Schlebia mi to co piszesz Mirella, mam nadzieję, że trud się opłaci i przemiana tej rabaty spodoba Ci się bardziej niż to co było dotychczas
Muszę do Ciebie zajrzeć bo zatrzymałam się w momencie, gdy planowałaś zmiany tej przedogrodowiskowej rabaty na froncie.
Aga, ku przestrodze, bo jesteś na początku drogi, 10 razy przemyśl zanim coś posadzisz. Takie przesadzanie jak ja sobie teraz zafundowałam to straszna męczarnia jest ;-/
Edytka
Ja w tych prostokatach nie będę sadzić tulipanów ... ale pokusilabym sie na Twoim miejsu aby za nimi posadzić ... u siebie myslę o cebulowych w ID ... ale to już w przyszlym sezonie ... dam sobie czas żeby się zastanowić ... po głowie chodzą mi irysy żylkowane w ID
Aga, fajnie się ta rabata zapowiada, widzisz dopiero co wątek zakładałaś a tu już pierwsze nasadzenia, fajnie, że masz Renię, z jej pomocą już niedługo Twój ogród będzie cudny.
Ania pod wpływem Twojego wątku tez zaczęłam się zastanawiać jakby u mnie klapę od oczyszczalni zamaskować, roślinami nie da rady musze o czymś innym myśleć.
I jak te roku, roztrzepalas im porządnie bryły korzeniowe?
Niedawno jak sadziłam borówki i robiłam im mieszankę z siarka i hemoglobiny to o Tobie myślałam
Kasiu, na fotkach trochę inna sytuacja. Jak mi ta kostka szczelnie zarośnie to czy tulipany się przebiją ponad nią? Czosnki chyba tak, co do tulipanów mam wątpliwości.
Poli, piękne tuje.
Będziesz teraz czyścić swój stary żywopłot? Gdzieś czytałam, żeby tego nie robić przed zima, bo te suszki grzeją roślinę i nie wiem co robić....
Dorota, te Eden Rose mają być między wiśniami?
Kostki cisowe nie pasują, bo rabata polokragla jest, jeśli mają być jako tło, to ja bym je dala na całości.