Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:53, 23 sty 2013

Do góry
Kochani, nie zabalowałam!!!
wpadam na chwilę, nadrobię wszystko u siebie - odpowiem, u innych również!!...bom gaduła...18376 postów!

ale zaraz muszę zmykać!

a dziś jest moja rocznica na Ogrodowisku, ile słów się ciśnie na usta, będę chciała to wszystko zawrzeć w następnym poście!...tyle wspomnień, tyle wydarzeń, tyle spotkań, inspiracji, a przede wszystkim wspaniałych ludzi!!

a wszystko zaczęło się od Danusi......i oto ona, gość w moim ogrodzie
Poznajemy ptaki 09:45, 23 sty 2013

Do góry
Robercie gratuluję zdjęć, nie łatwo o takie ujęcia
Do karmnika przy moim domu przylatują właściwie wyłącznie sikorki
to jedna znich - bogatka:

a tu na oknie modra

pozrdawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:38, 23 sty 2013

Do góry
Goździku - Ogrodniku wklejam Tobie

anipla napisał(a)

Z dedykacją dla Sebka za toffanie

Mój S (syn) bardzo lubi bajkę "Przygody Goździka Ogrodnika" Sebuś normalnie jak zobaczyłam to Twoje nakrycie głowy to jakbym Goździka widziała.....tu fotka :
http://www.filmweb.pl/serial/Przygody+Go%C5%BAdzika+Ogrodnika-2005-263232

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:37, 23 sty 2013

Do góry
anipla napisał(a)

Z dedykacją dla Sebka za toffanie

Mój S (syn) bardzo lubi bajkę "Przygody Goździka Ogrodnika" Sebuś normalnie jak zobaczyłam to Twoje nakrycie głowy to jakbym Goździka widziała.....tu fotka :
http://www.filmweb.pl/serial/Przygody+Go%C5%BAdzika+Ogrodnika-2005-263232

Aniu, wklejam do Sebusia
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 09:36, 23 sty 2013

Do góry
Myślami cały czas jestem z Ogrodowiskiem
Na Podlasiu nieustannie pada śnieg. dziś jest -11 stopni.

Mój mały skrawek ziemi 09:34, 23 sty 2013

Do góry
i jeszcze coś kolorowego na przypomnienie lata..............
ogrodoweimpresjejolki 09:30, 23 sty 2013

Do góry
Ode mnie majowe dzwoneczki kokoryczki. Już przekwitają, ale jeszcze słychać bim bam bom

A tu odsłona październikowa

Kwiatki i rabatki u Elizy 09:28, 23 sty 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Zostawiam Wam moją lilię, pachnie na pół ogrodu... dosyć mam królowej śniegu i lodu.

Też uwielbiam za zapach! Nos wciubiam jak kwitnie ! Pozdrawiam Elizko
czy Ty gdzieś pisałaś ,że nie przyjął się Tobie.... eeee kurcze zapomniałam nazwy...takie z szarymi "wlochatymi listkami? skleroza!

Chryzantemowy ogródek - moja pasja :) 09:26, 23 sty 2013

Do góry
ka1sia Witam serdecznie i zapraszam w każdej wolnej chwili.

U mnie za oknem biało i troszkę prószy śnieg , taka zimę lubię . Dobrze ,ze mamy nasze ogródki , i możemy powspominać.

ogrodoweimpresjejolki 09:22, 23 sty 2013

Do góry
Witaj Jolu

To ja spieszę z moja kokoryczką do Ciebie Pozdrówka i dobrego dnia

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:14, 23 sty 2013

Do góry
Gosia poczytaj o nich w sieci
świerk Acrocona -tu bardzo nieciekawie wygląda ale to tylko chwilowo -rośnie nieregularnie bo szyszki rosną mu na koncach gałazek ( i na przewodniku) stosowany do ogrodów japońskich

Acrocona Push -jego kulista miniaturowa wersja, wiosną czerwone szyszeczki (dużo)

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:08, 23 sty 2013

Do góry
Moje róże służą za stołówkę Przylatują kosy, wróblopodobne zielonkawoupierzone maluchy, kwiczoły i inne których nazw nie znam. Dobrze że róż nie ścięłam

Foty słabe, na maksymalnym zoomie i przez szybę...ale cośtam widać
Nowe słoninki muszę powiesić na brzoskwini, bo stare pospadały, a sikorki czekają
Śnieg ciągle pada

Mój kawałek raju II 09:02, 23 sty 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Witaj Aniu

Fajny schemat sadzenia cebulowych do donic wkleiłaś. Ja coś tam do donic też powtykałam. Robiłam takie nasadzenia w poprzedich sezonach i zawsze mi sie sparawdzały. Kwitły trochę szybciej niż posadzone w gruncie, a i donice łatwo przeniśc i postawić w bardziej reprezentacyjnym miejscu

Pozdrawiam ciepło z zaśniezonej Szkocji

Witam Aga, masz rację ja też obsadzam donice, wkleiłam schemat bo dziewczyny już niedługo ruszą z donicami , żeby wiedziały co i jak a pomocna przy tym jest łopatka , którą sobie kupiłam w tamtym roku w sklepie Ogrodowiska, bo ma zaznaczoną głębokość polecam
i pozdrawiam

Aniu, łopatka rewelacyjna !!!! Nie widziałam takiej !!! Świetna rzecz Ja sadzę "na oko" a że tu klimat w zimie dośc łagodny i wielkich mrozów nie ma, to ewentualne błędy sa mi wybaczone i roślinki kwitną
Mój mały skrawek ziemi 09:02, 23 sty 2013

Do góry
Witam ,
Jestem młodym fanem ogródka (w roku 2012 założyłam swoje rabatki)
Więc moje rośliny są młode , a ja ciągle się uczę, i czasem na własnych błędach.
Lustro w ogrodzie 08:40, 23 sty 2013

Do góry

Lustro w ogrodzie 08:40, 23 sty 2013

Do góry

Wiedziałam już, że taka szerokość będzie za mała

Przekręciłam więc lustro na odwrót

Lustro w ogrodzie 08:38, 23 sty 2013

Do góry
Nie może być na południowej ścianie odkrytej, gdyby rosło drzewo, które daje cien, byłoby inaczej.

U mnie jest jedno od zachodu, ale słońce jest już za domem.
Drugie jest od południa ale w dużej (metrowej) wnęce i zasłaniają hortensje, więc to nie przeszkadza.

Może pomysł nad jakimś większym drzewem?

A może wykombinuj jakieś stare lustro i ustawiaj. Ja wypożyczyłam od koleżanki lustro z plexi żeby móc zobaczyć czy ma być szerokie czy wąskie.

Mały ogródek, a dużo przyjemności 08:38, 23 sty 2013

Do góry
Witam cieplutko
Ogród do kwadratu 08:24, 23 sty 2013

Do góry
I ja, cichy podczytywacz też setki gratuluję będę częściej zaglądać
pozdrawiam

Mój jesienny ogród 05:50, 23 sty 2013

Do góry
Witajcie, najpierw odpowiem Toszce, nie buduj im żadnej budowli, udepcz lub odgarnij śnieg,tylko gdzieś w zacisznym miejscu,osłoniętum od wiatru. Budowle buduje się na jesieni a teraz je wypłoszysz. Ja tak zrobiłem kiedyś w stołówce i bały się podejść musiałem rozwalić szałaś.
Haniu, wiem że nic to nie pomoże, tak tylko wspomniałem sobie o działeczce. Staram się w ogóle nie myśleć żeby się nie denerwować.
Marzenko, Aldonko, tu jest też przepięknie, od dwu dni jest taka szadź na drzewach że przypominają bałwany ale jest za ciemno i nie mogę zrobić zdjęcia, jutro powinno mi się udać. Cieszę się że Wam się podoba.
Aniu, jeśli chodzi o zdjęcie z kaczkami, to budynek poczty sprzed 100 lat. A jeśli ten budynek ze zbocza, to restauracja. To miasto ożywa tylko latem a przez resztę roku jest nieczynne i nie ma żywej duszy.
Pokażę zdjęcia z dzielnicy Kalamalka.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies