Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 13:30, 07 lis 2012

Do góry
Przepraszam, śmietanę do ubijania byłam kupić. I już serwuję.
Ogród średniowieczny i nie tylko 13:07, 07 lis 2012

Do góry
Wow, już 100!
z opóźnieniem, ale wielkie gratki Marku

fajna roślina na skarpy...nazwy nie znam, ale jakby co, cząstkę uszczknę

Ogród Bogusława 13:01, 07 lis 2012

Do góry
Była trawka,
były kanciki,
pozostał księżycowy krajobraz,
walka jednak nadal trwa.
taki widok mnie bardzo ucieszył, potem go złapię i wywiozę do lasu.

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:31, 07 lis 2012

Do góry
Aniu ja wcale się nie upieram na to miejsce.
Dałam do przemyślenia tą nową lokalizację - hmm.... basen masz rozłożony tylko przez 2-3 miesiące w roku.
I kończę temat z mojej strony, bo zaraz zawału dostaniesz, a do tego nie chcę dopuścić.
A tuu kwiatek za zamieszanie.
ogrodoweimpresjejolki 12:16, 07 lis 2012

Do góry
hania napisał(a)
...Witaj Jolu,koniec sezonu tak.... dla mnie i dla wszystkich to oznacza mniej pracy w ogrodzie,ale znając siebie za miesiąc już będe tęsknić do moich roślin

Haniu, zawsze jakieś prace związane z ogrodem się znajda Dla chcącego nic trudnego. Ja ukorzeniam roślinki "skubnięte" od koleżanki

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:54, 07 lis 2012

Do góry
A teraz dlaczego mówię ELL stanowcze NIE.. aby ustawić szklarnie jak zaproponowała, muszę usunąć posadzone szmaragdy i wszystko, bo inaczej szklarnia nie wejdzie.. i za szklarnią o wysokości 2,0 m (tu perspektywa nie uratuje) będę mieć taki coś... Jak widać porządek jest w obejściu.... ale część gospodarcza to nigdy nie będzie salon.... Poza częścią gospodarczą u sąsiadów jet bardzo ładny ogród... i te fragmenty pozostawiam widoczne Dzięki Irenko za foto, bo to Twoje... Ja jakoś jak robię zdjecia to omijam takie widoki.. i nie mam w swoim archiwum takich ujęć

I takie swoje foto z zeszłego roku.... ratowałam się słonecznikami Zimą żywopłot z ligustru po raz drugi wymarzł.. wiec go zastąpiłam szmaragdami...

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:51, 07 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
Kondzio.. niesprawiedliwe??? ... sprawiedliwe.... proszę .. nawet ja nie miałam takiej okazji i przyjemności ... za to teraz mam z nawiązką Ładną łamigłówkę dał Danusi, że aż za głowę się złapała. A foto autostwa Gabi.. no właśnie .. też musi wrócić bo została się bluzeczka i ręcznik
Danuś jeszcze raz dzięki...... za 4 wypasione projekciki mojego największego problemu
No tak myślałem ze zapomnieliscie o mnie miło słyszeć o mnie Twój ogród i podobają mi się twoje koncepcje masz racje tam za drzewami szklarnia bedzie miała dobrze i nie bedzie jej widać
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:48, 07 lis 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
[

Z bonzajem - wersja dla ubogich...

Mnie też ten klon zachwyca!!! A bonsai dla ubogich - chciałabym mieć chociaż takiego

Agnieszka.. kup większego jałowca.. zapomniałam nazwę, za 20 zł max.. bo tanie.. i za 3 lata masz takiego bonzaja W ogrodzie mam następnego kandydata do strzyżenia, ale do niego podejdę bardziej profesjonalnie...
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:43, 07 lis 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Cudny ten klon! Jaka to odmiana? Bardzo duży rośnie?

To Crimson Sentry.... rośnie dość sporo, ale ja go przycinam Daje się formować.. na razie tnę tylko górę....... kupiłam dość dużego... i po 4 latach jest już taki.... dla przypomniania tak wygląda latem, wiosną ma bardzie w czerwień wpadające liście..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:39, 07 lis 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Bardzo uważnie przeczytałam zamagania Ogrodowiczan z ciężką materią jaką jest ukrycie szklarni. Temat mnie ciekawi, bo mam ten sam problem. Mój mało estetyczny namiot zwany "Pomidożarnią" stoi centralnie w najbardziej reprezentacyjnej części posesji. Widać go już od bramy wjazdowej i z każdego niemalże okna. Swoją bryłą przykuwa oczy wszystkich i co gorsza mój mąż jest z tego bardzo dumny. Czeka nas przebudowa przedogródka i wtedy może uda się zasłonić namiot. Będę uważnie podglądać w jaki sposób z problemem poradzi sobie Ania. A gdybym wygrała w totka to w miejsce foliowej szkarady postawiłabym piękną angielską szklarnię i wtedy nie zasłaniałabym jej niczym. Ale nie wygrałam...jeszcze nie...

Kochane Grabulki... wiesz co ja w takim razie przeżywam z elementami ogrodowymi, które muszą być i gdzie by nie były, są nie do końca wypieszczonym ozdobnym ogrodem... Ale gdzieś muszą być.... i wszędzie będzie to nie do końca dekoracyjny element.....
Wyszliśmy z założenia, że ogród jest DLA NAS, a nie dla sporadycznych gości... Wytyczyliśmy miejsca które my najczęściej odwiedzamy... które są najbardziej widoczne z miejsc w których przebywamy...
Szklarnia jest elementem dość ładnym..... jest na pewno nietypowa..to nie buda sklecona z kilku desek i starych szyb czy folii... wiec jak będzie gdzieś na uboczu widoczna... nie będzie aż takim zgrzytem..

Odnosząc się do Eli... z ławeczki nad oczkiem będę widzieć basen.... też mało dekoracyjny element z powodu którego zrobiliśmy w tym roku wielką demolkę ogrodu, bo sterczał jak wyrzut sumienia, zasłaniał skalniak i widoczny był z każdego miejsca...

Otóż z ławeczki jednej i drugiej będę mieć widok na basen.... i na kałużę... mając te dwa widoki do wyrobu, w zależności od nastroju będziemy patrzeć na jedno lub na drugie.

Basen ma wysokość 1,5m, a szklarnia 2,0... biorąc uwagę perspektywę (cyprysy maja wysokość jakieś 2,5m minimum.. ) wiec widać z fotek, że nawet jej nie będzie widać za basenem..

Poszukałam fotek u innych.. ze spotkania, bo obcy robili zdjęcia patrząc z innej perspektywy niż ja...
czyli wstawiam głównie zdjęcia Ell.. szklarnia będzie wzdłuż cyprysów, za basenem...

Ela, żadna z nas nie ma pojęcia o projektowaniu, my jesteśmy amatorzy.....dlatego my odbieramy ogrody zmysłami.. ja jako człowiek natury ścisłej a nie humanistycznej patrzę w sposób "praktyczny"... i porównuję gabaryt. Skorzystałam z Twojego spojrzenia człowieka natury humanistycznej (piękne zdjecia robisz czyli natura estety ) i część fotek jest na pewno Twoich
Bronisz tego widoku...

Dwa światy 11:20, 07 lis 2012

Do góry
Aniu ,Weroniko, Izo bardzo dziękuje

Weroniko te róże to Feiry

..dla przypomnienia się,parę jesiennych obrazków z mojego ogrodu

żeby nie było że mam stale porządek

pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:04, 07 lis 2012

Do góry
I ja dorzucam gratulacje z kwiatem
ogrodoweimpresjejolki 11:01, 07 lis 2012

Do góry
Sezon prawie zamknięty, czas planować nowy Ale i podsumowanie poprzedniego by się zdało ...
W wolnej chwili tym się zajmę

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:59, 07 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
I kolejne kolory klona.... robi sie już pomarańczowy...w wielu odcieniach i kolorach.. i pomyśleć, że to bardzo ciemne bordo cały rok....
Zachwyca mnie o tej porze szczególnie wiec ma cała sesję fotograficzna

Z bonzajem - wersja dla ubogich...

Liście z bliska...

Mnie też ten klon zachwyca!!! A bonsai dla ubogich - chciałabym mieć chociaż takiego
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:54, 07 lis 2012

Do góry
Gratulacje, tak biegniesz z wątkiem jak w maratonie, cały czas jednakowym tempem
PINK DANCER

Ogródek na trzy lata 10:33, 07 lis 2012

Do góry
3 metry od herbaty......Nieźle!Krótki ten zasięg!
Pozdrawiam,mimo niepogody trzeba wyjść! Jak człowiek zmarznie,to i herbata lepiej smakuje!

Pozdrawiam....i prezencik zostawiam.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:20, 07 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ireno, wrzuć zdjęcie dyskutowanych gazonów.
Ten ambrowiec z żurawkami - to jest idealne połączenie, jak dla mnie.

no to jestem bardzo zadowolona, że tak oceniasz to połączenie; może jeszcze cebulki tam wcisnę, wiosną będzie cos dla oka, zimno ale temperatury dodatnie, to jeszcze można

a to owe gazony

Ogródek Hanusi po zimie 10:20, 07 lis 2012

Do góry
Aniu,Ewo,Bożenko, Uleńko,Ewolm,Kasiu! MIło Was widzieć.A wspomnienie lata.......pięknie je wspominam razem z Tobą,Bożenko!
Na tym zdjęciu widać,jakie mamy mocarne ręce!
Macham do Was wszystkich razem z Bożenką!
U mnie słońce ,trochę zamglone,ale jest!Idę po ziemię dla hipków,co je z piwnicy muszę nobilitować na pokoje.
Miłego dnia.

A to jest moje wspomnienie lata i jesieni......aktindia.

Mazurskie klimaty Małgorzaty 10:07, 07 lis 2012

Do góry
mazurka napisał(a)
dzisiejsze mazurskie klimaty

Wspaniałe widoczki, ptaszki mają raj. A Irenka jest spostrzegawcza, rzeczywiście pomysł na obmurowanie studni doskonały.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:07, 07 lis 2012

Do góry
Karola gratulacje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies