Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 22:12, 23 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Poczytałam o czyśćcu wełniastym, wzeszłym roku posadziłam, bo też mi się spodobał, rozrósł się bardzo, ale on sucho i słonecznie potrzebuje. Na pewno ci się uda następnym razem, a skoro masz pod dostatkiem sadzonki to niewielka strata.
A o ślimakach nie gadam, bo ich nie lubię
Pozdrawiam

Czyśćca wpisałam już na listę... miałam nic nie dosadzać, a tu lista się wydłuża
eliza3 22:16, 23 sty 2013

Kindzia napisał(a)

Ale cudo masz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Matko, jak tęsknię za takim widokiem na żywo

A u nas nie ma ślimaków...tfuuuuuuuuuuuuuuuu!

Szczęściara.... życzę Ci, abyś nigdy nie miała ich u siebie, okropność nikomu nie życzę.
Bogdzia 10:52, 24 sty 2013

U mnie ślimaków trochę bywa po deszczach a jak nie ma deszczu to ich nie widac. Wielkich szkód nie robią więc i nie denerwują , czasem jakąś hostę podgryzą ale u mnie hosty są roślinam,i drugoplanowymi więc się bardzo nie wkurzam. pozdrawiam serdecznie.
Martek 10:53, 24 sty 2013

Takie śliczne są ślimaki ...
Są na nie sposoby ,a najlepszy dokarmiać ))))))))))
Pozdrawiam serdecznie
Gosiniak 10:55, 24 sty 2013

eliza3 napisał(a)

Poczytałam o czyśćcu wełniastym, wzeszłym roku posadziłam, bo też mi się spodobał, rozrósł się bardzo, ale on sucho i słonecznie potrzebuje. Na pewno ci się uda następnym razem, a skoro masz pod dostatkiem sadzonki to niewielka strata.
Pozdrawiam

Czyśćca wpisałam już na listę... miałam nic nie dosadzać, a tu lista się wydłuża

Lista się wydłuża z każdym wejściem do czyjegoś wątku...hihi
Niech już ta wiosna przyjdzie, bo mi kartek w kajecie nie starczy
Welka 11:01, 24 sty 2013

Witam!
Widziałam u Jatry Twoje piękne chryzantemy, ta pierwsza w odcieniu niby pomarańczy i czerwonego śliczna
Pozdrawiam
eliza3 11:27, 24 sty 2013

Bogdzia napisał(a)
U mnie ślimaków trochę bywa po deszczach a jak nie ma deszczu to ich nie widac. Wielkich szkód nie robią więc i nie denerwują , czasem jakąś hostę podgryzą ale u mnie hosty są roślinam,i drugoplanowymi więc się bardzo nie wkurzam. pozdrawiam serdecznie.

Ze względu na te paskudy, to już wolę mróz i to, że czasem jakaś roślina wypadnie, byleby ślimaki wymroziło i zmniejszyło ich ilość w moim ogrodzie. Jeżeli lato jest suche, tak jak w ubiegłym roku, to jest ich niewiele, ale gdy deszcz się utrzymuje się dłużej to już plaga.
W jednym roku zżarły mi wszystkie dalie, nie udało się ich ochronić, robiły to po kryjomu późnym wieczorem, albo w nocy
eliza3 11:28, 24 sty 2013

Martek napisał(a)
Takie śliczne są ślimaki ...
Są na nie sposoby ,a najlepszy dokarmiać ))))))))))
Pozdrawiam serdecznie

Lubią piwo, też stosowałam, ale miałam wrażenie, że pijaki z całej okolicy do mnie przylazły
eliza3 11:31, 24 sty 2013

Gosiniak napisał(a)

Pozdrawiam

Lista się wydłuża z każdym wejściem do czyjegoś wątku...hihi
Niech już ta wiosna przyjdzie, bo mi kartek w kajecie nie starczy

Oj, wszyscy czekamy, aby już działać, a tu śniegu po kolana... jeszcze troszkę
eliza3 11:34, 24 sty 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Widziałam u Jatry Twoje piękne chryzantemy, ta pierwsza w odcieniu niby pomarańczy i czerwonego śliczna
Pozdrawiam

Mam zamiar dokupić chryzantem, bo to piękne kwiaty na jesienne rabaty.