Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

anipla 14:09, 22 sty 2013

Dubelek
Pszczelarnia 19:21, 22 sty 2013

Te dubelki powyżej nie chcą u mnie rosnąć. A ja je tak lubię.

A teraz nasiona - przyszły. Na razie z tego sklepu. Kupowanie przez internet jest wygodniejsze, oszczędza wszystko (także doznania i emocje). Jak już mówiłam - w zakupach netowych brakuje mi tej rozgrzewającej atmosfery, jaka panuje w klasycznym sklepie nasienno-ogrodniczym: za oknem śnieg a człowiek "z drogi" wchodzi do świata obiecujących kolorów, zapachów i słyszy te szmery nasion dumnie wyprostowanych na półkach. Ale postęp to postęp. Signum temporis.

hanka_andrus 20:11, 22 sty 2013

Tak zachęciłyście już tymi nasionkami,że muszę wyciągnąć zaczarowaną torbę ze swoimi.
Czas przyjrzeć się ,co jeszcze da się wykorzystać z poprzednich lat.Oj,będzie etykietowanie.Bo na razie niektóre zestawy są w stadium ,,zerwane-zasuszone-zapakowane...w całości"
A potem po uzupełnienie do ogrodniczego.....tuż za rogiem.....2 km.
Gabriela 20:39, 22 sty 2013

Widzę w nasionach podobne kwiatki i warzywka, które już u mnie rosną, albo będa rosły. No, ale nic dziwnego, bośmy siostry w ogrodnictwie.
agniecha973 21:08, 22 sty 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Te dubelki powyżej nie chcą u mnie rosnąć. A ja je tak lubię.

A teraz nasiona - przyszły. Na razie z tego sklepu. Kupowanie przez internet jest wygodniejsze, oszczędza wszystko (także doznania i emocje). Jak już mówiłam - w zakupach netowych brakuje mi tej rozgrzewającej atmosfery, jaka panuje w klasycznym sklepie nasienno-ogrodniczym: za oknem śnieg a człowiek "z drogi" wchodzi do świata obiecujących kolorów, zapachów i słyszy te szmery nasion dumnie wyprostowanych na półkach. Ale postęp to postęp. Signum temporis.

A ja jak zwykle chciałabym zaglądnąć głębiej i dokładniej i bardzo ubolewam, że nie wszystko mogę przeczytać
"...szmery nasion dumnie wyprostowanych na półkach..." - no dobre! Ewa, Ty jednak naprawdę rozmawiasz z nasionami.

Mi tej atmosfery z naszego nasiennego nie brakuje, wolę jak pani nie mówi mi dziwnych mądrości życiowych dotyczących nasion.
Bogdzia 21:17, 22 sty 2013

Sporo tych nasionek nakupiłas , będzie kolorowo i wesoło ale niezbyt zgodnie z dekalogiem Danusi bo kolorów chyba więcej niż dozwolone.Pozdrawiam Ewo.
Pszczelarnia 21:26, 22 sty 2013

Zauważyłam. Drobne grzeszki. Z jednej stron te fiolety i róże a z drugiej żółte i pomarańczowe. Ale cześć nasion idzie do warzywnika-zielnika-sadu-kompostu. Tam panują inne prawa.
Teraz tak naprawdę złapałam się za głowę i układam im sąsiedztwo z warzywami.

Joanka 21:42, 22 sty 2013

Wpadłam pooglądać nasionka

Zaszalałaś już noworocznie, ja jeszcze nic nie mam....
Gabriela 21:43, 22 sty 2013

Żadne tam grzeszki. Bo my ze względu na duże powierzchnie, możemy mieć kilka ogrodów w jednym ogrodzie, a w konsekwencji wszystkie kolory, byle dobrze były zestawione w poszczególnych zakątkach.
agniecha973 21:44, 22 sty 2013

Ewa, na lewo od Kosmosu lekko do góry to ostróżki?