Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:11, 28 sie 2011

Do góry
Kaisia napisał(a)
Danusiu piękne zmiany, choć maleńkie w porównaniu do całości. Miskant Cabaret kupiłaś całkiem spory, chociaż powiem Tobie, że jest to jeden z wolniej rosnących i ma późny start wiosną przynajmniej u mnie. Miskant variegatus przy nim to wariat. Nigdy nie łączyłam ich z hortensjami, ale widzę że te biało paskowane pięknie przy nich wyglądają, dobrze by wyglądał również miskant morning light, ale ten jest bardziej delikatny i musiało by go być kilka sztuk dla efetu.

Ten planuje akurat jeden Prawdopodobnie w żwirku pod lustrem i bez hortensji jednak.

Większych zmian niestety nie da się już przeprowadzić.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:10, 28 sie 2011

Do góry
Bogda napisał(a)
Żurawka dla mnie?czymże ja sobie zasłużyłam!!!???nie wierzę!!!!!!!!!!!!!!!!

Bogda prosiłaś o podobną żurawkę co duża rośnie.
Ogród w budowie - nieustającej 22:28, 28 sie 2011

Do góry
Ładny ogród i super taras. Bardzo mi się spodobał pomysł ze spaniem na tarasie - już mi się tez taki marzy.

Oglądałam Twoje zdjęcia z zapartym tchem i czekałam kto pierwszy zwróci uwagę na dużą ilość szmat w ogrodzie i kiedy wreszcie padnie hasło, by ją usunąć. I jest - sama szefowa!

gardenarium napisał(a)

jak mi się to podoba:

Mnie także - nasadzenia, ale widzę "szmatkę" - ja bym ją usunęła Koniecznie, wystająca bardzo szpeci rabatę, a o wadach nie wspomnę

Ogród w budowie - nieustającej 22:22, 28 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
[Mnie także - nasadzenia, ale widzę "szmatkę" - ja bym ją usunęła Koniecznie, wystająca bardzo szpeci rabatę, a o wadach nie wspomnę

Oj, czekałam kto pierwszy zauważy no i dostało mi się od czujnej szefowej. Już parę dni temu wytłumaczyłam się na wątku o macie ogrodowej, po prostu przy mojej powierzchni bez takiej "pomocy" trudno byłoby utrzymać ogród. Szkółkarze w swoich ogrodach pokazowych też ją stosują. Bez maty posadzone jałowce i irgi po prostu ginęły w trawie i wszelkich chwaściorach. Ten kawałek maty na zdjęciu jest tylko na tym trójkącie, rosną w nim właśnie jałowce płożące i kulista tuja a wiatr zwiewa korę, mimo że rozłożona jest grubą warstwą i trzeba poprawiać. Nie mam złych doświadczeń z matą i roślinami, przynajmniej do tej pory.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:02, 28 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Monic - nie mam nigdzie włókniny, nawet pod żwirem. Wsdzyscy mogą potwierdzić co byli u mnie.

Ten temat jest u nas dość często poruszany https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom

To nieprawdopodobne - u mnie nie byłoby szans na takie kamyczki - wciąż jeszcze za dużo chwastów, m.in. powoju, który przebił się nawet w kamieniu na podjeździe, mimo, że tego kamienia jest ok.40-50cm i jest ubity - to koszmar. Może kiedyś doczekam się tego, że wytępię te paskudy łącznie z perzem ...
U Ciebie pięknie to wygląda - wszystko idealnie skomponowane, zadbane. Ładnie wygląda fiolet przy bieli. Właśnie ostatnio pisałam u mnie, że jak już jakieś połączenie z bielą to fiolet lub niebieski
Ogródek Hanusi po zimie 20:58, 28 sie 2011

Do góry
Nam posmakowała nalewka aroniowa, wyborna w smaku i niemocna, ale moc swoją jednak ma
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:56, 28 sie 2011

Do góry
Monic - nie mam nigdzie włókniny, nawet pod żwirem. Wszyscy mogą potwierdzić co byli u mnie.

Ten temat jest u nas dość często poruszany https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom
Początki 20:53, 28 sie 2011

Do góry
Śliczna hortensja i ten kolor, ja też bym sobie nie odmówiła
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:48, 28 sie 2011

Do góry
Był bankomat Gosiu, ale karty pewnie też nie miałaś, bo była w portfelu. Ja za to skromnie, jeden miskant

Safoya - to nie ja
Ogród Margoth 20:46, 28 sie 2011

Do góry
Margoth odróżniam rzut z góry od wizualizacji, chodziło mi o to że na wizualizacji nie widać tyle roślin ile jest w projekcie.
Na rzucie masz każdą roślinę inną, a wizualizacja wygląda nieźle i ten bałagan jest niewidoczny, jakby wszystko było w porządku.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:39, 28 sie 2011

Do góry
A coś Ty, co to za zakupy, prawie sama przecena, żadnych szaleństw
Skończyło się, musze na bukszpany zbierać na wiosnę
Pierwsze kroczki przy szeregowcu 20:33, 28 sie 2011

Do góry
Kamyczki są super, brakuje roślin w kolorowych barwach np. żurawek czy berberysów o purpurowych liściach.
Trzeba wymyśleć jakiś klucz nasadzeń. Zajrzyj w zdjęcia tutaj http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nowoczesny.
Tu co prawda nie ma purpury, ale jest klucz nasadzeń. Potrzebujesz więcej roślin jednego gatunku.
Projekt wiaty - rozwiązania 20:20, 28 sie 2011

Do góry
Te osłony na zimę zdejmuje się, jeśli stanowią dach.
Altany można wg wzoru zrobić naszymi wykonawcami jeśli jakiś wzór podoba się, niekoniecznie trzeba być na liście najbogatszych. Wiadomo stal i szkło się nie da, ale jakieś prostsze wzory- owszem.
Mata przeciw chwastom 20:14, 28 sie 2011

Do góry
Każdy ma jakieś doświadczenia więc ten wątek jest do pokazywania powodów za- i przeciw-.
Ja mam akurat złe.
Antyki i starocie w ogrodzie 20:10, 28 sie 2011

Do góry
Skrzynia po wyklejeniu może służyć do uprawy warzyw
W miniformacie 16:06, 28 sie 2011

Do góry
Ogród "Biały" - podoba mi się
Wymarzony ogród 16:06, 28 sie 2011

Do góry
Asik napisał(a)
Ktoś dzisiaj rano zrobił mi niespodziankę, muszę zrobić dochodzenie!

Śliczna i sympatyczna niespodzianka.

A wracając do projektu - nie możemy wkleić dużego - możliwości techniczne nie pozwalają, po prostu strona by się otworzyła. Zarys też dużo mówi.

Lubię zaprojektować tak, żeby było jak najpiękniej, a co do kosztów ogrodu - zależą od wielkości roślin.
Koszt projektu - normalnie, jak na rynku firm ogrodniczych Nic strasznego. Natomiast można samemu realizować i to jest ta pozytywna strona medalu
Wymarzony ogród 15:59, 28 sie 2011

Do góry
Joanka napisał(a)
Wiem, ale nie mogę go zbytnio powiększyć Nie wiem jakie roślinki są zastosowane.

Pod projektem są napisane rośliny użyte w projekcie
Ogród na 300 metrach kwadratowych 15:56, 28 sie 2011

Do góry
Ewcia, a powiedz dlaczego nie zatrzymałaś się pod szkółką No przyznaj się bez bicia
Ogród w budowie - nieustającej 15:53, 28 sie 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
jak mi się to podoba:

Mnie także - nasadzenia, ale widzę "szmatkę" - ja bym ją usunęła Koniecznie, wystająca bardzo szpeci rabatę, a o wadach nie wspomnę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies