Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

EPODLAS 13:57, 21 sty 2013

A moje ogrodowe marzenie to łan werbeny na rabacie. Czosnki już mam, ale nie w tak wielkiej ilości. Do dzisiaj mam werbeny oglądane u Szmita w głowie. Piękne były.
Celina 14:36, 21 sty 2013

Irenko też mi sie marzy długa rabata angielska. Ja coś znajdziesz fajnego albo coś wymyślisz to daj znać koniecznie!
mam trochę roślin ,które się nadają ,ale połaczyć to sensownie to wyższa szkoła jazdy!

Pozdrawiam serdecznie

alinak 22:34, 21 sty 2013

widzę że świętujesz ostro , więc zostawiam paluszek odciśnięty. wracałam jeszcze u ciebie do rozważań Finki na temat kocimiętki ...chce wymienić na wyższą odmianę ..buziaczki
Joanka 22:47, 21 sty 2013

ana_art napisał(a)
Irenko pozwolę sobie wkleić fotki z angielskiej rabaty od Szmitów. Tam jest zimozielonych mnustwo i feria barw póżniej... Nie wiem czy dobrym rozwiązaniem jest powtarzalność na takiiej rabacie... według mnie powinna zaskakiwać co krok. Uwielbiam Ogród Szmitów
dwa pierwsze zdjęcia z maja

No proszę, nawet się na wątek u Irenki załapałam
Co prawda od tyłu, ale zawsze..... hihihihihi.........
Urszulla 00:08, 22 sty 2013

Teraz Irenko to chyba u Danusi masz tyle inspiracji....że już więcej nic nie wymyślę .....i zerknij do Sebka jakie Danusia zdjęcie angielskie mu wstawiła
Ja już nic nie powiem...tylko Cię pozdrowię
barbara_kraj... 02:10, 22 sty 2013

Po tym wszystkim Irenka będzie miała jeden wielki młyn w głowie))
monteverde 02:19, 22 sty 2013

kasik778 14:50, 22 sty 2013

irena_milek napisał(a)

Irenko, tyle stronek naleciało, że nie wiem o którą rabatę chodzi możesz jeszcze raz pokazać to miejsce?
Awatarek już chwaliłam latem powiało pięknie mam pomysł i postulat aby wszyscy na ogrodowisku sobie kupili takie lub inne kapelusze na letnie zjazdy

Kasiu, poniżej wklejam zdjęcie, które dostarczyło mi pomysłu

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/348-ogrody-angielskie-packwood-house-garden/photos

u mnie tak biegnie chodnik i po obu stronach chciałam zrobic takie rabaty angielskie i podpatruję, co tam posadzić... i zdjęcie ogrodu, gdzie ma być nowe nasadzenie

najpierw pozaznaczam linie, potem zerwę darń i sadzenie, ale chciałabym, żeby ona była kwitnąca od wiosny do póxnej jesieni, a w sezonie zimowym rosło coś, żeby nie było łyso i pusto.

musiałam się sporo cofnąć, żeby znaleźć to miejsce, które chcesz przerabiać

ktoś pokazał piekne fotki od Szmitów, ta rabata od nich pięknie by tu pasowała
zbigniew_gazda 15:44, 22 sty 2013

Irenko bardzo będę kibicował przy tej alejce. Pokazuj wszystkie prace .
boguslaw_r_ 15:54, 22 sty 2013

Witaj Irenko, melduję się po nieobecności, będę zaglądać, pozdrawiam serdecznie.