Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 16:54, 05 lis 2012

Do góry
Ustka c.d.

Ogród w Tarnowie 16:42, 05 lis 2012

Do góry
Ja również gratuluję

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:35, 05 lis 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
kanny wykopane ... to ma korzeń jak małe drzewko ... no w zasadzie te moje były jak drzewka to co się dziwię ... las kann w garażu otulony wełną mineralną bo garaż nie ogrzewany a jaśnie kłącza mają wymagania w okolicy 8 stopni ...

szkolenie wewnętrzne ... środki cieniujące i ja ... czekają ... jesteś Madżenko na bieżąco ... to wewnętrzna "poczeba" i mała skala ... i tak mocno przeze mnie negowana, że jak od rana jutro siem nie zmobilizuje to kompromitacja pewna ...

angielski warzywnik .... hm Anus ja mam tylko kilka inspiracji ... i z tych kilku lwia część pochodzi z Hollywood ... a konkretnie z ekranizacji ... zaraz wrzucę ... źródło net ...

"To skomplikowane" ...

Moje marzenie !!!! zostało jedynie popatrzeć no chyba ,że sąsiad z działki obok zrezygnuje ... Pozdrawiam
Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 16:29, 05 lis 2012

Do góry
Foto- relacja z pobytu w Ustce, w dniach od 12.10.2012 - 25.10.2012.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:24, 05 lis 2012

Do góry
Izabello-Konstancjo, zorientowałam się, że stanęłaś w obronie warzywnika Ani (i słusznie, Madżenka zakłada a Ania chciałaby ot tak precz?). Ale co Ty pokazujesz, na czyją zgubę? Przecież jak użyteczne łączy się z pięknym to .... No właśnie jak to połączyć i osiągnąć.
A to - marzenie!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:06, 05 lis 2012

Do góry

tak na dobry dzień, bo dziś praca i poniedziałek
Rododendronowy ogród II. 15:52, 05 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ptasie radio marnie działa
pogoda nie dopisała
i deszcz pada dziś od rana
więc lektorka jest zaspana.
Ptaszki się pod krzaczki skryły.
Po co będą się moczyły?
Lepiej jest pod krzaczkiem siedziec
i o deszczu nic nie wiedziec.
Nie ma chęci na śpiewanie
bo słuchaczy też nie stanie
wszyscy siedzą pochowani
oprócz jednej Andrus Hani.
Lecz dla Hani warto śpiewac
więc gardziołka trza rozgrzewac,
wnet sie zaczną ptasie terele
zaraz zrobi się weselej.

Bożenko,i jak tu nie wierzyć w moc internetu?
Ja nad morzem,TY w Centrali,
a spotykamy się na radiowej fali!
A wszystko za sprawą technicznych trików,
łącz, kabelków i klawiatur z literkami,
i otrzymałam w odzewie cudowny wierszyk z piękniutkimi sikorkami!

Dzięki,u mnie nie pada,i nawet grzybobranie zaliczyłam: boczniaki i ucho bzowe,już spałaszowałam na obiad!

Ogródek Goniak 15:43, 05 lis 2012

Do góry
adom1206 napisał(a)
podoba to chyba za malo powiedziane.chcialabym miec kiedys tak pieknie jak jest u ciebie.pamietaj zeby mnie nie zapraszac bo juz od ciebie nie wyjde

Fajnie, pomożesz w pracach pielęgnacyjnych
Mój ogród powstawał powoli i chyba nie mogłabym powiedzieć, że jest skończony
Ciekawa jestem czy masz swój ogród ??
Jeszcze niedawno oczy cieszyły takie widoczki

Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 15:42, 05 lis 2012

Do góry
Marysiu,przykro mi,że nie mogłam spotkać się z Tobą.,ale zawirowania w rodzinie całkiem wybiły mnie z rytmu.Urodziła się wnusia,-3 tygodnie wcześniej niż planowano
,

zamieszanie było,ale już jest w domu,i czuje się dobrze.
Cieszę się,że wyjazd był udany,i odpoczęłaś trochę.
Pozdrawiam z nadzieją,że jeszcze kiedyś nam się uda.....

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:38, 05 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ireno, to zdjęcie pobiło ten hit z chryzantemą dla psa. To jest genialne. Ale nie wkładaj żarówki do buzi, proszę.
A "bentleja" trzeba (rzemyk chociaż) na różowo pomalować.

jej, żarówka w buzi, no az tak mnie nie poniosło a różowy chyba stanie się moim kolorem wiodącym w narzędziach
miło cię słyszeć
Nigdy nie mów nigdy 15:34, 05 lis 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)

Kasiu, dzisiaj na spokojnie. Danusia do rogu dawała derenia, ale on potrzebuje trochę miejsca do rozrostu.
zobacz (ostatni post Danusi i w nim pierwsza fotka przy wierszu o zimozielonym z Danusią w roli głównej)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=174

A je jeszcze dam Ci taką propozycję jaka mi się u Anuli zapamiętała: ona ma w rogu limkę, która góruje nad nasadzeniami na dole i jest na tle tui (zobacz 3 post od końca)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/745-moj-maly-raj-na-ziemi?page=575

Właśnie o taki dereń mi chodzi. Rozjaśni mi ten róg. Dać aż trzy tam?
Ta limcia w rogu też ładnie wygląda Wiesz czym jest podsadzona?
Ula jakim cudem pamiętasz co u kogo jest? Podziwiam i cieszę się, że mogę skorzystać
Te te jałowce mam tam zostawić?

