Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:58, 04 sty 2013

Do góry
Serdecznie dziekuje wszystkim za zyczenia i tyle okazanej serdecznosci Jestescie naprawde wspaniali

Lapka juz sie zagoila, natomiast antybiotyk troszke spustoszyl organizm. Jeszcze jestem przetracona, ale mam nadzieje, ze to szybciutko minie. Natomiast nigdy przy antybiotyku tyle nie spalam, praktycznie gdyby nie praca to przespalabym caly tydzien. Nawet M sie zaniepokoil, chociaz wie, ze lubie spac

Mam nadzieje, ze zabawa sylwestrowa wszystkim sie udala a Nowy Rok zaczal sie dobrze. I oby byl najlepszym rokiem z dotychczasowych czego Wam i sobie zycze.

Zrobilam sobie tez rachunek sumienia i mniej wiecej ustalilam plany na nadchodzacy sezon, majac na uwadze finanse oczywiscie

Tak wiec co zrobie na 100%

poza tak oczywistymi zabiegami, jak kulkowanie, pielenie, nawozenie, wertykulowanie, ciecie, kancikowanie zdecydowanie zamierzam ukonczyc rabate frontowa - tu jeszcze przed wykopkami jalowcowymi .

Te dwa odcinki beda mialy nowa odslone

Do 1 maja musi byc zrobiona w zdecydowanej wiekszosci.

Jak mi sie nie uda zakupic niektorych roslin to bede uzupelniac w ciagu sezonu.
Generalnie jest to priorytet na 2013 rok i chocby nie wiem co stane na rzesach i plan wykonam.

Jesli sie uda to postaram sie dodatkowo dokonczyc sprawy na podkladach, bo jeszcze tam sa sosenki, ktore znikna, za to brakuje pewnych kluczowych elementow.

To plan na 2013 rok.

Ponadto bede probowac z przearanzowaniem mydlanej. Wciaz nie jestem zadowolona i sama nie wiem co i jak tam ma byc

Moze sprobuje tez pokombinowac przejscie na tyly ogrodu tu gdzie rosna clematisy na siatce. To duzy znak zapytania. Bo sama nie wiem czy cos tu robic, czy zostawic. Nie mamy na te strone okien, w zasadzie tylko korzystamy przechodzac z przodu na tyly domu... Ale jakos tak lyso tam. No i siedzac na tarasie zagladamy na podworko sasiadom - troche tak glupio... Szalec jednak nie ma gdzie, bo to waskie gardlo

Marza mi sie nowe meble na taras, rattanowy naroznik, nowy stol i jakies fajne fotele, ale.... Najpierw musialabym pomyslec o barierkach, bo inaczej wszystko bedzie zwiewal wiatr... Marzenia miec trzeba, czasami sie realizuja

Marzy mi sie tez jakas woda w ogrodzie, ale to na razie zawieszam na jakas nieokreslona przyszlosc

Moze uda sie zrobic oswietlenie w trawiastej, zeby wieczorami bylo przyjemniej. M. zaszczepiony tematem, blizej lata go podpuszcze to moze mi zrobi

Rododendronowy ogród II. 18:52, 04 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)

Ja już poświątecznie i pracowicie witam
Czy wiesz może Bogdziu czyje to pióra? W lasku po jakiejś bitwie leżały. Duuuże są

Oj biedna ja
Każde zdjęcie wywołuje zaraz skojarzenia ...
Jak zobaczyłam te dwa pióra i usłyszałam, że po jakiejś bitwie to od razu pomyślałam: HUSARIA

A mi się skojarzyło z dzikim zachodem i Indianami

Witaj Aniu , juz miałaś odpoczac a czytam że znów masz sporo pracy. Całe szczeście że na te narty chociaz pojedziesz.Indianie prawidłowe skojarzenie.Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 18:48, 04 sty 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Zostawiam kwiatka na kolejną setkę, Bożenko jak szybciutko 600 stuknęło, gratuluję i czekam następnej.

Dzieki Elizko. Pozdrawiam.Róża przesliczna.
Ogród z lustrem 18:41, 04 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W tym samym czasie zasypujemy opaski tłuczniem granitowym

Danusiu dzięki twojemu ogrodowi znalazłam jakąś inspiracje dla siebie.Brak mi słów aby opisać ten ogród.Może się na mnie nie pogniewasz jeżeli u siebie też przykleję plakietkę made by Danusia
Chciałabym cię jeszcze zapytać jaka może być orientacyjna odległość od ściany budynku do serbów na ostatnim zdjęciu i od jakiej wysokości można i czy można je ciąć aby maksymalnie z 6 m miały?
Jeszcze raz gratuluję tak cudniastego ogrodu i kolejnych twoich ogrodów pędzę poszukiwać.Macham do całej ekipy i pozdrawiam z nowym rokiem
Rododendronowy ogród II. 18:37, 04 sty 2013

Do góry
Zostawiam kwiatka na kolejną setkę, Bożenko jak szybciutko 600 stuknęło, gratuluję i czekam następnej.

Rododendronowy ogród II. 18:26, 04 sty 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Ja już poświątecznie i pracowicie witam
Czy wiesz może Bogdziu czyje to pióra? W lasku po jakiejś bitwie leżały. Duuuże są

Oj biedna ja
Każde zdjęcie wywołuje zaraz skojarzenia ...
Jak zobaczyłam te dwa pióra i usłyszałam, że po jakiejś bitwie to od razu pomyślałam: HUSARIA

Jola to co napisałaś nadaje się do wątku ,,zdjecia 2012".
Ogród ogrodniczki 18:07, 04 sty 2013

Do góry
Dzięki,dzięki.
Katalpa to nie była,ale mniejsza o to

A mi jeszcze coś brakuje.
Może tak?

O....! 17:55, 04 sty 2013

Do góry
hej, witam wszystkie/-ich miło !
ostatnio jakoś się nie udzielałam na forum ( chociaż podczytywałam wasze wątki ) - chyba zimowe nicnierobienie w ogrodzie tak na mnie wpłynęło...aż wreszcie trafił się wątek, ktory mnie szalenie rozbawił i zmobilizował do aktywności... zgadnijcie jaki ?
...no, nietrudna zagadka...
...i właśnie w ramach miłych wspomnień ze spotkań, na których byłam ...po jednym zdjęciu ...

u Danusi z Sosnowa ( 2011) w grupie z właścicielką ogrodu, Danusią

u Danusi na Święcie róż ( 2012) z poznaną wówczas w realu Anią

u Ani na chrzcie ogrodu ( 2012) z Martą ( też pierwsze spotkanie w realu)- pogawędka połączona z relaksem ...(zdj. Richiego)

Ogród ogrodniczki 17:36, 04 sty 2013

Do góry
O! Już zrobiłam wizualizację.
Mniej więcej o to mi chodzi.
Nie do końca taka jabłoń.
Może bardziej karłowa.

Poproszę o komentarze.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:34, 04 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
i na koniec, bo muszę wiać, a wiecie jak forum wciąga moja magnolia Susan, znalazłam foto, jak nie była przymrożona, taki fajny stożek z niej był...

A jakie wypasione hosty
Mój mały raj na ziemi :) 17:32, 04 sty 2013

Do góry
na szybko zrobiłam szkic co ma byc przed domem, zmieniłam wielkość ciurkadełka i ustawienie tarasu
dopóki nie jest zrealizowane, może się zmienić mój m ma już dość moich zmian....
tak ma być

a miało być tak...
Zdjęcia Roku 17:17, 04 sty 2013

Do góry
A teraz serial z półki Romanse....
Siedziała samotnie piękna kobieta nad brzegiem jeziora..

Wtem pojawił się mężczyzna... i .....

Sielanka nie trwała długo.. trza było uciekać..

A potem było Kochana moja żono, czekałam tu na ciebie z utęsknieniem....

Ale znalazł się ktoś kto pocieszył samotną niewiastę........ bardziej stały w uczuciach... tofam Cię Marzenko

Po takim debiucie nie ukrywam, że czekam na propozycję jakiejś roli, może być w tasiemcu typu O jak Ogrodowisko... chętnie zmienię pracę

Zdjęcia Roku 17:10, 04 sty 2013

Do góry
Mama Ani : ach ta moja Ania, nigdy nie miała smykałki do gotowania i pieczenia...

...ale widzę, że koleżanki chetnie jej pomagają...

Aneczka też...

trochę później...
Ania monte: co robisz Aniu ?
Ania asc: muszę sprawdzić, jak kroi sie tort...

Danusia: Aniu, pozwolisz, że jednak ci pomogę...
Ania: ale ja chcę sama!

Ania niezadowolona próbuje słabo protestować: Danusiu, to przecież mój tort...

Zdjęcia Roku 17:08, 04 sty 2013

Do góry
Ale nie tylko ja błagałam na kolanach o spotkanie.... wszystkie stały w kolejce o audiencję do Danusi

Zdjęcia Roku 17:03, 04 sty 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Za karę kazali mi klęczeć przez godzinę

Aniu, a pamietasz u Bogdzi:

Ania: błagam Was na klęczkach - do mnie też przyjedźcie plissss
Danusia: co o tym myślicie? niech obieca, że u siebie będzie klęczeć na trawniku przez godzinę to przyjedziemy ...

Jola dla Ciebie

I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 17:02, 04 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
Odmeldowuję, że my w 4 sztuki przyjeżdżamy..czyli Iza, ja , Ania i Maciek.

żeby nie było ... energicznie ))) ... i zmykam bo jak tylko o ekran zaczepię to juz po robocie ...

Zdjęcia Roku 16:23, 04 sty 2013

Do góry
dzięki, dla mnie to super zabawa zarówno, jak oglądam Wasze historyjki jak i gdy sama je układam
Ania, fajna kontynuacja...

jeszcze spróbuję ( choć powoli zaczyna brakować fotek...)

Richie: popatrzcie, robię dokumentację fotograficzną, aby pokazać, jak nie nalezy pracować...

...widzicie, ile miejsca na trawniku zajmuje Klamber ?

...i jeszcze się patrzy na nas, jakby nie rozumiał, że niszczy Ance trawnik...

nadal Richie: jak ja sadzę takie rośliny wodne, to tylko taki kawałek trawnika jest mi potrzebny
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:11, 04 sty 2013

Do góry
i na koniec, bo muszę wiać, a wiecie jak forum wciąga moja magnolia Susan, znalazłam foto, jak nie była przymrożona, taki fajny stożek z niej był...

po mrozie w 2012/kwiecień..pół ma liście..pół nie, ciekawe jak w tym roku odżyje..

i rozszyfrowałam moją różę...
to jest rugosa Rotes Meer, pachnąca, pełne kwiaty w kolorze intensywnej fuksji, płatki jadalne i owoce

Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 16:02, 04 sty 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
...na moje oko to ma może troszkę ponad metr albo nawet nie Ania pewnie napisze

też miałam napisać, że ok. metra ale poszłam zmierzyć i rabatka ma w najwęższym miejscu 1,5 m szerokości (miejscami max. 1,7 m) i w lini prostej wzdłuż sosny 3,7 długości.

Danusiu tam rosła lawenda i nie było jej tam dobrze (pewnie przez cień i to miejsce jest trochę w dole).

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:52, 04 sty 2013

Do góry
Oryginalny kulig

Zimowy domek magnolii:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies