Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 06:34, 29 sie 2011

Do góry
Aniu, dziękuję za linka do "Bobo".

Kasiu, nie spotkałam jej w sprzedaży "sklepowej", ale niedługo na pewno będzie. MNie też odpowiadają jej kompaktowe rozmiary
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 00:04, 29 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Wolno, ale zamieszczamy w wątku o Wystawie, tam mamy możliwość umieszczenia własnej recenzji i zdjęć co nam się podobało a co nie https://www.ogrodowisko.pl/watek/888-wystawa-zielen-to-zycie-2011

Dziękuję ślicznie - powrzucałam fotki i komentarze do odpowiedniego wątku.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:42, 28 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Żurawka dla mnie?czymże ja sobie zasłużyłam!!!???nie wierzę!!!!!!!!!!!!!!!!

Bogda prosiłaś o podobną żurawkę co duża rośnie.

Jesteś NIESAMOWITA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:26, 28 sie 2011

Do góry
Wygląda na wielki i masywny ten Cabaret, a Variegatus uwielbiam i mam, faktycznie szaleje za stożkiem.

No ciekawe co ten Cabaret tak nie chce poszaleć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:25, 28 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Jeśli Cabaret mi się nie spodoba, pójdzie na ulicę

Ja też mojemu daję następny rok, a będzie to jego trzeci u mnie, w tym roku ma tyle samo odrostów co w zeszłym i jest niższy, inne trawy szaleją a cabaret się ociąga.
Pogaduchy skowronków 23:20, 28 sie 2011

Do góry
Pozdrowienia dla dziadków i rodziców. Śliczna mama dzidziusia
Mój kawałek raju 23:19, 28 sie 2011

Do góry
Podziwiam Was dziewczyny niektóre za te wszystkie frykasy. Ja nic nie robię, jakoś nie było sposobności i chęci
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:17, 28 sie 2011

Do góry
Jeśli Cabaret mi się nie spodoba, pójdzie na ulicę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:11, 28 sie 2011

Do góry
Kaisia napisał(a)
Danusiu piękne zmiany, choć maleńkie w porównaniu do całości. Miskant Cabaret kupiłaś całkiem spory, chociaż powiem Tobie, że jest to jeden z wolniej rosnących i ma późny start wiosną przynajmniej u mnie. Miskant variegatus przy nim to wariat. Nigdy nie łączyłam ich z hortensjami, ale widzę że te biało paskowane pięknie przy nich wyglądają, dobrze by wyglądał również miskant morning light, ale ten jest bardziej delikatny i musiało by go być kilka sztuk dla efetu.

Ten planuje akurat jeden Prawdopodobnie w żwirku pod lustrem i bez hortensji jednak.

Większych zmian niestety nie da się już przeprowadzić.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:10, 28 sie 2011

Do góry
Bogda napisał(a)
Żurawka dla mnie?czymże ja sobie zasłużyłam!!!???nie wierzę!!!!!!!!!!!!!!!!

Bogda prosiłaś o podobną żurawkę co duża rośnie.
Ogród w budowie - nieustającej 22:28, 28 sie 2011

Do góry
Ładny ogród i super taras. Bardzo mi się spodobał pomysł ze spaniem na tarasie - już mi się tez taki marzy.

Oglądałam Twoje zdjęcia z zapartym tchem i czekałam kto pierwszy zwróci uwagę na dużą ilość szmat w ogrodzie i kiedy wreszcie padnie hasło, by ją usunąć. I jest - sama szefowa!

gardenarium napisał(a)

jak mi się to podoba:

Mnie także - nasadzenia, ale widzę "szmatkę" - ja bym ją usunęła Koniecznie, wystająca bardzo szpeci rabatę, a o wadach nie wspomnę

Ogród w budowie - nieustającej 22:22, 28 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
[Mnie także - nasadzenia, ale widzę "szmatkę" - ja bym ją usunęła Koniecznie, wystająca bardzo szpeci rabatę, a o wadach nie wspomnę

Oj, czekałam kto pierwszy zauważy no i dostało mi się od czujnej szefowej. Już parę dni temu wytłumaczyłam się na wątku o macie ogrodowej, po prostu przy mojej powierzchni bez takiej "pomocy" trudno byłoby utrzymać ogród. Szkółkarze w swoich ogrodach pokazowych też ją stosują. Bez maty posadzone jałowce i irgi po prostu ginęły w trawie i wszelkich chwaściorach. Ten kawałek maty na zdjęciu jest tylko na tym trójkącie, rosną w nim właśnie jałowce płożące i kulista tuja a wiatr zwiewa korę, mimo że rozłożona jest grubą warstwą i trzeba poprawiać. Nie mam złych doświadczeń z matą i roślinami, przynajmniej do tej pory.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:02, 28 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Monic - nie mam nigdzie włókniny, nawet pod żwirem. Wsdzyscy mogą potwierdzić co byli u mnie.

Ten temat jest u nas dość często poruszany https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom

To nieprawdopodobne - u mnie nie byłoby szans na takie kamyczki - wciąż jeszcze za dużo chwastów, m.in. powoju, który przebił się nawet w kamieniu na podjeździe, mimo, że tego kamienia jest ok.40-50cm i jest ubity - to koszmar. Może kiedyś doczekam się tego, że wytępię te paskudy łącznie z perzem ...
U Ciebie pięknie to wygląda - wszystko idealnie skomponowane, zadbane. Ładnie wygląda fiolet przy bieli. Właśnie ostatnio pisałam u mnie, że jak już jakieś połączenie z bielą to fiolet lub niebieski
Ogródek Hanusi po zimie 20:58, 28 sie 2011

Do góry
Nam posmakowała nalewka aroniowa, wyborna w smaku i niemocna, ale moc swoją jednak ma
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:56, 28 sie 2011

Do góry
Monic - nie mam nigdzie włókniny, nawet pod żwirem. Wszyscy mogą potwierdzić co byli u mnie.

Ten temat jest u nas dość często poruszany https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom
Początki 20:53, 28 sie 2011

Do góry
Śliczna hortensja i ten kolor, ja też bym sobie nie odmówiła
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:48, 28 sie 2011

Do góry
Był bankomat Gosiu, ale karty pewnie też nie miałaś, bo była w portfelu. Ja za to skromnie, jeden miskant

Safoya - to nie ja
Ogród Margoth 20:46, 28 sie 2011

Do góry
Margoth odróżniam rzut z góry od wizualizacji, chodziło mi o to że na wizualizacji nie widać tyle roślin ile jest w projekcie.
Na rzucie masz każdą roślinę inną, a wizualizacja wygląda nieźle i ten bałagan jest niewidoczny, jakby wszystko było w porządku.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:39, 28 sie 2011

Do góry
A coś Ty, co to za zakupy, prawie sama przecena, żadnych szaleństw
Skończyło się, musze na bukszpany zbierać na wiosnę
Pierwsze kroczki przy szeregowcu 20:33, 28 sie 2011

Do góry
Kamyczki są super, brakuje roślin w kolorowych barwach np. żurawek czy berberysów o purpurowych liściach.
Trzeba wymyśleć jakiś klucz nasadzeń. Zajrzyj w zdjęcia tutaj http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nowoczesny.
Tu co prawda nie ma purpury, ale jest klucz nasadzeń. Potrzebujesz więcej roślin jednego gatunku.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies