Czerwiec. Wierzby japońskiej już nie ma, wymarzła po ostatniej zimie. Zdążyłam zrobić z niej sadzonki i rozdać. Ale jak kwitnie pnąca róża Paul's Scarlet...Też kwitną i pachną goździki, i nenufary.
Tu widać białe i różowe goździczki. (zdj. z 2010r.) Gdzie indziej kwitną też brodate zwane cegiełkami.
Tak wyglądała Paul's Scarlet w drugim roku kwitnienia tj, w 2011
Lubię jej kwiaty, nie rozwijają się bardziej niż tu widać. Kwitną obficie cały czerwiec, potem pojedynczymi kwiatami.
Są piękne, jak widać .Niestety, nie pachną.
Joasiu bez dwóch zdań... pikne Grudniki też zachwycają pięknym kwitnieniem moje zaczynają rozwijać pąki, jeszcze kilka dni muszę poczekać na ich pełny rozkwit
Białe tulipany, a przy nich japońskie azalie różowe, przy oczku też sa dwie azalie, zapomniałabym.
Głóg w pączkach. Czy kwitnie w maju...
Oto dowód, że głóg też kwitnie razem z azaliami, czyli maj.
W maju też przychodzi czas na kwitnienie irysów i wczesnych margerytek.
Aniu asc, ja wychodzę z Kajtkiem na smyczy. On jest uciekinier, najczęściej ucieknie panu przy otwieraniu bramy, bo pan ciągle się łudzi, że go uciekania oduczy. Sam też potrafi rozpleść siatkę od strony lasu. Największym zagrożeniem jest obcy pies, który podobnież ucieka od swoich właścicieli i tu rządzi. Widzę, że suczki są grzeczniejsze, a psy z poczucia odpowiedzialności za wszystko, chcą rządzić.Kajtek też.
Dzięki za uznanie dla mojej "retroinspekcji" wejścia.
WYJŚCIE też analizowałam, bo zastanawiałam się co było pierwsze, tulipany czy floksy. Kwietniowe zdjęcie świadczy, że po przebiśniegach i krokusach, też tawułach wczesnych, pierwsze kwitną tulipany i hiacynty.
W tym samym czasie kwitnie migdałek.
Migdałek i tulipany. Żółte tulipany rosną na trasie " szybkich przelotów" Kajtka. Dotąd zasłaniałam je gałązkami świerku, chyba jednak ustąpię pieskowi,a tulipankom znajdę inne miejsce. Maj to ten miesiąc, na który czekamy, to wiosna.
Ta strona ogrodu u mnie floksowa, po prawej ręce różanecznikowa.