wszyscy, mówią że sposób który robisz jest bardzo dobry. Zaczynając przygodę ogrodową nie wiedziałam o takim sposobie... tam gdzie trawnik nawieźliśmy dobrej ziemi, pod rośliny dawałam ziemi z worka względem ich potrzeb, rabaty wykorowałam. Potem spotkałam biohumus i stosuje go na cały ogród dwa razy w roku wiosną i jesienią. w tej chwili praktycznie nie mam kory (tylko pod thujami), rozłożyła się. Dobrze dać kompost ale ja go nie posiadam z racji za małej działki lub przekompostowany obornik.
Dzień dobry Aniu
Przeglądam twój wątek i jestem zachwycona twoim ogrodem i pełna podziwu dla ogromu wykonanej pracy! A poza tym zazdroszczę przestrzeni. Przepięknie to wygląda, super przemyślane nasadzenia i bardzo ładna architektura ogrodowa a plac zabaw wymarzony Rośliny piękne, zadbane, aaach aż miło patrzeć...Zapraszam do mnie w wolnej chwili
Dzięki dajesz nadzieję tym wszystkim niedowiarkom że się uda a szczególnie B powinna to poczytać Czekam na ciag dalszy a Danusię nagrałam dzięki Tobie bom też blondyna hihi
sory nie chce kontynuować tego tematu w kontekście Bogdy, moim celem nie było pokazywać jaka jestem cudowna a inni beee. A pokazanie że taki mały ogród jak mój powstał z malutkich sadzonek dzięki wytrwałej pracy, pielęgnacji i że na wszystko potrzebny jest CZAS oraz pewne schematy, których się TU nauczyłam i że nie warto robić byle jak i po łebkach oraz że wszystkiego należy podchodzić poważnie a nie od dupy strony wówczas są efekty... bez względu na otoczkę wokół
Nie jestem księżniczką na ziarnku grochu wszystko co mam zawdzięczam ciężkiej pracy, a życie mnie nie rozpieszczało... i nie zamierzam się targować kto ma gorzej, bo każdy ma jakiś 'krzyż'... więc jeśli ktoś próbuje wzbudzić we mnie poczucie winy bo mi się udało, bo ktoś ma kase, ktoś ma projekt itd... to powiem to co napisałam jakiś czas temu u Danusi "nic się nie udało"
Tak tu sobie czytam i podziwiam Wasze ogrody o ile mam czas i próbuje Was naśladować -o tyle , o ile
Ogród Pani Anny to jeden z najpiękniejszych jakie tu widziałam, tez mam małe dzieci ( 3 duże i 3 małe) i wiem ile czasu trzeba poświęcić aby ogród wyglądał tak wspaniale.
Pani Aniu proszę się nie przejmować , wszystkiego dobrego życzę
Bożena