Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasz przydomowy ogródek 21:49, 26 lis 2012

Do góry
Zbysiu wszystkiego dobrego z okazji 4 setek, kwiatuchy ode mnie i oby do wiosny
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:44, 26 lis 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Elizo, aniołka obejrzałam. Jest śliczny. Żurawki nie znam. Mam ich kilka w ogrodzie, ale chyba tylko trzy są znane z odmiany. Byłam kiedyś na targach ogrodniczych i zobaczyłam ile jest odmian żurawek, w głowie się nie mieści. I pojawiają się stale nowe odmiany. Twoja jest ładna, bo nie jest nudna, cały czas się zmienia.

Ja od kiedy pamiętam miałam jedną starą odmianę, wtedy kiedy żurawki nie były się tak modne. Zawsze pięknie kwitły na różowo, ale listki były mniej imponujące. Te które są teraz w handlu mają piękne liście z kwiatkami bywa różnie.
Znalazłam zdjęcie mojej starej żurawki, a raczej jej kwiatków, zdjęcie robione telefonem i nie najlepsze, ale kwiatki fajne, zawsze je zrywam jak dodatek do bukietów.

Kolorowe rabaty 21:42, 26 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
No to wprawdzie z opóźnieniem, ale wielkie gratki za 2 lata obecności na forum i upiększania ogrodu i wielkie uznanie dla cynii

Dziękuję Irenko jesteś miła
Są słodkie
W ogródku Ani 21:42, 26 lis 2012

Do góry
annawu napisał(a)

Aniu, co to za kwiaty. Widzę je w ogródkach niedaleko mojego domu, ale ja ich nie znam.?

W ogródku Ani 21:41, 26 lis 2012

Do góry
A to zaległości z lata.

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 21:40, 26 lis 2012

Do góry
nieszka napisał(a)
Irysy u mnie sie rozmnażają jak szalone. Już je w każdym kącie ogrodu mam. Uwielbiam jak kwitną tylko potem ciężko mi tolerować liście..

Przyszłam z rewizytą i muszę powiedzieć WOW - PIĘKNIE
Widzę że dużo zmian poczyniłaś - zniknęły kamienie z rabat-skalniaków - to wielki plus
Ja na irysy mam taki sposób, że po prostu wycinam im liście i już
Ale Twoje są śliczne, takie niebieściutkie Jak byś chciała się troszkę pozbyć to się uśmiecham
Wracam do lektury
Rododendronowy ogród II. 21:40, 26 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Gosiu,Bożenko,wy to chyba jesteście z misiowej rodziny ...na zimę konieczna częściowa hibernacja.....
Ja najgorzej znoszę listopad,ale już mija,znak zodiaku się zmienił na Strzelca.....Potem Koziorlożec,a to znaki akuratne,pracowite i uporządkowane.Dobrze już jest,głowy podnosić i nie drzemać!
Ściskam!

No skoro Koziorożec taki akuratny to ja się przyznaje do tego znaku /04.01.jestem/,mam nadzieje,że i mnie przyniesie zmiany , choć poprawę nastroju.Pozdrawiam dziewczęta jeszcze sobie pospaceruję i poczytam o czym tu się rozmawia.
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:32, 26 lis 2012

Do góry
Bea napisał(a)

Jesienią wyglądały już całkiem inaczej

Ciekawe jak przeżyją zimę i ja będą wyglądały wiosną

To Electric Lime

Beatko dziękuję, teraz to już sobie zapiszę
Ramy, tło ogrodu z iglaków 21:31, 26 lis 2012

Do góry
Wszelkie świerki karłowe. popatrz na grafiki Picea abies

Karłowe odmiany jak: Picea abies 'Little Gem', Picea abies 'Pumila Glauca', Picea abies 'Nidiformis',
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:26, 26 lis 2012

Do góry
Oj jak miło, że do mnie zajrzeliście pomimo tego że u mnie ciiiiiicho. Jestem, żyje, tylko miałam trochę pracy a w weekend miałam imprezkę na 22osoby z okazji urodzin łobuza

więc byłam zajęta przygotowaniami, ale tortu sama nie piekłam....

Mój ogród 21:23, 26 lis 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Dziewczyny, teraz ten kret to, nawet mnie nie specjalnie zdenerwował. Najwięcej wkurzał mnie wiosną, jak buszował w warzywniku, i wywalał mi małe jeszcze warzywka. Stwierdziłam, że kupowanie tych wszystkich środków na kreta w sklepie, to tylko wywalenie pieniędzy w błoto. Na drugi rok wypróbuje tylko jeden środek. Zrobię gnojówkę z liści czarnego bzu. Wlewa się ponoć w krecie kanały, bez rozcieńczenia. U mnie czarnego bzu nie brakuje, można spróbować? Ale tak do końca też w to nie wierzę

Bożenko gnojowicy z bzu spróbuj, może na Twoje kreciki podziała bo moje na ten zapach nie reagowały jak buszowały tak dalej buszują i domki budują.
Wszelakie sposoby na nie nie działają, pozostało mi kopce zbierać i roślinki sadzić obok kanału.
Grembosiowo 21:19, 26 lis 2012

Do góry
grembosia napisał(a)
O matko, to się porobiło

To może już teraz sprostuję pomysł nasadzeń mężulka , bo nikt nie chciał go skrytykować
To był żart z aranżacją "nerek", on rośliny tylko zadołował w doniczkach, ale jestem pod wrażeniem jak symetrycznie to wykombinował , mnie przy tym nie było.

O matko ! ale masz pięknie wszystko skomponowane i przemyslane - jak ja to lubię
już te róże widzę - będzie co oglądać - nie znam tych róż bo ich nie mam ale znam z ksiażek i to też są moje chciejstwa

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:18, 26 lis 2012

Do góry
I smaczki pokoju hotelowego To lubię
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:17, 26 lis 2012

Do góry
I kilka zdjęć z pojerza brodnickiego. Mglisto, deszczowo ale jakie przestrzenie....
Las sosonowo - brzozowy. Tysiące brzóz wkoło tylko aparatu niestety nie miałam

I skarpa, która mnie nawet jesienią zachwyciła

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:11, 26 lis 2012

Do góry
aga_k napisał(a)
to chyba pojechałyśmy z tym lilakiem

a ile odkręcania było jakie oburzenie
Ale żeby nie było mój palibin - półroczny w maju
Nasz przydomowy ogródek 21:09, 26 lis 2012

Do góry
Najlepsze życzenia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:05, 26 lis 2012

Do góry
No to zdrówka i cierpliwości pozostaje życzyć.
Rododendronowy ogród II. 21:05, 26 lis 2012

Do góry
No to i ja pomacham! I wychodzę na ostatni spacerek dzisiaj!

A tak było 27 listopada 2 lata temu...
.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:59, 26 lis 2012

Do góry
akanta napisał(a)
Danusiu widzisz jak wielu masz gości ,trudno się do ciebie dostać więc spokojnie czekam w kolejce i gratuluję ! Niestety nie mogłam być pierwsza,Aga w ostatnich dniach trochę gorzej się czuje.Ale myślę,że dzisiaj będę miała spokojny wieczór.Dla ciebie .....uściski i życzenia jeszcze wielu wspaniałych gości !

Przykro mi że Agusia niedomaga Aniu ,,miejmy nadzieję na szybką poprawę .Zrobiło się chłodniej okres bardziej podatny na zmiany w organizmie.Zawsze robi mi się cieplutko w duszy kiedy cię widzę ,to sie nie zmieni bez względu na ilośc gości .Dzisiaj jest ich sporo to chyba jakieś czary zadziałały he,he.Zerknij proszę na Bożenkę mojego nowego gościa To twoja koleżanka po fachu Aniu ,,odwiedż ogród ,,bo tam jest kawałek twojego świata Ja tymczasem muszę wyjśc z Moli na krótki spacerek Wrócę
Moja największa pasja - ogród 20:56, 26 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)

i jeszcze kilka

To jest śliczne i wcale nie bure, a balerina niebieska w szerokich spódnicach i wysoka do nieba też cudna.. ale już nie będę wszystkich fotek powtarzać...... Ciekawe ile na takeigo świetka trza by lampek kupić aby całą ubrać.. no i jak ją ubrać Ja co roku kupuję kolejne lampki bo drzewka coraz większe .. i nie chcę myśleć co będzie za kilka lat..... M lubi wieszać lampki i lubi jak świecą.... odbija sobie szaro-bure czasy komunistyczne

Aniu dzięki za balerinę te świerki są już dość wiekowe, ale robią efekt

lampek to chyba trzeba by było z 1000, w zaszłym roku ubraliśmy pseudo bonsai sosnę, bo na resztę nie starczyło lampek

ja uwielbiam lampki w ogrodzie, lubię na nie patrzeć, to mi się niezmiennie kojarzy z czasem świąt
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies