Jolu witaj
Napisałam,że tuż przed tym pierwszym śniegiem co spadł tyle było jeszcze kwiatów. Sporo też ucięłam do wazonu bo szkoda było zostawiać.Widać,że nie ma zawtrianu (?) niebieskiego bo na nim mi zależało najbardziej .
Marta, może wiesz, jak się nazywa ta zurawka?
Ładna bardzo
Witaj Tess ja sprawdziłam w internecie nazwę z etykiety,ale to nie ma raczej nic wspólnego z tą żurawką co ja mam.
Kiedyś poszukam jej tam gdzie kupiłam i powiercę im w brzuchu,że pomylili nazwy.Ja mam pod nazwą
"Crimson Cures" ,ale sama wpisz i zobaczysz,że jest inna .
ładna jest nie straszne jej słońce i na pewno podzielę ją na wiosnę .W tym roku nie ruszałam jej
Ja bym radziła ściągnąć, bo zimą może ona zaszkodzić roślinom, Nacinasz i ściągasz, ale wcześniej zgarniasz korę, do powtórnego wykorzystania.
Zrób też fotki.
Trzeba też kupić nową korę, żeby zasypać te gołe korzenie. Jeśli nie masz na taki wydatek, to mus poczekać do wiosny.
wygląda to tak [img
czy mogę zastosować zrębki zamiast kory, bo tego mam dużo?
Agniechy chyba mają jakieś kłopoty ze wzrokiem, bo ja też to ujęcie wcześniej przegapiłam Za to teraz zachwycam się podwójnie!!! Piękne wszystkie fotki, ale te powyżej po prostu cudne!!!
Ściąga dla Agnieszek:
zaglądnijcie na strony 97,101,127,136,154,216 ... W sumie już wszystko, co mam w ogrodzie pokazałam na zdjęciach. Nie mam żadnych ukrytych rabatek Jest jeszcze kilka elementów takich jak np. skrzynka elektryczna czy klimatyzator, które nie ujawniły się na moich fotkach, ale mogę je Wam pokazać...
Kolejnym problemem jest jałowiec.
Na początku sierpnia zrobił się od środka bardzo jasno zielony, potem żółty, potem zbrązowiał.
Nie usechł i tych igieł brązowych nie da się otrzepać.
Spryskałam go topsinem, mikoryzą ale to nie pomogło.
Czy da się to drzewko jeszcze uratować?
Marto, dziękuję Ci za miłe słowa. Pragnę pogratulować 3 setki, bo później mogę nie mieć okazji i oczywiście jesiennie Cię pozdrawiam Jak będe miał możliwość na pewno się odezwę.
No nie Robercie 2:30 przez kolano bym przełożyła
Bardzo cieszy mnie zdjęcie od ciebie,ale i nie mniej gratulacje w końcu po woli dochrapię się okrągłej cyfry ))))
Bardzo proszę o pomoc mam kłopoty z kilkoma iglakami
Te serby sadziłam na koniec września.
Sadziłam z gruntu, w ziemi obojętnej i niezbyt głęboko.
Wyglądają niezbyt zdrowo
Już jeden świerk (w innym miejscu) mi zbrązowiał całkowicie.
Ratunku! Co robić?