Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Po prostu ogród... 18:42, 09 gru 2012

Do góry
Wianek na furtkę zrobiony w tradycyjnych świątecznych kolorach, jeszcze nie powieszony, czeka

Kolorowe rabaty 18:38, 09 gru 2012

Do góry
Witaj. Jestem tutaj "nowa" ale nie do końca, bo od kilku tygodni zaglądam do waszych ogrodów i po cichu jestem tutaj waszym gościem. Pozwolisz Marto, ze będę kubicować twoim działaniom w ogrodzie i szukać inspiracji do zmian w moim. U nas też z dużym zainteresowaniem spotkała się akcja zbierania makulatury na budowę studni w Czadzie. Ja mam na tę sobotę zgromadzony pełen bagażnik gazet i tektury. Zrobiłam porządny remanent "papierowy" i bez żalu oddaje na ten szczytny cel.
Bardzo podoba mi się "zimowe" drzewko na kiju i chcialabym pokazać, jesli nie masz nic przeciwko temu, moje które stoi w ciemniejszym kącie jadali i służy jako szyszkowa lampa. A idea zrobienia go jest podobna do twojego, tylko z innych materiałów.
zielonastrefa 18:34, 09 gru 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
Uwaga, uwaga przedstawiam moją ostatnio wykonywaną murarską robotę, która przyczyniła się do mojej bani na prawej dłoni
Do mojego domu wiodą szerokie betonowe schody, które moja siostra 10 lat temu postanowiła odnowić, malując na zielono farbą do betonu. Co roku od tamtej pory, na wiosnę trzeba było je odmalowywać na nowo, bo farba się łuszczyła. Rok temu mojej mamie znudziło się skrobanie ich i ponowne malowanie, dlatego jakąś "betonową mazią" próbowała zamalować zielony kolor i spowodować by te schody wreszcie przestały być mega śliskie. Po pół roku "betonowa maź" zaczęła odpadać. Nie powiem co mnie wtedy trafiło i powiedziałam DOŚĆ! Nie mogłam patrzeć na wejście do domu, które wyglądało jak obraz nędzy i rozpaczy. Nie dysponując żadnymi środkami finansowymi na ten cel, obmyśliłam plan i i wzięłam się za odnawianie stopni i podstopni klejem do gresu. Robiąc to pierwszy raz w życiu, mordowałam się cały dzień. W między czasie, po odkręceniu drewnianej kratki na clematisa, okazało się, że bok schodów ma podejrzanie popękany tynk. Prę razy stuknęłam młotkiem i odpadło co miało odpaść

Wyrwę w ścianie zaklejałam trzema warstwami, za każdym razem czekając na totalne wyschnięcie.

W między czasie wyrównałam drugą warstwą stopnie i podstopnie. Nabrały też jednolitej barwy Nie mogłam się doczekać, aż narzucę mojego baranka, czyli strukturę
Milenko ależ z ciebie pracowita dziewczyna.Widzę,że i ty nie przestrzegasz podziału prac na te męskie i bardziej kobiece.Podziwiam zapał i umiejętności.
Po prostu ogród... 18:33, 09 gru 2012

Do góry
Dzisiaj już druga świczka na wieńcu adwentowym się pali, ale ten czas szybko leci

Ogród Magdalenka 18:32, 09 gru 2012

Do góry
Madziu buziaki na 300-kę zostawiam

Po prostu ogród... 18:27, 09 gru 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
A u Ciebie Sylwuś cisza przed burzą, co tam szykujesz ciekawego, światecznego????
Mikołaj był u Ciebie?

A szykuje różne świąteczne ozdoby, tylko czasu za mało na wszystko cobym chciała zrobić
A Mikołaj przyniósł mi Aniołka

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:24, 09 gru 2012

Do góry
Cytrynówka zrobiona Na zdrowie!
Wg mojego przepisu w karafce, wg Ani Asc w słoiku - cytrynki nasiąkają spirytusem

zielonastrefa 18:15, 09 gru 2012

Do góry
Gratki z okazji pierwszej setki ode mnie

zielonastrefa 18:08, 09 gru 2012

Do góry
To i ja serdecznie pozdrawiam zostawiając tym razem ślad pobytu u ciebie.

Girlandy 18:08, 09 gru 2012

Do góry
To moja tegoroczna z jodły - mam nadzieję, że wytrzyma do świąt

Pokażę nasz ogród 18:06, 09 gru 2012

Do góry
Zimowo i stroikowo:

Ogród w Holandii 18:06, 09 gru 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

i ostatni w stylu wiejskim czyli landelijke style

Artystka ze mnie żadna, ale frajdy trochę z tym było

A mi się podoba ten - najprostszy i naturalny szczególnie pasujący do tego miłego drewna pod spodem, gratulacje : )

To racja - do mojej podłogi pasuje nieźle Dzięki Weronika
W cieniu - zacieniona 18:05, 09 gru 2012

Do góry
...no i wreszcie róże...w tym roku było ich zdecydowanie mniej niż w ubiegłym...
W cieniu - zacieniona 18:00, 09 gru 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

...za oknem drobny śnieżek pada...wspomnienie lata -ciepełko.
Ale cieplutko jak przy kominku
...brak słoneczka...trzeba docieplić...
W cieniu - zacieniona 17:59, 09 gru 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Ależ rozgrzewające kolorki
W cieniu - zacieniona 17:58, 09 gru 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusiu wspomnieniowe kolaże bardzo fajne
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 17:58, 09 gru 2012

Do góry
I ja dołączam się do gratulacji

ogrodoweimpresjejolki 17:51, 09 gru 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Witam

Za oknem w dalszym ciągu zima. Cyklamen przegrał z nią starcie pomimo otoczki.
Jego uroda "utrwalona" przez mróz jeszcze cieszy, a czy jest nadzieja, że wiosna wypuści z ziemi młode listki?

Póki zmrożony to ładnie wygląda i zdobić będzie aż do odwilży

Nie do wiary ile wam śniegu napadało. U nas z nim bardzo skromnie, szkoda...
Ogród w Holandii 17:41, 09 gru 2012

Do góry
vita napisał(a)

wianek w stylu narracyjnym

Narracyjny, narracyjny do mnie przemawia najbardziej, zaczyna się, zgodnie z ruchem wskazówek zegara, owocami, potem domek dla ptaków, które takie owoce lubią, gwiazdka, luty, podkuj buty...nie musisz się artyzmu zapierać, hi hi
Pozdrawiam

Taka opowieśc też jest zajmująca Pozdrawiam i dzięki
Ogród w Holandii 17:39, 09 gru 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Wszyscy mają wianki, mam i ja
Pogoda się popsuła, śnieg stopniał, za to pojawił się deszcz w dużych ilościach więc odmówiłam wychodzenia z domu i zajęłam się rękodziełem. Pozazdrościłam oczywiście, że wszyscy jak jeden mąż te wianki lepią i postanowiłam też spróbowac . Jak zwykle nie mogłam się zdecydowac jaki właściwie wianek chcę więc zrobiłam trzy - każdy inny A oto one:

wianek w stylu glamour

ho...ho...ho...ale cudeńka zrobiłaś , moim faworytem jest ten

Aniu, dziekuję. Dla początkującego wiankarza to bardzo miłe, że chwalą Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies