Witaj Beato , jak widzę ośmiał stanie się drugim po werbenie kwiatem Ogrodowiska
Do jarzmianek miałam zawsze słabość, na wiosnę przyglądałam się starej kępie ,bo chciałam ją podzielić , ale zrezygnowałam bo żaden szpadel nie przeżyłby tej operacji
Ja w sprawie żeniszka... ta obwódka to z siewu ??? Czy to możliwe? Prosto do gruntu, czy na parapet w domu? Lubię żeniszki, więc jak bym liznęła wiedzy to może bym posiała ??
Elu, bywały lata, ze wysiewałam żeniszki na parapet, ale coraz ciaśniej mi na nim. Czasami wysiewałam na działce do pojemniczków i wstawiałam do nieogrzewanej szklarni na poczatku kwietnia. Bywa też, że dopiero w maju zabieram się do tego i też wysiewam do doniczek i rosną na wolnym powietrzu, aż nadają się do pikowania w docelowe miejsce
W czerwcu więcej liści niż kwiatków (patrz zdjęcie poniżej), ale potem to już niebieeeeeesko
Aniu,dobrze,że do Ciebie zajrzałam Takie kolorki jak znalazł na dzisiejszą pogodę.Można oko nasycić,bo za oknem szaro i nieprzyjemnie.Pozdrawiam Cię słonecznie!
Masz rację Maju, to kolory dają na radość życia i pozytywną energię
Zastanawia mnie kiedy siać ośmiał - w marcu - a może później? Tak żeby latem był już rozbujany
I czy jak wysieję naparstnice wiosną to zakwitną czy nie?
Proponowałabym posiać ośmiał w późniejszym terminie , chyba że wysiejesz do pojemników w szklarni lub na parapecie okna.
Sądzę że dwuletnie naparstnice z wiosennego siewu nie zakwitną w tym roku , ale możesz zrobić doświadczenie i wysiać kilka nasion wiosną.
W ubiegłym roku posiałam do doniczek biały łubin ( uprawa parapetowa), potem posadziłam do gruntu. Teoretycznie powinien kwitnąć w tym roku , a zakwitł już późnym latem .
Nadrobiłam i ja. Nie widzę tej gorszej zieleni. Trzeba by chyba porównać obok siebie dwa zdjęcia z różnych aparatów, bo tak nie widać. A to zdjęcie szczególnie mi się podoba. SUPER!
A teraz scena nie dla wszystkich. Upolowane przez psy. Czy ktoś wie z jakim wrogiem mam do czynienia? Ogon dość krótki, ryjek dość okrągły i uśmiechnięty Jeśli zbyt drastyczne, to usunę.
Znalazłam sposób, żeby szybciej po wątkach się poruszać
Ha, ha, ha......... to może lepszy motor
Aniu ale tak bardziej romantycznie i można zatrzymać się prawie już, wystarczy prrr...r Jola ma główkę nie od parady pozdrawiam niedzielnie. od rana pada u nas śnieg