Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 12:03, 19 paź 2016

margaretka3 napisał(a)

Cis jako żywopłot przed domem. Niby oczywiste, ale jakie to było odkrycie, że JA tak zrobię ha ha A kostki mi się baardzo podobają, może to też kwestia czasu i będą u mnie.
Mąż bakterie rozpuszczał w misce z wodą, zostawiał na pół godziny, a potem siup do kibelka

a wiesz że ja tez wczesniej cisów nie chciałam ale im częściej na nie patrzę tym bardziej lubię. poza tym choroby bukszpanów skutecznie mnie z nich wyleczyły, ja idę w cisy

moje hortki dla Ciebie

anna_t 12:06, 19 paź 2016

Sonka napisał(a)
Takie, metalowe, pocięte na wymaganą wysokość, bluszcz szybko otoczy to rusztowanie, ma się po czym piąć. Kwadrat np. długość 1,5 metra razy cztery strony,wysokość zależna od potrzeby, proste i łatwe do wykonania efekt szybki i mało wymagające cięcie korygujące na bieżąco.

http://www.sklep.parkane.com/?gclid=CNCB2Iyj5s8CFWLqcgod3XUDbg

też fajny pomysł, ja to bym tak max 30cm wysokie zrobiła
tylko musiałabym bluszcza z jednej strony tylko posadzić np 3 sadzonki żeby móc to podnosić na jedną stronę
dzięki
anna_t 12:09, 19 paź 2016

asiak napisał(a)
Nadrobiłam te kilka stron Aniu idziesz jak burza

czy ja wiem...

reszta fotek
Paschmina

Pastella

lawenda to kiedy przestaje kwitnąć??
anna_t 12:11, 19 paź 2016

i moje ledwo żywe rododendrony

i te przesadzone

anna_t 12:12, 19 paź 2016

grujeczniki

i jeszcze nie pokazywana glediczja

lojalna_ 12:35, 19 paź 2016

Za rodki trzymam kciuki . Grujecznik masz jeszcże zielony oj to masz jeszcze bardziej zielono niz ja bo moj juz kurczaczkowaty jest.

Hortki masz jeszcze tskie letnie kwiaty białe ))) sadzisz cebulki czytam u Ursy ....ja nie mam pojecia jak to wszystko zapamietać a zaznaczanie u mnie nie ma sensu bo moj Fido i tak to wyciągnie /)))))
anna_t 12:56, 19 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Za rodki trzymam kciuki . Grujecznik masz jeszcże zielony oj to masz jeszcze bardziej zielono niz ja bo moj juz kurczaczkowaty jest.

Hortki masz jeszcze tskie letnie kwiaty białe ))) sadzisz cebulki czytam u Ursy ....ja nie mam pojecia jak to wszystko zapamietać a zaznaczanie u mnie nie ma sensu bo moj Fido i tak to wyciągnie /)))))

hej Jola
ja trochę na tego kurczaczka grujecznikowego czekam bo uwielbiam jesienne przebarwienia na roslinach
ja oznaczę czosnki bo tylko je mam i oby mi się to nie zmyło hihihih
AgataP 20:17, 19 paź 2016

No super zdjęcia hortek, piękne są, a tak się martwiłaś o limki

A ja dziś sobie klonika kupiłam, ale nie mam nawet zdjęcia bo jak wróciłam z Rogowa to od razu deszcz. Pogoda do d... tej jesieni.

Ty róże przesadziłaś a ja ze wszystkim w tyle... maliny do wsadzenia moczą się w wiaderku, graby doszły na uzupełnienie tych co wypadły latem... kosmos...chyba w sztormiaku będę sadzić a i cebulki czekają..
lindsay80 20:39, 19 paź 2016

Ania pod wpływem Twojego wątku tez zaczęłam się zastanawiać jakby u mnie klapę od oczyszczalni zamaskować, roślinami nie da rady musze o czymś innym myśleć.
I jak te roku, roztrzepalas im porządnie bryły korzeniowe?
Niedawno jak sadziłam borówki i robiłam im mieszankę z siarka i hemoglobiny to o Tobie myślałam
anna_t 20:47, 19 paź 2016

AgataP napisał(a)
No super zdjęcia hortek, piękne są, a tak się martwiłaś o limki

A ja dziś sobie klonika kupiłam, ale nie mam nawet zdjęcia bo jak wróciłam z Rogowa to od razu deszcz. Pogoda do d... tej jesieni.

Ty róże przesadziłaś a ja ze wszystkim w tyle... maliny do wsadzenia moczą się w wiaderku, graby doszły na uzupełnienie tych co wypadły latem... kosmos...chyba w sztormiaku będę sadzić a i cebulki czekają..

no to powiem Ci że tylko o te róże Cię wyprzedziłam bo u mnie maliny też czekaja i cebule i kilkadziesiąt cisow jak przyjdą to posadzić będzie trzeba a od lisopada do pracy więc mam tydzień na to wszystko bo potem tylko w soboty będę mieć czas na ogród. a i pewnie kilka pierwszych to będę musiała się mocno odstresowywać od ciśnień w pracy ..
i ofkors klonem mnie juz zaraziłaś...babo!