Witaj Kasiu - byłam przed chwilą u Ciebie - przepraszam lamp nie dojrzałam, pewnie przez to, że Twoje powojniki zaćmiły wszystko inne - przepiękne! Spać nie będę chyba dzisiaj
Mój zlew Teki kolor antracyt ma już 7 lat i żaden kamień się nie osadza (z tym, że ja mam centralny zmiękczać wody) na co dzień przecieram ścierka, gdy bardziej brudny ścierkami z Raypatha ( nie używa się do nich płynów, ogólnie żadnej chemii)
Czytałam gdzieś, że szczególnie przy jasnych zlewach z kamienia super sprawdza się kostka do zmywarek.
Ewelino nie miałaś czasem na myśli solarnych? Ze z czasem mniej świecą, bo w tych co kupiłam można używać zarówek ledowych. (mam w prawie całym domu żarówki ledowe 7 lat jeszcze żadne nie wymieniane)
Ja przy poszukiwaniach koniecznie chciałam podłączone do sieci na stałe - solarne wiadomo nie dadzą pięknej jasnej łuny światła, a akumulatorowe nie nadają się znów na zimę - znaczy akumulator pewnie nie wytrzyma roku i to ładowanie też za dużo zabawy
Tak coś mniej więcej - między danicami - to jest rabata od razu przy furtce. Citronelle wywalam, bo z roku na rok wyglądają coraz gorzej - rabata od wschodu, słońca średnio a i tak ma liście poparzone.
Pewnie w weekend - będą na rabacie od frontu. Jak pisałam wcześniej ciemno u nas bardzo - zwłaszcza teraz mnie to denerwuje jak dzień taki krótki. Mam oświetlenie przy drzwiach i nad wjazdem do garażu, ale to za mało - niestety nie mamy jeszcze oświetlenia z ulicy.
Chciałam dwie dać na rabacie z żurawiem, stąd dwa rozmiary - ale jak pisałam 60cm jest sporych rozmiarów (zdecydowanie większa niż wizualnie sobie wyobraziłam - jaka skalę wzięłam wielkość płytki w domu) - zobaczymy jak to wyjdzie czy czasem nie zostanie jedna, druga wywędruję na inną frontową rabatę czy na taras
Aneto poszło na priv tak masz rację - nie są ciężkie więc przy braku takiej możliwości pewnie po ogrodzie bym goniła przy pierwszych większych wiatrach
Mirelko na razie 1x 60cm i 1x45cm.
Mam w planach w czasie rozłożyć sobie kolejne zakupy, co by kieszeni nie nadwyrężyć
Moja siostra chciała 5 x 60cm na podjazd, ale okazały się naprawdę duże i raczej zdecyduje się na mniejsze.