Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:52, 17 wrz 2014

Do góry
BEATA_S napisał(a)
Już jest
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/najpiekniejszy-ogrod-na-swiecie-znajduje-sie-w,142768.html
no proszę!!!! super a ja tu telefonem nagrywałam...
Sebek też jestem ciekawa jaka telewizja będzie za 10 minut...
czekam z niecierpliwością na relację Hani
A Panu Bartkowi dziękuję pięknie za to że nas zauważył i wyszedł na przeciw naszym prośbom
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:24, 17 wrz 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Ana Art takiej lekcji nam było trzeba.Nie będę się rozpisywać bo w poprzednich postach jest zawarte to co i ja bym napisała dzięki Ci za tą lekcję Ana ja też mam taką ziemię jak twoja 5-6 kl.piaszczysta opisz proszę w wolnej chwili co robiłaś żeby poprawić jej strukturę.Ja na razie sądzę zielony nawóz,przekopuję i na nowo sieję i tak cały ten sezon robię.Pozdrawiam serdecznie i pokazuj nam wiecej takich lekcji .Dzięki
wszyscy, mówią że sposób który robisz jest bardzo dobry. Zaczynając przygodę ogrodową nie wiedziałam o takim sposobie... tam gdzie trawnik nawieźliśmy dobrej ziemi, pod rośliny dawałam ziemi z worka względem ich potrzeb, rabaty wykorowałam. Potem spotkałam biohumus i stosuje go na cały ogród dwa razy w roku wiosną i jesienią. w tej chwili praktycznie nie mam kory (tylko pod thujami), rozłożyła się. Dobrze dać kompost ale ja go nie posiadam z racji za małej działki lub przekompostowany obornik.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:17, 17 wrz 2014

Do góry
EdytaB napisał(a)
Mam pytanko - mam gracki , przed nimi (jeszcze malutkie - po dwa patyczki - ) hortki vanilki - czy tulipany sadzić między grackami czy przed vanilkami.
Bo tak sobie myślę, że jak gracki będą ciachnięte wiosną to łyso będzie ale czy jak już vanilki z czasem podrosną (zielone już w maju będą? ) to i tak zakryją tulipany..... dobra chyba sama sobie na to pytanie odpowiedzialam ha ha ha

czyli przed vanilkami a różami okrywowymi
co Ty na to?
tak, myślę że pomiędzy różami i hortkami będzie super
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:07, 17 wrz 2014

Do góry
zebra napisał(a)
Tymi pod oknem, koło miskantów
to żurawka Georgia Peach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:12, 17 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Ja też wiele wątkó czytam z ukrycia przyznam się, że przez jakiś czas miałam cudną dziewczynę która siedziała z Jasiem i Ewa miała na imię. Zartowaliśmy sobie czasami i mówiliśmy eeeewkakoooonewka

Aaa no wierszyk znany całemu światu
A moja konewka została nabyta jakieś 10 lat przed tym jak ziemia, która ogrodem się stała długo potem. Ale jakieś ciągoty już wtedy były. I tak latam z nią ciągle, ale uwielbiam podlewać
Małpim zwyczajem nakupiłam cebulek tulipanów /ok. 250/ to nie tysiące, ale czy sadzarka usprawni faktycznie pracę czy przy tej ilości to nie będzie miało znaczenia?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:57, 17 wrz 2014

Do góry
ja mam, ale jak przystało na blondynkę nie wiem jak
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:52, 17 wrz 2014

Do góry
zebra napisał(a)
Aneta, co to jest niskie czerwone pod hortensjami?
pod którymi?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:52, 17 wrz 2014

Do góry
zebra napisał(a)
Aneta, co to jest niskie czerwone pod hortensjami?
pod którymi?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:38, 17 wrz 2014

Do góry
eee tam jak dla mnie za krótko, prosimy o więcej
Danusiu świetna tunika!!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:21, 17 wrz 2014

Do góry
Danusiu powiedz Panu Bartkowi, że się przygotował pięknie

brakuje mi tego transparentu jednak....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:19, 17 wrz 2014

Do góry
Zielona napisał(a)

Ha! Wiesz, że to zrobię! /czytałaś sms?/ Ustalimy termin i przyjadę
TAK
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:17, 17 wrz 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Bardzo mało piszę, ale.... w czytaniu jestem na bieżąco...zawsze...prawie od początku Twojego wątku. Jest to jeden z kilku ogrodów na Ogrodowisku, które śledzę pilnie I muszę zostawić swój znak w ramach mojego podziwu dla tego co tu widzę, bo czuję się u Ciebie jak u siebie i jakoś tak w końcu głupio tylko z ukrycia Gorąco pozdrawiam.
Ja też wiele wątkó czytam z ukrycia przyznam się, że przez jakiś czas miałam cudną dziewczynę która siedziała z Jasiem i Ewa miała na imię. Zartowaliśmy sobie czasami i mówiliśmy eeeewkakoooonewka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:15, 17 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
przyjedź KONIECZNIE wszystkiego Cię nauczę

Ha! Wiesz, że to zrobię! /czytałaś sms?/ Ustalimy termin i przyjadę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:12, 17 wrz 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Haha - Ty? NOŁ ŁEJ Jak masz się nie wyrobić, kiedy u Ciebie wszystko samo się robi?

Ja wczoraj spróbowałam Twojej metody. Dzieci chore, siedzą w domu, ale pogoda piękna, więc po ugotowaniu obiadu poszłam do ogrodu. Pogroziłam chwastom palcem, poinformowałam róże, że muszą przeprowadzić się z frontu pod taras, popatrzyłam groźnym wzrokiem na derenie w doniczkach, ale... derenie nie chciały same się posadzić, chwasty zniknąć, a róże przesadzić... Jak Ty to robisz, Babo? No musiałam zakasać rękawy i upocić się troszkę
przyjedź KONIECZNIE wszystkiego Cię nauczę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:10, 17 wrz 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
A co z liśćmi tulipanów po kwitnieniu? Czy z wszystkimi cebulowymi jest tak, że trzeba liście zostawić az zżółkną? Czy obcinacie?
powinno się zostawić jak najdłużej, dlatego sadzę tak by zasychające nie straszyły, jedynie przy stożkach są na 'świeczniku' i obcinam je szybko, niestety to powoduje że trzeba je wymienić co drugi sezon ...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:08, 17 wrz 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Ty przynajmniej poznałaś Danusię, a ja się wzruszam z powodu sukcesu... osoby dla mnie na razie tylko "wirtualnej"
i byłam u niej 3 razy ... szczęściara jestem jak nic
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:03, 17 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
biorę to za mega komplement Juźka

Ty przynajmniej poznałaś Danusię, a ja się wzruszam z powodu sukcesu... osoby dla mnie na razie tylko "wirtualnej"
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:49, 17 wrz 2014

Do góry
Zielona napisał(a)

Wiecie co... ja miałam rok temu sporo tulipanów na pustych rabatach. Wiedziałam, że będę sadziła rośliny, więc po kwitnieniu po prostu wszystkie cebule wykopałam. Zaznaczałam wstążeczkami kolory, żeby wiedzieć, jak je pogrupować podczas wykopywania i w tym roku wsadzę już w miejsca, gdzie na rabacie są roślinki...
dokładnie to napisałam powyżej
biorąc pod uwagę 4st nad ranem być może. Wsumie wszystkie magazyny mówią ze wrzesień to najlepszy czas. Pewnie w weekend zacznę sadzić bo jak miły Bóg się nie wyrobię
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:46, 17 wrz 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
"Szalona Dama"

Ana...też jestem nienormalna!
biorę to za mega komplement Juźka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:45, 17 wrz 2014

Do góry
nie, będzie w następnym wejściu , ale się uśmiałam Panie Bartku fajnie że Pan realizuje oczekiwania widzów Bartek przeniósł się z tablica pogody i powiedział, ze w internecie juz są komentarze, by pokazać więcej ogrodu.
a ja blondynka przypomniałam sobie, ze mam telefon z kamerą, nagrałam to wejście
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies