Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 12:17, 17 wrz 2014

EdytaB napisał(a)
Mam pytanko - mam gracki , przed nimi (jeszcze malutkie - po dwa patyczki - ) hortki vanilki - czy tulipany sadzić między grackami czy przed vanilkami.
Bo tak sobie myślę, że jak gracki będą ciachnięte wiosną to łyso będzie ale czy jak już vanilki z czasem podrosną (zielone już w maju będą? ) to i tak zakryją tulipany..... dobra chyba sama sobie na to pytanie odpowiedzialam ha ha ha

czyli przed vanilkami a różami okrywowymi
co Ty na to?
tak, myślę że pomiędzy różami i hortkami będzie super
ana_art 12:24, 17 wrz 2014

Mirka napisał(a)
Ana Art takiej lekcji nam było trzeba.Nie będę się rozpisywać bo w poprzednich postach jest zawarte to co i ja bym napisała dzięki Ci za tą lekcję Ana ja też mam taką ziemię jak twoja 5-6 kl.piaszczysta opisz proszę w wolnej chwili co robiłaś żeby poprawić jej strukturę.Ja na razie sądzę zielony nawóz,przekopuję i na nowo sieję i tak cały ten sezon robię.Pozdrawiam serdecznie i pokazuj nam wiecej takich lekcji .Dzięki
wszyscy, mówią że sposób który robisz jest bardzo dobry. Zaczynając przygodę ogrodową nie wiedziałam o takim sposobie... tam gdzie trawnik nawieźliśmy dobrej ziemi, pod rośliny dawałam ziemi z worka względem ich potrzeb, rabaty wykorowałam. Potem spotkałam biohumus i stosuje go na cały ogród dwa razy w roku wiosną i jesienią. w tej chwili praktycznie nie mam kory (tylko pod thujami), rozłożyła się. Dobrze dać kompost ale ja go nie posiadam z racji za małej działki lub przekompostowany obornik.
kasia_w 12:39, 17 wrz 2014

Dzień dobry Aniu
Przeglądam twój wątek i jestem zachwycona twoim ogrodem i pełna podziwu dla ogromu wykonanej pracy! A poza tym zazdroszczę przestrzeni. Przepięknie to wygląda, super przemyślane nasadzenia i bardzo ładna architektura ogrodowa a plac zabaw wymarzony Rośliny piękne, zadbane, aaach aż miło patrzeć...Zapraszam do mnie w wolnej chwili
Mirka 13:05, 17 wrz 2014

Dzięki dajesz nadzieję tym wszystkim niedowiarkom że się uda a szczególnie B powinna to poczytać Czekam na ciag dalszy a Danusię nagrałam dzięki Tobie bom też blondyna hihi
Juzia 13:20, 17 wrz 2014

Mirka napisał(a)
Dzięki dajesz nadzieję tym wszystkim niedowiarkom że się uda a szczególnie B powinna to poczytać Czekam na ciag dalszy a Danusię nagrałam dzięki Tobie bom też blondyna hihi

Jak już piszesz, to pisz całymi słowami. By wypadało.
A "B" na pewno czyta. I nie tylko ona...
kaisog1 13:34, 17 wrz 2014

.....wywaliłam takiego posta, że tydzien czytania chyba by był ale... ugryzłam się w język i skasowałam - niektórzy też powinni.....
ana_art 13:50, 17 wrz 2014

Mirka napisał(a)

sory nie chce kontynuować tego tematu w kontekście Bogdy, moim celem nie było pokazywać jaka jestem cudowna a inni beee. A pokazanie że taki mały ogród jak mój powstał z malutkich sadzonek dzięki wytrwałej pracy, pielęgnacji i że na wszystko potrzebny jest CZAS oraz pewne schematy, których się TU nauczyłam i że nie warto robić byle jak i po łebkach oraz że wszystkiego należy podchodzić poważnie a nie od dupy strony wówczas są efekty... bez względu na otoczkę wokół
Nie jestem księżniczką na ziarnku grochu wszystko co mam zawdzięczam ciężkiej pracy, a życie mnie nie rozpieszczało... i nie zamierzam się targować kto ma gorzej, bo każdy ma jakiś 'krzyż'... więc jeśli ktoś próbuje wzbudzić we mnie poczucie winy bo mi się udało, bo ktoś ma kase, ktoś ma projekt itd... to powiem to co napisałam jakiś czas temu u Danusi "nic się nie udało"
ana_art 13:51, 17 wrz 2014

kaisog1 napisał(a)
.....wywaliłam takiego posta, że tydzien czytania chyba by był ale... ugryzłam się w język i skasowałam - niektórzy też powinni.....

Bozenka06 13:59, 17 wrz 2014

Tak tu sobie czytam i podziwiam Wasze ogrody o ile mam czas i próbuje Was naśladować -o tyle , o ile
Ogród Pani Anny to jeden z najpiękniejszych jakie tu widziałam, tez mam małe dzieci ( 3 duże i 3 małe) i wiem ile czasu trzeba poświęcić aby ogród wyglądał tak wspaniale.
Pani Aniu proszę się nie przejmować , wszystkiego dobrego życzę
Bożena
ana_art 14:02, 17 wrz 2014

Bozenka06 napisał(a)
Tak tu sobie czytam i podziwiam Wasze ogrody o ile mam czas i próbuje Was naśladować -o tyle , o ile
Ogród Pani Anny to jeden z najpiękniejszych jakie tu widziałam, tez mam małe dzieci ( 3 duże i 3 małe) i wiem ile czasu trzeba poświęcić aby ogród wyglądał tak wspaniale.
Pani Aniu proszę się nie przejmować , wszystkiego dobrego życzę
Bożena

Dziękuję, ja się nie przejmuje, życie nauczyło mnie mieć bardzo twardą skórę