Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:45, 19 sty 2013

Do góry
Zima.. pierwsza, pierwsze święta na budowie,

a my już mieszkaliśmy na szmatkach w salonie, z panami na górze od gipsów i innych takich

Przed

Po

Przed

Po

Przed

Po

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:34, 19 sty 2013

Do góry
A teraz niech mi ktoś powie, że ja wianki ściągnęłam od kogoś.. a wianki od tego momentu robiłam i wieszałam co święta

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:33, 19 sty 2013

Do góry
A teraz przełom, z tym momentem zwiezienia dolomitu pod kostkę są już pierwsze świerki, daglezja przycięta

koniec ogrodu kolorowego, zaczyna się czerwień i biel i czarny na chwilkę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:28, 19 sty 2013

Do góry
I historyczne zdjęcia: pierwsza konserwacja i okrywanie róż piennych na zimę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:24, 19 sty 2013

Do góry
Kto kocha ogrodnictwo i kwiaty, nic nie stoi na przeszkodzie żeby się nimi otoczyć z każdej strony, nawet jeśli wokół ostro działają brygady budowlane.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:20, 19 sty 2013

Do góry
Tak, to daglezja. Pełen relaksik na leżaczku i ładna trawa no i kolorowe kwiaty, oczywiście masa róż, bo je kocham.

Igiełkowy ogródeczek 23:17, 19 sty 2013

Do góry
Niebieskie storczyki co sprzedają w sklepach są sztucznie farbowane.. w łodygę mają wpuszczoną jakąś farbę.. i ponownie kwitną już jako białe.. kupiłam takie 2 razy... i wiem.. potem z forum się o tym dowiedziałam.... I nie ma niebieskich storczyków.. niebieskie Wandy są ...bardziej fioletowe niż niebieskie...

A dla Ciebie Gosiu białe krokusy

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:17, 19 sty 2013

Do góry
A tak z trawkami

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:15, 19 sty 2013

Do góry

Potem było tak z wrzoścami

Igiełkowy ogródeczek 23:12, 19 sty 2013

Do góry
Wielkokwiatowe kwitną dużo później.. i z tego powodu u Madżenki mogą być później niż u mnie .....
A ja mam różne ... bo siem doczekać nie mogę

to z 10 marca.. pierwszy

A z wielkich pierwsze mam z 22 marca...
Widać kilka dużych wśród malutkich...

To daje 2 tygodnie

Mogę wyrzucić potem te foty..ale mam na to czas 24 godziny..
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:11, 19 sty 2013

Do góry
W międzyczasie trwało wykańczanie góry, a pierwsze kolorowe kwiatki, jakie mam na fotkach to:

A schody wyglądały tak

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:06, 19 sty 2013

Do góry
Są już okna, znika budka

Blokersi w ogrodzie 23:02, 19 sty 2013

Do góry
Drodzy Ogrodomaniacy!
Niniejszym otwieram nasz wątek we wspaniałym Ogrodowisku. Cieszę się jak dziecko

Nasz dom to nasze pierwsze własne lokum i pierwszy w życiu własny kawałek zieleni!
Ja i mój mążto blokersi z dziada, pradziada. Wychowaliśmy się w wielkiej płycie i nie licząc kwiatków na parapetach
niczego jeszcze nie uprawialiśmy. Hmm, myślicie, że mamy jakieś szanse???

Przeprowadzka zbiegła się w czasie z narodzinami naszej młodszej córeczki (czerwiec 2012)
więc siłą rzeczy ogród nie otrzymał w poprzednim sezonie tyle uwagi i pracy ile mu się należało
ale już zbieramy siły, energię i zapał na nowy sezon. Mamy nadzieję, że z Waszymi kciukami i wsparciem uda nam się to wszystko jakoś ogarnąć.

Póki co, dzięki Wam dowiedzieliśmy się co to są byliny ... Tak tak, Kochani. Są na świecie ludzie,
którzy pojęcia o ogrodnictwie nie mają Pewnie jeszcze nie raz z rozbawieniem będziecie
czytać o naszych zmaganiach

W wolnej chwili wrzucę plan naszego ogrodu. Narazie zdjęcie z dziś i z lipca.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:02, 19 sty 2013

Do góry
Dla porównania jest tak

Zakręt na taras

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:02, 19 sty 2013

Do góry
Domek stoi, czas na pierwszy ogródek i pierwsze roślinki. Zobaczcie co to było.
Ale też widać, że na działce nie było dosłownie nic

Zakręt na taras

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:55, 19 sty 2013

Do góry
A to wejście i "widoki" z okien

Grzesio

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:53, 19 sty 2013

Do góry
Toszka napisał(a)
Martusiu, już Danusia napisała co masz zrobić, by mogła twoje zdjęcia "poluzować"
też mnie interesuje co twoja teściowa na to. (ja mam na razie podobną sytuację z tesciową )

Toszka-już spróbowałam naprawić ten błąd-tylko nie wiem czy o to chodziło.
Natomiast jeśli chodzi o teściową-nigdy nie powiedziała mi złego słowa,wiem też że była dumna z tego gdy przyjechał ktoś z rodziny i mówił jak tu teraz ładnie,ale wiem też że bardzo bolała nad pieniędzmi wydawanymi na ogródek,więc dla jej dobra oszukiwałam jak mogłam(w ramach zasady co oczy nie widzą,sercu nie żal)a to że była przecena,a że dostałam od koleżanki,albo chowałam zakupy w garażu i sukcesywnie po jednej doniczce cichcem wynosiłam i jak teściowej nie było w domu to sadziłam.
Powiem szczerze że do tej pory zakupy ogrodnicze skrzętnie ukrywam-teściów już nie mam-ale jest mąż i są sąsiedzi.Cytat mojego kochanego męża ,''Marta,wiesz że ja ci tego nie żałuję,ale powiedz mi na litość Boską gdzie ty to wsadzisz.''
Jeśli chodzi o Twoją teściową to radziłabym Ci podejście psychologiczne-a więc dowartościować teściową-
prosić o jej radę,np:a co mama posadziłaby w tym miejscu bo ja nie wiem,a mama ma taki dobry gust i zna się na tym...itp...oczywiście piszę to z przymróżeniem oka.

Danusiu dzięki że zajrzałaś-bardzo przepraszam że trochę nabałaganiłam na forum-postaram się to naprawić,tylko nie wiem czy mi się to uda-córka jest na studniówce a ja dopiero się uczę podstaw komputerowych.
Tak, te zielone warkocze (jak pięknie to ujełaś)to winnobluszcz,który opanował całe moje podwórze-to przez niego wszystko się zaczeło!
A moi teściowie niestety już od paru lat nie żyją(teściowa miała80lat a teść92)-bardzo mi pomogli gdyż wybawili mi 3dzieci -ja mogłam się realizować zawodowo.A gdy zmarli za pieniądze z ubezpieczenia zasadzałam roslinkami jakąś część podwórka na ich cześć.
Ta działka jest na cześć babci Stasi :

A ta na cześć dziadka Antka:

W cieniu drewnianego kościoła 22:52, 19 sty 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Kopara mi opadła....jaaaaakie hościskaaaa!!! Też je toffam

Sebek, gdybyś słyszał o jakimś fanklubie tofających te liściory, to ja się zapisuję w ciemno
Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:51, 19 sty 2013

Do góry
Coraz wyżej mury pną się do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:48, 19 sty 2013

Do góry
To trudna ściana od Anuli

A to okna w salonie i taras od południa

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies