Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Mariusz 10:47, 31 sty 2013

vita napisał(a)

Vito dla ciebie w podziękowaniu.
Magnat p. L. Komarnickiego (I.v.)

Dzięki Mariusz, za fotkę i impuls do szukania. Do Bolestraszyc chętnie się wybiorę. Ania asc, u Ciebie zglosiła chęci, kto wie, może się przyłaczę. Ode mnie to też całkiem blisko, niech tylko wreszcie ta zima odpuści. Gonię resztkami energii! Dzięki tobie zrobiłam listę posiadanych irysów syberyjskich. Dobre i to w środku zimy

Bardzo się cieszę, powiadomię wszystkich kiedy irysy wejdą w pełnię kwitnienia, zazwyczaj w warunkach polski południowo-wschodniej okres ten przypada na przełom maja z czerwcem, choć jest to również zależne od odmian.
Ja również wszelkie inwentaryzacje robię zimą, bo cały sezon przebywam w ogrodzie. Miło mi słyszeć, że do czegoś mogłem zmotywować
Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę.
Milka 12:53, 31 sty 2013

vita napisał(a)

żeczywiście mało jest jeszcze tych lilii, ale rozwój tegorynku jest ogromny i wymusi jak sądzę powiększanie ofert - ja mam 2 od kilku lat - nie rozrosły się są nadal 2 ale zawsze mnie zachwycają

Tego się trzymajmy, chociaż szczyptę sceptycyzmu dorzucę. Nie prędko to u nas nastąpi.
Dzięki za fotkę. Rewanżyk

jakie to zdjęcie romantyczne
pozdrawiam
popcorn 18:39, 13 lut 2013

Hej Vito!
Dawno nie zaglądałam... powyższa fotka cudowna! Ech, usiąść w takim zielonym zakątku... co to za kwiatki na pierwszym planie??

pozdrawiam!
Karolina
Dasia 18:42, 13 lut 2013

Mi to galtonię białą przypomina.
mira 19:27, 13 lut 2013

vita 20:04, 13 lut 2013

Aniu monteverde, macham anemicznie, zima zabiera mi resztki energii. W ogródku prawie pół metra śniegu! Długo ja na wiosnę poczekam.
Mariuszu, czekam zatem na wieści, jeśli to będzie przełom maja - czerwca, to prawdopodobnie znajdę czas i chętnie się do Bolestraszyc machnę. Wątek o Bolestraszycach podczytuję.
Irenko, nie widziałaś gdzie oznak wiosny? Trochę mnie dziewczyny na innym forum podbudowały i znowu zapadam w sen niedźwiedzia! Nie cieszą mnie nawet zakupy i zaczęte projekty. Na narty mam jechać i nie chce mi się!

popcarol napisał(a)
Hej Vito!
Dawno nie zaglądałam... powyższa fotka cudowna! Ech, usiąść w takim zielonym zakątku... co to za kwiatki na pierwszym planie? Karolina

Witaj Karola, odgrzebałaś mnie z czeluści, może to i dobrze, parę razy zabierałam się za pisanie i nic z tego nie wychodziło. Ciężka ta zima, oj! Na pierwszym planie martagony szykujące się do kwitnienia.
Hej, Dasiu Galtonia? Szukam w pamięci jak wygląda, kiedyś ją miałam, ale to było bardzo dawno temu, skoro nie pamiętam jak wygląda. Ją się wykopuje na zimę?

Miro, w końcu przegapiłam termin zamawiania martagonów. Cieszę się, że wpadłaś

Ktoś pilnuje ortografii, miło.
Dasia 20:36, 13 lut 2013

Galtonię się wykopuje, ja ją tak straciłam, bo nie mam gdzie przechowywać niestety. W garażu mi cebulki zmarzły.
Urszulla 21:25, 13 lut 2013

Vito-ja z tą zimą też tak mam.
Po prostu depresja zimowa zakończy się wraz z promieniami słońca
Przesyłam więc promyk nadziei wraz z moim, wybudzonym ze snu zimowego storczykiem
Borbetka 07:44, 14 lut 2013

Urszulla ma świętą rację. Słonko zaświeci i wszystkim stąd motorki ruszą do pracy. U nas jeszcze 3 dni temu powiedzmy zielono było, a przedwczoraj spadł śnieg. Plany były i się zmyły .
Mala_Mi 08:37, 14 lut 2013

Vita.. w Lilypolu znów pojawiły martagony, przedwczoraj kupiłam..... .szaleństwo zakupowe na chandrę zimową i nie tylko.
Jedź na narty.... i poszalej za mnie, bo u mnie urwanie głowy w pracy, z której nie ma kołaczy, wiec i motywacji zero.