Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mexico City 14:47, 21 lis 2012

Do góry
Meksykańskie suszone papryczki...dzisiaj zupa będzie "na ostro"...
ogrodoweimpresjejolki 14:43, 21 lis 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Haniu, Bożenko, Irenko dziękuję Balkon to moje wyście w przestrzeń bez wychodzenia z mieszkania. Balkonowe i doniczkowe to mój sposób na zmniejszenie tęsknoty

Ślicznota
ogrodoweimpresjejolki 14:43, 21 lis 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Jolu,przepiekny kolor storczyka i podziwiam rękę do nich.Ja wszystkie usmierciłam i te,które dostałam na imieniny i te,które kupiłam.Nie wiem dlaczego one mnie nie lubia.

Małgosiu, czemu bierzesz winę na siebie, może to one nie chciały dalej egzystować ... Ja mam teraz dwa ale zamierzam nabyć jeszcze trzeciego

ogrodoweimpresjejolki 14:37, 21 lis 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Jestem i podziwiam porządeczek na balkonie a storczyk śliczny. Tęsknię za słoneczkiem . U nas szaro i mgliście. Pozdrawiam.

Zbyszku, za miłe słowo ciepłe jeszcze ciasteczka kruche Będzie co do herbaty na szare wieczory przy świecach. Już wstawiam wodę i będę parzyć ... co kto lubi

O....! 14:34, 21 lis 2012

Do góry
Trafiłam na fajne gratulacje do wielkiego ogrodu. Pozdrawiam

Pogaduchy skowronków 14:32, 21 lis 2012

Do góry
Ten mój jeden hipek bardzo się pośpieszył do kwitnięcia. Był razem z innymi w pudełku iwszystkie jeszcze stoją w ciemnościach i nie widać jeszcze oznak życia. Ja wyciągam na światło dzienne jak widzę, że wychylają się pączki kwiatowe ewentualnie puszczają liscie. Ja hipki póżno usypiam, gdzieś pod koniec września, a budzą się pod koniec grudnia i zawsze kwitną. Pozdrawiam Hanię,Martę i Zbyszka.Byłam na zakupach, idę obsypać torfem i korą wszystkie kwasolubne. Dzisiaj chłodno i mglisto, coś czuję przez skórę, że może sypnąć śniegiem.

Dla poprawy humoru.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:29, 21 lis 2012

Do góry

Ogródek Hanusi po zimie 14:26, 21 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dajano,
Dziś mam zamiar zrobić pierogi z kaszą gryczaną.
Nadzienie do pierogów: kasza ugotowana na sypko, okraszona podsmażoną cebulką z grzybkami,do kaszy dodajemy tarty oscypek, ser wędzony albo żółtym ,topliwym serem.Ser może być i zwykły twaróg ,jak innego w lodówce nie ma.Do tego wbijamy jeszcze jajko,solimy,pieprzymy i nadziewamy pierożki.
Całość przed podaniem okraszamy skwareczkami z cebulką,i serwujemy z kapustą kiszoną lub ogórkiem kwaszonym,albo inną surówką

Trochę roboty z lepieniem,ale zawsze robię na 2 razy ,żeby starczyło.

Smacznego.Zdjęć nie ma ,bo nadzienie nie fotogeniczne.

Pozdrawiam

Pycha Haniu ,,serwujesz wszystko co lubię Kasza gryczana zdrowa a pierozki oprócz miesnych wszystkie uwielbiam .Jakoś miesa nigdy nie lubiłam,, wolę ryby .Wszystkie składniki mam ,zaraz jadę do domku Jak myslisz co bede robiła? Oczywiscie pierozki!!! .Buzka Haniu!!
W cieniu - zacieniona 14:15, 21 lis 2012

Do góry
...biało i pachnąco...w doniczce.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:14, 21 lis 2012

Do góry
Dorotko,miałam do tej pory te zwykłe miodunki,ale jak we wrześniu miałam u siebie spotkanie z innego forum ogrodniczego dostałam ta u góry własnie i tą poniżej.Mam nadzieję,ze nic im się nie stanie przez zimę,szybko się rozrosną i będę mogła zrobic z nich obwódki.Widziałam u kogoś z tych zwykłych i nawet fajnie to wygladało.

Bożenko,do wiosny jeszcze tak daleko,że bedzie coraz bardziej nam tęskno do kolorów w ogrodzie.

Bożenko,funkia na pewno ci sie przyjmie,to bardzo stara odmiana od koleżanki.Kolory,które pokazuję są z wrzesnia,teraz niestety szaro,buro,ponuro.Nie mam nawet natchnienia,żeby zrobić jakieś zdjęcia.

Marzenko,gapa ze mnie,bo powinnam zapisać nazwę tej trawy,ale kojarzy mi się,że sprzedający powiedział tylko turzyca,bo w notesie nie mam nic więcej zapisane przy niej.

Witam cie Aniu,Fajnie,ze założyłaś swój wątek.Do tej pory mogłam podziwaić twój ogród na extradomie,ale to nie to samo.Zima długa,więc bedziemy nadrabiac zaległości forumowe.

Holandia w jesiennych kwiatach i trawach 13:55, 21 lis 2012

Do góry
Cudna ta rabata!

A macie może zbliżenie tej - fajne ciemne kolory? Co ta rośnie?
Zazdroszczę wyjazdu, może kiedyś?

Ogród w Holandii 13:34, 21 lis 2012

Do góry
Witaj Agatko, jaka jest jesień w Holandi ? Taka malownicza jak u nas. Bo w tym roku mamy naprawdę piękną jesień. Deprecha jesienna na razie mnie nie dosięgnęła. Niedługo święta, potem Nowy rok, a potem znowu wiosna. Pozdrawiam optymistycznie.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:20, 21 lis 2012

Do góry

nasiona takiego orlika dostałam od Kasi -śliczny, prawda?

Ta rabata bardzo mi się podoba, fotka Danusi z Holandii. Można pokopiować trochę?

Nawet chyba wszystkie rośliny mam które tam rosną? Prócz rozchodnika o bordowych łodygach, ale zwykłym go zastąpię... Genialna
To fioletowe w głębi to tojad?
Karmniki dla ptaków 13:10, 21 lis 2012

Do góry
Po lewej dwa karmniki z obróbką blacharską z miedzi

Domki, budki lęgowe dla ptaków 13:10, 21 lis 2012

Do góry
Obrzeża rabat - oddzielanie kory od żwiru 12:50, 21 lis 2012

Do góry
Zamontowałam u siebie niedawno, od razu lepiej!
pozdrawiam!
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 12:36, 21 lis 2012

Do góry
ewalm napisał(a)
Weroniko, ale nie każdy tak lubi, a hiperrealizm to też kierunek. A ćwiczenie warsztatu w rysowaniu z natury - nie do przecenienia. Chociaż przy projektowaniu ogrodów ścisłe oddawanie na rysunku szczegółów to się akurat mniej przydaje. Może się nawet całkiem nie przydaje.

Czym innym jest jednak przekładanie obrazu z 2D na 2D, a czym innym z 3D na 2D.
Sławko rysujesz też portrety z natury?

Rysowanie z natury, to obecnie jak dla mnie czarna magia... może dlatego, że jeszcze nie próbowałem?
Więc odpowiedź na Twoje pytanie brzmi - nie...ale postaram się to zmienić Lubię się rozwijać, nabywać nowych doświadczeń, umiejętności, więc na pewno spróbuję Pozdrawiam

A teraz zmykam, będę wieczorkiem Umieszczę jeszcze portret tej dziewczynki, która Wam się jako tako spodobała...w lepszej jakości i po skończeniu A tutaj jeszcze parę innych:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/793-nasze-drugie-hobby-rysunki-obrazki-pastele-oleje-rzezby-roslinne-inspiracje?page=24
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 12:19, 21 lis 2012

Do góry
Mam nadzieję, że mi wybaczycie , ale z braku czasu ostatnio bywam tu rzadko.

Ale za to w moim ogródku się dzieje, aż za wiele.
Robimy w końcu ostatni nieruszony kawałek.

będzie kostka, a pod koniec listopada stanie tam wiata - dwufunkcyjna
1. wiata garażowa
2.miejsce do biesiadowania i grilowania
Ogródek Hanusi po zimie 12:17, 21 lis 2012

Do góry
Dajano,
Dziś mam zamiar zrobić pierogi z kaszą gryczaną.
Nadzienie do pierogów: kasza ugotowana na sypko, okraszona podsmażoną cebulką z grzybkami,do kaszy dodajemy tarty oscypek, ser wędzony albo żółtym ,topliwym serem.Ser może być i zwykły twaróg ,jak innego w lodówce nie ma.Do tego wbijamy jeszcze jajko,solimy,pieprzymy i nadziewamy pierożki.
Całość przed podaniem okraszamy skwareczkami z cebulką,i serwujemy z kapustą kiszoną lub ogórkiem kwaszonym,albo inną surówką

Trochę roboty z lepieniem,ale zawsze robię na 2 razy ,żeby starczyło.

Smacznego.Zdjęć nie ma ,bo nadzienie nie fotogeniczne.

Pozdrawiam
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 12:17, 21 lis 2012

Do góry
Trawy już powiązane... po pierwszych większych przymrozkach okryje je warstwą kory.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies