Dopiero dzisiaj mogę Wam, moi drodzy, podziękować za życzenia świąteczne, co czynię, śląc opócz nich serdeczne pozdrowienia.
Wyjechałam na trzy dni a nie było mnie tydzień!
Posyłam Wam warszawską choinkę z Placu Zamkowego
Nieszka specialnie dla Cienie: instukcja zmniejszania podjazdu
Po pierwsze trzeba najpierw zaplanować bardzo duży podjazd, żeby później móc go zmniejszyć, co za radość najpierw się układa kosteczkę a potem ją wyciąga Muszę nadmienić, że projektant był jeden - ja oczywiście, tylko działka mi się jakoś kurczyć zaczęła, więc trzeba było coś wykombinować, przyszło na nieszczęsny podjazd. I tak się zaczęło, ale najpierw było bardzo długie namawianie mojego M jak to wiele zyska nasz podjaz i jak będzie pięknie. Wierciłam dziurę, w końcu się zgodził, reszta rodzinki dziwnie mi się przyglądała jak się dowiedziała o pomyśle, reakcje były różne i niektórym ów pomysł nie przypadł do gustu, zresztą po robocie też nie wszystkim się podoba, niektórym żal biednego podjazdu, który doczekał się dwóch dziur i z podziwu wyjść nie mogą jak my teraz ciężko mamy żeby wyjechać z garażu i gdzie tu stawiać auta jak goście się zjeżdżają (oczywiście raptem dwa no może trzy razy do roku ma to miejsce, ale przecież tak wygodnie było, każdy miejsce parkingowe posiadał, na szczęście kolizji jak dotąd nie odnotowano) może nie jest aż tak źle, mnie się podoba i sąsiadka nawet chwali, a wy ocenicie sami:
Rzut oka na podjazd:
Moje rysunki
I do roboty
cdn.
A teraz zanudzę amarylisem czy tam hippeastrum
Po kupieniu wylądował na oknie żeby szybciej się rozwinął
Ja mam jakoś tak, że jak oglądam zdjęcia, to prawie zawsze w głowie rodzi się komentarz do nich ...
Widząc to zdjęcie powyżej usłyszałam głos konferansjera na wyborach miss: Prosimy o cierpliwość. Już za chwileczkę zobaczycie państwo najpiękniejszy kwiat amarylisa .....
A teraz zanudzę amarylisem czy tam hippeastrum
Po kupieniu wylądował na oknie żeby szybciej się rozwinął
powoli się otwierał
póżniej wylądował na kominku
Szczecin bierze udział w plebiscycie najlepiej na najlepiej oświetlone światecznie miasto Polski. Jest w finale na drugim miejscu Do 6 stycznia trwa głosowanie.
Nie mam wielu zdjęć, ale pokażę Wam fontannę przed teatrem lalek PLECIUGA
Światełka imitują fale wody
Jak M. będzie się lepiej czuł, to może pójdziemy jutro na spacer i pstryknę coś więcej