Bozenko, jak wpadam na forum, chce nadrobic u siebie i tych co mnie odwiedzaja i tak wychodzi, dzis nie wyrobilam się już do ciebie.
Na razie tylko lilie i powojniki i pustynniki,ale sezon uwazam za rozpoczety
Kasiu tak wiem, wiem że w maju, ale miałem na myśli oby było więcej spotkań pogoda nie straszna o ile nie ma ściany deszczu.
Niestety co do służbowych rzeczy najpierw trzeba je mieć
Irenko miło mi Cię widzieć ja się skuszę na wyjazd o ile nic nie pokrzyżuje planów
Jolu nie ma co ukrywać troszkę się tego nazbierało przez lata, a teraz problem z porządkiem kolorystycznym
Patrycja lilie jak rosną bezproblemowo warto mieć w dużej ilości
Aga, przychodze z pytaniem. Kupiłaś lilie - posadziłąs je juz do podpędzenia w domu czy bedziesz sadzic prosto do ziemi za jakis czas? zajechałam sobei dzisiaj do ogrodniczego i złapałam kilka lilii z zamiarem wsadzenai do doniczek i podpędzenia, tylko problem w tym ze ja nie bardzo chce je w tych donicach hodować - chciałabym je miec w gruncie. Do ziemi chyba jeszcze nie czas? Zgłupiałam z lekka... Jedyne lilie jakie mam były sadzone jesienią. Jak Ty sie z nimi obchodzisz?
innego wyjścia nie ma ...ogród wymaga poświeceń i lodówek jak sie okazuje tez
moje lilie zajmują pól najwyższej półki ..i T chce jeszcze dokupić ...oby nie szalał na 3 koszyki ...najwyżej będziemy jadać płatki owsiane i ziemniaki ...do tego nie trzeba lodówki
Buuuuu, zamówiłam lilie i nie pamiętam gdzie! Nie mogę znaleźć maila potwierdzającego - może zamówienie złożyłam na stronie i nie było potwierdzenia. Może ktoś z Was pamięta, gdzie zamawiałam.
Wiem, że Twoja Misia od dziecka szkudna, widocznie to taka diablica...a nie wygląda To na usprawiedliwienie dla córki
Sporo róż Austina tak ma...duże, ciężkie kwiaty. Łodyżka ma problem żeby utrzymać. Moja Jubilee młoda, pierwszy raz kwitła, to nie mogę powiedzieć jeszcze czy na stałe tak ma. Róża dorosła dopiero po 3 latach na jednym miejscu.
Lilia od posadzenia wiosennego musi mieć minimum 6 tygodni do kwitnienia. Czyli nawet w maju możesz...jak wytrzymasz Teraz owiń cebulki w gazety, w pudełko kartonowe i do lodówki. Inaczej za wcześnie zaczną wegetację. Jak coś chcesz wiedzieć więcej Irciu to dzwoń
40 cm kwiat??? Nie, nie mam takiej wielkiej. Chociaż taką podobną mam.
Kicham te okłady, najwyżej na szkoleniu pomyślą, że od kogoś w dziób zarobiłam
U mnie w lubelskim wiosna i tak nie jest pierwsza w Polsce,Zawsze co do dolnośląskiego czy zachodniej Polski jest na wiosnę z tydzień różnicy
Ale,że coś już jest wiosennego to już cieszy
To liliowce na razie wyszły z ziemi.Jeszcze nie wszystkie.Ale pomału zaczynają.A lilie to z o dużo później z ziemi wychodzą .
Jakby Misia w 1/10 była, jak twój psiak to bym
Mówisz, że główki Jubille w dół, bardzo to razi? Bo bardzo mi sie podoba i pasuje do wybranych powojników.
Kiedy mam sadzić lilie???
Mam niziutkie pachnące, tych jestem ciekawa, a teraz w Lilipol wybieram kolejne
A masz tę lilię Big Brother? Kwiat pachnie i wielki na 40cm, widziałam i wąchałam u Justyny
Czyli ząbkowo coraz lepiej, rób okłady na noc
Gosia jest cudowna - uwielbiam ją
Strasznie za nią tęsknię
Lilie już Ci przyszły? Zamówiłam sobie też lilie w styczniu, ale nic jeszcze nie wiem o przesyłce
Kasia, no nie kojarzę będziesz w Pszczynie to sfoć ja i nie tnij jej w tym roku, im starsze pędy, tym lepiej, bo mszyca nie rusza, ja miałam po cięciu jeden syf.
Powiedz, kiedy je sadzic teraz, lilie? To nie koniec, bo teraz w Lillypol wybieram i tylko róże i może koniec, ale kto wie
Ciesze sie na te niskie lilie, lubie tez takie, a mały wybór