Kasiu u Anuli te limki w "nogach" mają rh. Ale dereń też by ładnie wyglądał...Anula chyba ma tam też jednego. Pozdrawiam

anula_wn napisał(a)

mam nadzieję, że Anula mi wybaczy, że pożyczyłam od niej to zdjęcie...
Mój zielony świat 15:25, 05 lis 2012

Do góry
Efi - współmieszkanka ogrodu.
Czasem robi za obrońcę, czasem za rzeźbę ogrodową, zawsze za przyjaciela

Norweski ogródek... 15:17, 05 lis 2012

Do góry
Ogródek na trzy lata 15:14, 05 lis 2012

Do góry
W ogródku mokro i smutno, większość roślin to teraz różne odcienie mokrej zieleni, czasami jakieś kropelki pięknie migoczą, ale żeby to zobaczyć trzeba się wbić w mokre croksy i podejść bliżej.

Po funkiach zostały mokre szmatki w kolorze żadnym, ale za to moje poamerykańskie liliowce ładnie się przebarwiły:

Norweski ogródek... 15:09, 05 lis 2012

Do góry

przed domem mam zupelnie lyso same kamienie , w tym roku robilismy elewacje i dach , prace zakonczone na zewnatrz , wiec bede mogla cos tu zaplanowac .mam nadzieje ze mi troche w tym pomozecie

teraz mam tylko donice tutaj
Ogródek na trzy lata 15:08, 05 lis 2012

Do góry
Wczorajszy dzień zakończył się dramatycznym zachodem słońca...

....a dzisiaj pada od samego rana:

Norweski ogródek... 15:08, 05 lis 2012

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)
dzisiaj nie pada wiec zrobilam kilka fotek , zazwyczaj lejeeeeeeeeeee i tak to juz trwa od poczatku lata z niewielkimi przerwami , ciemno ..... juz od 17 , coraz wczesniej , zima mamy jasno od 9 i o 15 juz ciemno za to latem nie mamy nocy wogolei tak to tutaj pomieszane.

Dzięki. Tu, na zdjęciu wyżej masz ostnicę cieniutką- tę trawkę zwiewaną. Ona już zimowała u Ciebie?
Jeśli nie to rozejrzyj sie dobrze wokól niej, teraz i wiosną- znajdziesz pewnie malutkie , młode kępki - jej dzieci. Zostaw, te przezimują najpewniej, tak podtrzymasz nasadzenia. Może o tym wiesz, ale na zapas, napiszę
Ogród szmaragdowy 15:06, 05 lis 2012

Do góry
krisec napisał(a)

Żurawkowo jesiennie, chyba jest to Elektric Lime nie jestem pewien.

Jak się cieszę, że jesteś ostatnio taki aktywny i tyle pięknych zdjęć pokazałeś. A ja chciałabym się dowiedzieć co to za odmiana RH na zdjęciu z żurawkami?

Anito nadrabiam zaległości. RH jest to odmiana Gold Shine.

Sama zastanawiałam się co to jest, ale nigdy na Rh bym nie postawiła. To mnie zaskoczyło, że taki pstrokaty. Ty go w Polsce kupiłeś? Z tymi żuraweczkami się super prezentuje.
Norweski ogródek... 15:04, 05 lis 2012

Do góry
a tutaj szaro buro i cicho.........
Tylko trawnik i co dalej? 15:03, 05 lis 2012

Do góry
Izo, to jest dobra myśl, żeby podzielić długi ogród w poprzek, ale to nie musi być koniecznie podział idealnie symetryczny. Kulisy można robić różnie. Napracowałaś się nad przekopaniem tej rabaty. Może da się ja włączyć w pomysł z podziałem? Nie znalazłam w Twoim wątku żadnego planu całości i właściwie nie wiem jak Twoja działka wygląda ani jakie ma wymiary, ani co masz bliżej domu, trudno coś spójnego wtedy stworzyć dla całości. Może byś plan zrobiła i jakieś inne ale też szerokie ujęcia działki pokazała?.
W każdym razie jeżeli dzielisz ogród wyraźnie na części to one mogą się trochę różnić charakterem.

Przy garażu za rabatą możesz zamiast paska trawnika zrobić ogród żwirowy (podjazd jest żwirowy? na stałe czy tymczasowo?) i ławeczka też tam może być, kule bukszpanu, kępy bylin - oparty o ścianę garażu i otoczony rabatą, z przejściem po kamieniach. Oczyszczalnia pewnie ogranicza możliwość sadzenia czegoś większego. Gdzie dokładnie masz drenaż?

Bardzo Ci zależy na całkowitym zasłanianiu garażu? On nie jest jakiś szczególnie brzydki, daje całkiem ładną ścianę jako tło.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies