Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Testowe dodawanie zdjęć 02:00, 03 sty 2013

Do góry
A jak teraz?

Uploaded with ImageShack.us
Mój kawałek raju 01:58, 03 sty 2013

Do góry
Dzięki wszystkim którzy do mnie zajrzeli do pierwszej części, ale proszę Was bardzo piszcie w II bo rzadko tu zaglądam i nie mogę w porę odpowiedzieć, kocham Was

ostatnie zdjęcie hipka, pół godziny temu przewrócił się i pąki się połamały jak u Ewelinki, wstawiłam je do wazonu, był za ciężki

Testowe dodawanie zdjęć 01:58, 03 sty 2013

Do góry
Testujemy

Uploaded with ImageShack.us
Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 01:48, 03 sty 2013

Do góry
Zobacz pobrałam z Image zdjęcie na pulpit, i weszło duże a u Ciebie małe

Skoro narazie działa tak to zobacz jaki link wklejasz.

Dawno tego nie robiłąm, nie wiem na pamięć. Zajrzyj do wątku technicznego https://www.ogrodowisko.pl/watek/10-jak-dodawac-zdjecia
a najlepiej jakby z komputerem coś zrobić, ale ja się nie znam. Czasem kosz ktoś wyczyścił i zaczęło działać.

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 01:18, 03 sty 2013

Do góry
anipla napisał(a)

A ja się wypowiem też tutaj co do rabatki. Juzia ma rację ale pod warunkiem, że będzie to miskant Garcillimus, tylko on jest w stanie przebić się przez hortensję.

Moim zdaniem trzeba rozebrać kamienie, zaokrąglić ładnie rabatku, w samym środku tej ćwiartki koła co powstanie posadzić w jeden dołek obie hortensje. Phantom bliżej ściany bo jest wyższa, mniejszą z przodu. Otoczyć je bukszpanową obwódką, a po brzegu między trawnikiem a bukszpanikiem dać obwódkę z zurawek, najlepiej żółtych lub pomarańczowych.

Trawa zginie, szkoda jej tam.

co do rabatki to trafiłaś Danusiu bo chciałam tu żurawki ale jeszcze chciałam wtrynić inne badyle .
co do kamieni to murowane , jak będzie trzeba to rozbiorę )...pewnie teraz kombinuję,ale może je obsadzić z przodu na trawniku bukszpanem albo cisem i ciąć ...żeby nie było ich widać ....?

boczna rabata to misz masz całkowity tu są zdjęcia i opisy i bazgroły...(przepraszam za wykonanie)

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2028-ogrod-przydomowy-na-zmiany-gotowy?page=21

to brązowe to podkłady kolejowe - ich nie chcę (nie mogę) ruszać
ta część przy ścianie jest wyższa o podkład

Na tej rabacie zostawiłabym clematisa, lilie i róża po prawej i lawenda - pewnie Danusia wszystko wywali -ale to już będzie siła wyższa
no dobrze bo misz masz mam już nie tylko na rabatach tylko w wypowiedziach też
pozdrawiam i dziękuję za wyrozumiałość - mam nadzieję

a to tak na szybko

Kamienie usuń, koniecznie bo wyjdzie "kaszana"

Rabatka musi być zaokrąglona nie tak na prosto.

Bałagan wywal i zrób jasno i przejrzyście, Lilie może i mogą gdzieś tam być, ale kobito lilie to kwitną tydzień a potem schną im badyle i co to będzie za efekt na samym wejściu. ?

Zrób z roślinami takimi jak Ci napisałam, radykalnie i dużo bukszpanu jeden przy drugim w obwódce, żurawki też dużo z przodu.

Pejzaże 01:11, 03 sty 2013

Do góry
Zdjęcia Roku 01:10, 03 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziedzic i jego kukurydza

Buszujący dziecic w kukurydzy, dobre, dobre...
Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 01:08, 03 sty 2013

Do góry
Witam, witam
Zaczęłam już wczoraj wątek pt." Najlepsza thuja na 260 metrowy żywopłot" ale zapomniałam się przedstawić chociaż pewnie powinnam to zrobić w innym miejscu
Tutaj planujemy nasze siedlisko:

Czyli totalna pustynia. W tym momencie mieszkamy w moim rodzinnym domu otoczonym z każdej strony drzewami, z ogromnym ogrodem. Raj dla dzieci i ukochanej boksi. W zeszłym roku mąż zbudował dla nas piękny dwupoziomowy taras oraz duży domek na drzewie i juz wkrótce będziemy musieli się z nim rozstać

Na wiosnę planujemy rozpocząć budowę na naszej działce ale najpierw chcemy zasadzić drzewka, które po latach staną się pięknym, żywym, zielonym murem. W sumie będzie to ok. 260 metrów. Dzięki cennym info. zdecydowaliśmy się na posadzenie wzdłóż lewego ogrodzenia aż do końca świerków serbskich, natomiast wzdłóż prawego ogrodzenia będą thuje aerospicata. Decyzji co do tylnego ogrodzenia jeszcze nie podjęliśmy. Wszystko zależy jak będą wyglądały koszty. Może będzie to albo świerk albo thuja.Niestety nie mamy za "szęśliwego" sąsiedztwa więc zmuszeni jesteśmy otoczyć się murem. Przykre,że człowiek człowiekowi wilkiem ale sama świata nie zmienię.Na wiosnę również zakładam warzywniak. Ja jestem raczej z tych osób, które lubią spędzać czas w ogrodzie i ciągle coś zajadać. Chociaż na taką nie wyglądam Na jesień przesadziliśmy z ogrodu mojej mamy kilkadziesiąt krzaczków malin . Super odmiana owoce aż do zimy. Czyli dla takich głodomorków jak moja rodzinka w sam raz. Od pięknych kwiatów jest mój mąż. Śmieję się, że to zamiłowanie wyssał z mlekiem matki Przez wiele lat mieszkaliśmy w USA i pomimo tego, że dysponowaliśmy maleńkim skrawkiem ziemi mój mąż musiał mieć chociaż odrobinkę zieleni i koloru. A ja nie znając kompletnie sztuki ogrodniczej na 1.5m2 byłam w stanie zmieścić 8 krzaczków maleńkich pomidorków i kilka ogórków, które pięknie sobie radziły i dzielnie wdrapywały się po ogrodzeniu aż na dach garażu. Ku uciesze naszych amerykańskich sąsiadów, którzy zajadali się pomidorkami i ogórkami z organicznej uprawy. Wedle zasady co po stronie sąsiada to... sąsiada Tak było wtedy u nas:

Mam nadzieję, że nie popełniamy błedu przeprowadzjąc się. Część rodziny i znajomych stuka sie po głowach, że z pięknego, rekreacyjnego miasteczka przeprowadzamy się na wieś a my na przekór wszystkim trzymamy się naszego planu. Czy dobrze? Czas pokaże.

Bardzo sie cieszę, że trafiłam na ogrodowisko ponieważ dzięki niemu i opowieściom wielu osób zaczynam wierzyć, że może i nam się uda stworzyc swój kawałek raju na ziemi.

Pejzaże 01:08, 03 sty 2013

Do góry
Zdjęcia Roku 01:08, 03 sty 2013

Do góry
Joanka napisał(a)

To jeszcze pomyślmy, co tak rozbawiło Elfika, a przeraziło Pszczółkę? Tak różne reakcje na to samo zdarzenie. Mi brakuje pomysłu.

Ale fajnie! Zostajemy jeszcze tydzień!

Ups......

Joasia super
Pejzaże 01:05, 03 sty 2013

Do góry
STEGNA
Książki o tematyce ogrodniczej 00:49, 03 sty 2013

Do góry
i następna .

Książki o tematyce ogrodniczej 00:38, 03 sty 2013

Do góry
Jak pozyczyłaś to mogę zamówic Ci nowe...
I oto następne pozycje o ogrodach Gertrudy
Kubusiowo 00:37, 03 sty 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Chciałam także poinformować, że sezon 2013 uważam za oficjalnie otwarty

O ja! Aleś wyskoczyła przed orkiestrę!
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 00:37, 03 sty 2013

Do góry
A tak się jeździło na starym sprzęcie

A teraz tak się szusuje.. miałam tam być i ja... ale spanikowałam i uciekłam.... czyli dezercja od grupy.. nie czułam się na siłach ..na oczach tłumu dotrzymać kroku.. a tak pięknie równo jechali Świetna epika... my też taka stworzymy

Pod starą jabłonią 00:35, 03 sty 2013

Do góry
Też życzę Ci spełnienia marzeń ogrodowych w Nowym Roku 2013
Zdjęcia Roku 00:31, 03 sty 2013

Do góry
Aśka co mam nacisnąć, żebym nie popsuł jak mąż Jotki ?

Cedr atlaski - Cedrus atlantica 00:19, 03 sty 2013

Do góry
Na deser mam jeszcze takie zdjęcia

To inny okaz

A to ten sam co poprzednio

No i ja pod cedrem

i sam cedr

ogrodoweimpresjejolki 00:16, 03 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Niebieska malwa! Nie wiedziałam ,że takie bywają.........Też dostałam kalendarz ! Własnoręcznie wykonany przez wnusię jako praca dyplomowa na maturę.Zdjęcie wstawię jutro,bo baterie ładują się.

Czekam Haniu na prezentacje Twojego kalendarza

A teraz jeszcze raz ja w temacie kalendarze

Nie tylko wydawnictwo TASCHEN ma ładne kalendarze ...W 2003 roku "mój Mikołaj" był na studiach podyplomowych w Danii i stamtąd dostałam piękny kalendarz książkowy o tematyce wiadomo

A oto ilustracja na pierwszy tydzień stycznia

I jeszcze zobaczyłam swój wpis w nim 2 stycznia - zasłyszany dowcip:
" Z mężczyznami jest trochę tak jak z telefonem; albo pomyłka, albo zajęty

Zdjęcia Roku 00:15, 03 sty 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
To jeszcze pomyślmy, co tak rozbawiło Elfika, a przeraziło Pszczółkę? Tak różne reakcje na to samo zdarzenie. Mi brakuje pomysłu.

Ale fajnie! Zostajemy jeszcze tydzień!

Ups......
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies