Urszulko bardzo mi sie podobają , gdyby jeszcze u mnie tak pięknie rosły, ale nie chcą. Alinka ma pewnie lepszą ziemię albo co też mozliwe lepsze umiejętnosci. Dzięki i pozdrawiam serdecznie.
Agnieszko.... będziesz miała towarzystwo nie tylko Irenki, ale i Konstancji..a ja o Was też nie zapomnę
A my się meldujemy na stoku o 9 rano.... na sztruksik
Ja będę rozpoznawalna po czerwonych jarzących spodniach.. (po prawej) a Iza w niebieskiej kurtce (po lewej) . Iza będzie na stoczku dla początkujących .... nie wiem gdzie to jest.. bo nigdy na Czarnej nie byłam... a ja będę się przemieszczać i mam nadzieję, że dość szybko (też miałam długą przerwę w narciarstwie..chyba z 5 lat..nie licząc ostatniego wypadu z Izą) wiec przy barze też można mnie szukać Zainteresowanym poszukiwaniami tel na pw
Witam!
Nawet nie wiem czy po drodze zdążyłam u Ciebie coś zapisać, ale być byłam kilka razy, a tu 100 strona już minęła. Normalnie wstyd tak późno wstawić kwiatka, ale i tak wstawię choćbym się wstydzić miała za takie spóźnienie.
Gratki na 109
w tym roku dopadłem (za przyzwoita cenę) świerk Maigold -w necie ich zdjęcia są często mylone
będzie bardziej złocisty niż ten Białobok
Muszę się przyznać że też go mam, choć malutki jeszcze, i dostało mu się trochę w maju 2011- przymrozek był i stracił większość przyrostów, trochę nieforemny się zrobił, ale przyrosty ma śliczniutkie, takie jak mówisz. Czy masz jego zdjęcie?
Ja również życzę dużo zdrówka ,gromadzenia sił i pozytywnej enrgii , bo wiosna tuż tuż pozdrawiam serdecznie
Basiu ale cudny bukiet róż dostałam od Ciebie. Przesliczne. Ja nie mam dobrej ziemi do róz bo za mało gliniasta i jak widze takie cuda to aż trudno mi uwierzyc że takie u kogoś rosną. Dzięki za życzenia zdrowia. Humor mi sie poprawia bo juz mnie tak okropnie te oczy nie bolą , jednak odpoczynek od komputera jest potrzebny. Pozdrawiam bardzo serdecznie Basiu.
Może nie są one w słowniku poprawnej polszczyzny,ale tyle teraz skrótów .....a te wyjątkowo sympatyczne są!
Ściskam i przytulam, a na dodatek głaskam!
Byłam u Jotki ,,na balkonie",a z ogródka mam od niej taką jeżówkę!
Jeżówka piękna , mam podobna, bardzo sie rozsiewa wiec i Twoja pewnie też będzie ale w łanie fajnie wygląda i motyli jest wtedy zatrzęsienie. Buziaki.
Może nie są one w słowniku poprawnej polszczyzny,ale tyle teraz skrótów .....a te wyjątkowo sympatyczne są!
Ściskam i przytulam, a na dodatek głaskam!
Byłam u Jotki ,,na balkonie",a z ogródka mam od niej taką jeżówkę!
Jest pod dwiema lacińskimi i polskimi nazwami. Thelypteris palustris SCHOTT Dryopteris thelypteris (L.) A.Gray Zachylnik błotny (nerecznica błotna)
Stanowisko półcieniste; wilgotne lub mokre najlepiej o kwaśnym odczynie. Bardzo dobrze rozrasta się w próchniejących pniakach umieszczonych w strefie przybrzeżnej.
To nasza rodzima paproć.
Dryopteris erythrosora 'Brilliance' wpisałem na listę, sprawdzę które szkółki mają ją w ofercie - fajna, warta grzechu.
Dla wszystkich zaglądających dzisiejsze modraszki.
Bożenko dawno mnie tu nie było, ale to choróbsko strasznie mnie spowolniło
wpadam i na wstępie piękni goście mnie witają to bardzo miłe
pozdrawiam i życzę zdrówka
Aniu to długo Cię trzyma to choróbsko , choc rozumiem że już jesteś zdrowsza ale ciagle osłabiona. ja ostatnio nie chodzę po wątkach bo chcę te oczy pooszczędzac , mam nadzieje że może niedługo chociaż kilka wątków dziennie będe mogła odwiedzic. Dzieki że Ty mnie odwiedziłaś.No to życzę bysmy razem szybko wróciły do formy.
Ja też jestem ze Śląska i też mam działeczkę!
na pewno będę wpadać do Ciebie ,bo mamy takie same ulubienice: róże i lilie
A na dodatek swoją uprawiam w takim czasie jak Ty.
Jak widzisz mamy wiele wspólnego!
Pozdrawiam serdecznie i przesyłam kwiatucha