Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

hanka_andrus 17:54, 08 sty 2013

Może nie są one w słowniku poprawnej polszczyzny,ale tyle teraz skrótów .....a te wyjątkowo sympatyczne są!
Ściskam i przytulam, a na dodatek głaskam!
Byłam u Jotki ,,na balkonie",a z ogródka mam od niej taką jeżówkę!

Bogdzia 18:01, 08 sty 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Z przyjemnością oglądam te modraszki. Do mnie przylatują same bogatki i... dzwońce
Pzdrawiam

Bogatek jakoś w naszym kraju jest więcej ale jak są bogatki to wcześniej czy później pojawia sie i modraszki. Ja modraszki wolę fotografowac niz bogatki bo u bogatek oczy są w czarnym i najczęściej żle wychodzą na zdjeciach.Dzwońce też nie są zbyt fotogeniczne, dopiero jak są dobrze oświetlone to lepiej wychodzą a modraszki nawet przy słabym .swietle wychodzą w miarę dobrze.Pozdrawiam Basiu i zycze by te modraszki do Ciebie w końcu przyleciały .
Bogdzia 18:03, 08 sty 2013

hanka_andrus napisał(a)
Może nie są one w słowniku poprawnej polszczyzny,ale tyle teraz skrótów .....a te wyjątkowo sympatyczne są!
Ściskam i przytulam, a na dodatek głaskam!
Byłam u Jotki ,,na balkonie",a z ogródka mam od niej taką jeżówkę!

Jeżówka piękna , mam podobna, bardzo sie rozsiewa wiec i Twoja pewnie też będzie ale w łanie fajnie wygląda i motyli jest wtedy zatrzęsienie. Buziaki.
Bogdzia 18:07, 08 sty 2013

Basia_1987 napisał(a)
Ja również życzę dużo zdrówka ,gromadzenia sił i pozytywnej enrgii , bo wiosna tuż tuż pozdrawiam serdecznie

Basiu ale cudny bukiet róż dostałam od Ciebie. Przesliczne. Ja nie mam dobrej ziemi do róz bo za mało gliniasta i jak widze takie cuda to aż trudno mi uwierzyc że takie u kogoś rosną. Dzięki za życzenia zdrowia. Humor mi sie poprawia bo juz mnie tak okropnie te oczy nie bolą , jednak odpoczynek od komputera jest potrzebny. Pozdrawiam bardzo serdecznie Basiu.
Urszulla 18:11, 08 sty 2013

Śliczne modraszki....
a jak Ci się różę podobają to proszę z ogrodu Alinak...bo ja nie posiadam jeszcze
Bogdzia 18:27, 08 sty 2013

alinak napisał(a)
Bożenko z oczkami to od komputera daleko . nie żebym cie wyganiała , ale jak poważna sprawa to się nie żartuje . ja tez mam czasem przemęczone to sobie krople z świetlika kupiłam - działa .u nas ma gabinet córka Gierka - ponoć chwalą że świetna specjalistka .

Alinko wiem że córka Gierka to super specjalistka tak jak kiedyś jej mama ale mam też dobrą doktorkę po studiach w Anglii i naprawde wie co robi ale już ze dwa lata temu kazała mi ograniczyc siedzenie przy komputerze do krótkiego czasu a jak tu ograniczyc jak i u siebie trzeba coś napisac i do innych wejśc ? Niestety oczy same sie upomniały o swoje prawa. Dziś juz dużo mniej mnie bolą wiec jest poprawa. krople świetlika to ja brałam z dziesięc lat temu teraz mam całkiem inne, zdaniem p doktor są super i długo mi pomagały ale ja przesadziłam z nadwyrężaniem oczu. Teraz musze mniej siedziec. Dzięki za rady i za to że zajrzałas. Pozdrawiam serdecznie.
popcorn 18:29, 08 sty 2013

Bozenko zdrówka! Modraszki boskie!
U mnie dzisiaj chyba krogulec upolował bogatkę ale mi było żal... na mojej róży potwór przysiadł i zaczął ją zjadać

pozdrawiam!
Bogdzia 18:29, 08 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Śliczne modraszki....
a jak Ci się różę podobają to proszę z ogrodu Alinak...bo ja nie posiadam jeszcze

Urszulko bardzo mi sie podobają , gdyby jeszcze u mnie tak pięknie rosły, ale nie chcą. Alinka ma pewnie lepszą ziemię albo co też mozliwe lepsze umiejętnosci. Dzięki i pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 18:33, 08 sty 2013

popcarol napisał(a)
Bozenko zdrówka! Modraszki boskie!
U mnie dzisiaj chyba krogulec upolował bogatkę ale mi było żal... na mojej róży potwór przysiadł i zaczął ją zjadać

pozdrawiam!

Dla ptaków drapieżnych mam całkiem skrajne uczucia. Z jednej strony bardzo je podziwiam bo to piękne ptaki a z drugiej jak złapią tego biednego ptaszka to uczucia do nich zmieniają biegun. Niestety tak wygląda życie i nic sie na to nie poradzi.Pozdrawiam Karolinko i życzę milszych widoków.
Bogdzia 18:37, 08 sty 2013

Martek napisał(a)
Bogdziu,żeby nie było,że nie odwiedzam
Martkam

Martuś dzięki że zaglądasz. ja obiecuje w tym tygodniu też troche pochodzic po ogrodach ale muszę robic przerwy , nie siedziec za długo . Buziaczki przesyłam.