A teraz listopadowe plenery. Jak na tą porę roku, kolorowe.
Jest sporo modrzewi, ten akurat rośnie samotnie.
Ten staw zawsze wygląda malowniczo.
Taka kompozycja z trzech kolorów. Chyba stworzyła ją sama natura.
Jezioro Ruda w listopadzie.
I zasuszone kwiaty, jest ich pełno, nie wiem jakie.
Dziewczyny, jednym słowem kury to pożyteczne ptaki, nie wiem jak ludzkość dała by sobie radę bez kur, bo bez jajek ani rusz, do wszystkiego są potrzebne..
Dzisiaj był piękny listopadowy dzień. I jak tu mówić, źle o listopadzie, jeżeli dzisiaj było prawie bajkowo. Ogród wcale nie wyglądał smutny. Zgodnie z zapowiedzią poszłam na grzyby z wiaderkiem i aparatem. Grzybów, a konkretnie maślaków nazbierałam mało, będzie jeden słoik marynowanych. Za to listopadowe plenery były naprawdę piękne.
Słońce miało jakiś pomarańczowy odcień i ogród był w takiej dziwnej poświacie.
Bożenko widać wiele na działce podziałałaś i nawet na grzybki ruszyłaś fotki z wypadu jak zwykle piękne
Dziewczyny, jednym słowem kury to pożyteczne ptaki, nie wiem jak ludzkość dała by sobie radę bez kur, bo bez jajek ani rusz, do wszystkiego są potrzebne..
Dzisiaj był piękny listopadowy dzień. I jak tu mówić, źle o listopadzie, jeżeli dzisiaj było prawie bajkowo. Ogród wcale nie wyglądał smutny. Zgodnie z zapowiedzią poszłam na grzyby z wiaderkiem i aparatem. Grzybów, a konkretnie maślaków nazbierałam mało, będzie jeden słoik marynowanych. Za to listopadowe plenery były naprawdę piękne.
W ogrodzie M dalej grabił trawnik, liście na rabatach zostawiliśmy.
Słońce miało jakiś pomarańczowy odcień i ogród był w takiej dziwnej poświacie.
Machonia ma pąki, to chyba nie dobrze. Co roku mi przymarza i nie mogę doczekać się tych granatowych jagódek, ale nigdy nie zauważyłam, żeby jesienią miała pąki.
Ta trzmielina też co zimą przymarza. Nigdy chyba nie będzie dużą trzmieliną.
A bergenie są teraz gwiazdami na tej jesiennej rabacie. Mają swoje pięć minut.
Aniu, powtórze to co napisalam z rana mi podoba się czwórka w wersji ze stożkami zamiast serbów.
z okazji pierwszej setki w nowym tysiączku ślę buziole i takie kwiatole
Z liśćmi też pięknie wyglądają Powiedziałabym, że ciekawie
....wiosną będzie dużo pracy z wybieraniem liści...kompost już przerobiony i przesypany,więc nie będę wiosną się spieszyć...spokojnie będę wybierać liście...