Bardzo piekne te narcyzy, deren tez, miałam i zabiłam
Ja się obecnie paprociuję i wszystkie paprocie mnie interesują
Sałatka pokrzywowa 09:22, 10 maj 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
Cd spamu kwiatowego. Jak wiecie, pąki rozwijają się z godziny na godzinę, więc te same miejsca nabierają coraz więcej kolorów, a zdjęcie same się robią

Och, cudny ten Twój spam, a te zacytowane najcudniejsze
Duet tulipanowo-piwoniowy zgrał się kolorystycznie idealnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies