Zrobiłam sobie mały obchód.Cieszy mnie,że sporo młodych roślin ma się dobrze,szczególnie te siane w tym roku na parapecie.Poniżej te z "parapetowej" hodowli
Goździk kropkowany
Żagwin
Rudbekia purpurowa
Kuklik
Wszystko na razie małe,ale najważniejsze,że się dobrze przyjęły
Kolejny już raz przyglądam się cebulom i stwierdzam, że koszulek na niej niewiele ...
A to wg ludowych wierzeń zwiastuje lekką zimę
Pożyjemy, zobaczymy
Chcę też pokazać jak ładnie urosła moja jeżyna bezkolcowa sadzona wiosną (był dosłownie jeden patyczek) Może w przyszłym roku doczekam się swoich owoców.
Po kilkudniowej nieobecności na ogrodowisku (brak czasu ) witam wszystkich pierniczkami pieczonymi i dekorowanymi przez moją córcię (z małą moją pomocą )
Było przy tym sporo dobrej zabawy.Córce najwięcej frajdy sprawiło wycinanie i dekorowanie.Pierniczki mają być schowane na święta,ale nie wiem czy doczekają
A nie Sebek, to była bardzo mała gałązka, góra 40 cm. Napatruj sie na trawnik do woli, może golfik, tenisik?
Lepszy niż murawa nastadionie, co? Też pozdrawiam!
A tak mi wiatr poopatulał wrzosowate.
Uważna za rzadką, ale dla przykładu w Dolinie Dolnego Sanu, którą monitoruję, jest częstym gościem starorzeczy. U mnie nad stawem, w hodowli zachowawczej można jej przypiąć rangę chwastu - rozrasta się niemiłosiernie.