Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 16:40, 12 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Z archiwum

Poproszę o powtórkę spotkania.

Twoja prośba... dla mnie rozkaz .......... trzymam Cię za słowo
Lipiec????
Mój kawałek raju II 16:35, 12 lis 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

I kto to mówi o warzywniczku? U Ciebie też przekopane. A i jeszcze gołąbeczki w piecu. U mnie tylko kurczaczek.
Widzę, że wapnowałaś glebę - sprawdzałaś PH czy tak odkażająco?
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:35, 12 lis 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Tu musiała być "walka" na argumenty...

Noooo dwie silne kobiety....... to i silne argumenty ......

Nie wyrzucaj fotek, kiedy mi je zgrasz
Kondziowy Ogród :) 16:31, 12 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ogród jest wypełniony po brzegi, dobrze jest, ale potrzeba mu trochę uwagi, żeby dopracować różne szczegóły i cukiereczki, tam gdzie czegoś brakuje - trzeba dosadzić, a tam gdzie misz-masz - trzeba przegrupować i pozmieniać kolory.

Kondziu-Dausia pokazała Twój ogród w pełnej odsłonie, ale on naprawdę jest bogaty. Wymaga może uporządkowania i dopieszczenia, ale na pewno nie załamywania się.
To ja powinnam być podłamana z tymi problemami, które mam do rozwiązania. Sama chciałabym mieć tyle roślin tak rozrośniętych jak Ty-to dla pocieszenia że inni mają 100razy gorzej.
A Twoim zmianom na wiosnę będę kibicować..... i u Irenki ........, bo też wiele będzie przerabiać. Fajnie będzie.
I coś nowego podglądnę po Danusiowemu
Mój kawałek raju II 16:31, 12 lis 2012

Do góry
Patrzę, co tyle wpisów a tu po TRZECH SETKACH już! No coż, utrafić trudno
A to na stronki następne
Mój kawałek raju II 16:16, 12 lis 2012

Do góry
Aniu, gratulacje
i dzięki za różne rady a także roślinki ( ta ostróżka od Ciebie niezmordowanie kwitnie...)
Ogródek na trzy lata 15:45, 12 lis 2012

Do góry

Ten widok bardzo mi się podoba i dla mnie to wcale nie kicz, bo nieczęsto widuję takie piękne niebo, zwykle podczas wakacji, a to niewiele...
Koper i ja będę rozprowadzać po moim ogrodzie jeszcze bardziej, żeby został na tak długo jak u Ciebie, bo jego kształt też mnie cieszy. tymczasem mrożonym ziemniaki posypuję ...
Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 15:37, 12 lis 2012

Do góry
Witam, jak zwykle w biegu
Aniu, Kasik - dziś też wkleje berberysy, bo chyba jeszcze ładniejsze kolory mają
Dorota, ten czerwony wysoki to na pewno golden ring, niski to admiration, ten bardziej pomarańczowy to Erecta albo ew. Maria (kupowałam bez oznaczenia, ktoś tu podpowiadał), a ten maluszek to nie pamiętam, gdzieś mam plakietkę, jak znajdę to napisze Ci na pw.

Zdjęcia z okna i z dużym zbliżeniem, ale kolory biją po oczach i się nie mogłam powstrzymać

Pozdrawiam
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 15:32, 12 lis 2012

Do góry
anipla napisał(a)
W tym przed torami nie spotkałam ostatnio kaczek :

Kaczki pływały w rzeczce obok stawu szkółki K. (rodziców). W okresie lęgowym po stawie Pańswta K. pływają całe rodzinki .
Pozdrawiam

Nie znam tego miejsca a ze u państwa K są kaczki to wiem . Tam jest jeszcze o wiele większy skarb którego tylko raz udało mi się zobaczyc: prześliczny zimorodek- klejnocik jak z bajki.Bedziesz musiała mi kiedys pokazac tą rzeczkę.A w tym koło torów bywają kaczki wczesną wiosna a potem gdzies znikaja.Nigdy nie miałam aparatu by tam zrobic zdjęcia a Ty widze zrobiłas. Ja tamtedy nie chodzę tylko przejeżdżam samochodem to na zrobienie zdjecia mam jedynie czas jak stoimy bo jedzie pociąg ale wtedy na ogół nie mam aparatu. Pozdrawiam serdecznie.
Nelumbo - lotos 15:29, 12 lis 2012

Do góry
Z zaciekawieniem czytałem o Waszym spotkaniu, świetna relacja, szkoda tylko, że jeszcze wówczas nie wiedziałem o istnieniu forum Ogrodowisko, bo spotkalibyśmy się w Arboretum.
Gdyby ktoś chciał uprawiać lotosy we własnym oczku, to oczywiście służę pomocą.
Nelumbo nucifera

Nelumbo lutea
Rododendronowy ogród II. 15:23, 12 lis 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Z archiwum

Poproszę o powtórkę spotkania.
Moja największa pasja - ogród 15:21, 12 lis 2012

Do góry
Witam!
Dziś już trzeci wątek, do którego wklejam gratulacyjną stokrotkę!
Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:18, 12 lis 2012

Do góry
Witam!
Przed chwilą gratulowałam Monte 300 stron, a ty też widzę pędzisz
Gratuluję
Mój kawałek raju II 15:18, 12 lis 2012

Do góry
Witam!
Pozdrawiam i gratuluję 300 w drugim wątku
Ogród w Alei Lipowej... 14:26, 12 lis 2012

Do góry

trochę lepiej , ale szału nie ma

Ogród w Alei Lipowej... 14:24, 12 lis 2012

Do góry
Agatko fajnie Ci się skojarzyło
Marzenko oj lubimy Dziś zapowiadało się ładnie. Wyszłam trochę pograbić i deszczyk mnie wygonił. Jak mam czas to pada, ech

fotki same się robiły, więc czasem widać tylko nogi albo tyłek albo nic nie widać

Narzędzia ogrodnicze w Lazurowym... 14:16, 12 lis 2012

Do góry
Działkę zakupiliśmy wraz z licznymi starymi narzędziami ogrodniczymi składowanymi w takiej przybudówce:

Pachniało tam stęchlizną, ziemią, na metalowych częściach było dużo rdzy a sprzętów mnóstwo, pośród desek, kijów, drutów... Po uporządkowaniu okazało się, że narzędzia mają ładne kształty i mogą pełnić rolę dekoracji, a część z nich jest bardzo przydatna i wykorzystujemy je w ogrodzie...

postanowiliśmy niektóre narzędzia wyeksponować na pobielonej ścianie wewnątrz domku:

w odmalowanej przybudówce zrobiło się natomiast więcej miejsca na drobne akcesoria doniczki, rękawice, małe łopatki, grabie i różne drobiazgi...

chętnie używam tej motyki, która pomimo sfatygowanego wyglądu bardzo skutecznie usprawnia mi prace przy roślinach

a ulubionym z narzędzi świetnym do bronowania ziemi pod warzywne grządki jest taki sprzęt :

Nie wyobrażam sobie pracy w ogródku bez mojego sekatora. Posługuję się nim od 12 lat, kupiłam go kiedy otwierałam swoją kwiaciarnię, a teraz nadal sprawnie działa w ogródku:

Bardzo podobają mi się też poziome nożyce do trawy, sięgam po nie dla miejsc trudniejszych do skoszenia kosiarką:

a i sama kosiarka działa niezawodnie i bardzo ekologicznie - bez prądu.

Tak wygląda zaplecze ogrodnicze w Ogródku z lazurowym akcentem : )
Kondziowy Ogród :) 14:07, 12 lis 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Kondzio i jego "ogrodowe dylematy"
To oczywiście już historia .

No naszczescie
Ogród u Mayi 14:06, 12 lis 2012

Do góry
Takie cos.. Na zdjeciu zywotnik w jesieni piekny

Kondziowy Ogród :) 14:01, 12 lis 2012

Do góry
Kondzio i jego "ogrodowe dylematy"
To oczywiście już historia .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies