Zaczęłam prace w ogrodzie przyjaciółki Moniki (Sosnowo II), ale wyjeżdżam skoro świt a wracam o 19.30 jak już prawie ciemno
Co tu robić? Żeby nadążyć za Wami? Jestem w rozterce
Magnolia zapraszam do założenia wątku, jak ogród będzie powstawał i do doradzania innym jak zestawiać rośliny, zwłaszcza w dziale Projektowanie Ogrodów
Popcarol Rh sadziłam wielkie około 1 m średnicy tak żeby się stykały. Co metr to jest odpowiednia odległość i tnę je nawet, poczytaj w wątkach o RH, chyba gdzieś o tym pisałam, nawet jakieś rysunki były.
Opisuj Sebku swoje doświadczenia.
A z tą glebą dla pokrzywy - nie lubi kwaśnej tak mi się wydaje, a wiem, że tam gdzie rosła pokrzywa, jak ją wyrwiemy to jest niesamowicie próchniczna gleba. Jakby pokrzywa użyźniała glebę.
Pokrzywa użyźnia glebę (lubi azot). Ja też to zauważyłam.
A co zrobić z mączniakiem na azaliach pontyjskich?
A powiedzcie jak to jest z kupowaniem roślin na takich wystawach, bo ja nigdy nie byłam i nie wiem, jest jakies stoisko gdzie te roslinki wypatrzone się kupuje?no bo przy stoiskach na których są wystawione i prezentowane to chyba nie?
Kiermasz był wspaniały i tłoku nie było (w piatek) Ostatniego dnia na pewno była wyprzedaż stosisk. Zauważyłam wielki stożek cisowy (trochę krzywy) za 160 zł (była cena na nim)
Jeśli Cabaret mi się nie spodoba, pójdzie na ulicę
Ja też mojemu daję następny rok, a będzie to jego trzeci u mnie, w tym roku ma tyle samo odrostów co w zeszłym i jest niższy, inne trawy szaleją a cabaret się ociąga.