Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Marta 22:31, 03 mar 2016

lindsay80 napisał(a)

A czyli Ty z nasionek ją masz? A w jakim towarzystwie ją dajesz?

Tak, z nasionek. Towarzyszyły różom.
Sebek 22:49, 03 mar 2016

Mi tylko anabelle udało się z patyków ukorzenić... Bukietowych jeszcze nigdy, ale chyba odkład gdzieś mam... Dla cioci
09:55, 04 mar 2016
no takich lili to ja nie widziałam ...bo bym kupiła ...wzasadzie kupiłam juz te pełne w zeszłym roku ...ale za szybko wsadziłam i zgniły ...tak sadze.

Kindzia pisze żeby lilie w kwietniu nawet końcem do gruntu włożyć dopiero a do tego czasu trzymać w lodówce
można tez teraz do doniczki z ziemia je włożyć i trzymać na zewnątrz ...ale na rabaty w kwietniu nawet początkiem maja ...lilii sie nie wykopuje na szczęśćie ...choć ja nic nie wykopuję w zeszłą zima to i mieczyki mi ładnie przezimowały

wychodzi na to ze horty lepiej kupić ...bo kapryśne
lindsay80 15:30, 05 mar 2016

Sebek napisał(a)
Mi tylko anabelle udało się z patyków ukorzenić... Bukietowych jeszcze nigdy, ale chyba odkład gdzieś mam... Dla cioci

Marta tez zaproponowała mi zrobienie odkładów, więc jakby się z patykami nie udało, to z odkładami na pewno będzie powodzenie.

W marketach już pełno hortensji, cieżko mi się było dziś powstrzymać przed zakupem, ale udało się.
lindsay80 15:34, 05 mar 2016

eee_taam napisał(a)
no takich lili to ja nie widziałam ...bo bym kupiła ...wzasadzie kupiłam juz te pełne w zeszłym roku ...ale za szybko wsadziłam i zgniły ...tak sadze.

Kindzia pisze żeby lilie w kwietniu nawet końcem do gruntu włożyć dopiero a do tego czasu trzymać w lodówce
można tez teraz do doniczki z ziemia je włożyć i trzymać na zewnątrz ...ale na rabaty w kwietniu nawet początkiem maja ...lilii sie nie wykopuje na szczęśćie ...choć ja nic nie wykopuję w zeszłą zima to i mieczyki mi ładnie przezimowały

wychodzi na to ze horty lepiej kupić ...bo kapryśne

Justyna może nie zgniły, czekaj jeszcze może wyjdą i mile Cię zaskoczą.
O tej lodówce to pierwsze słyszę, ja za radą Lukiego swoje trzymam w garażu i sadzić bede w kwietniu.

A ja wczoraj buty zakupiłam, skoro miały od Ciebie dobrą rekomendację
lindsay80 15:40, 05 mar 2016

Jeszcze raz na prośbę Tess zbliżenia na kwiaty ciemierników.

Dominika11 17:55, 05 mar 2016

pikne ciemierniki
Tess 18:06, 05 mar 2016

Tess dziękuje
21:26, 05 mar 2016
lindsay80 napisał(a)

Justyna może nie zgniły, czekaj jeszcze może wyjdą i mile Cię zaskoczą.
O tej lodówce to pierwsze słyszę, ja za radą Lukiego swoje trzymam w garażu i sadzić bede w kwietniu.

A ja wczoraj buty zakupiłam, skoro miały od Ciebie dobrą rekomendację

a ja dzisiaj wracając zaglądnełam jeszcze za liliami do innego sklepu ale tez nie było ...kupiłam piwonie 4,99 przyda się

a Luki to już został dawno poinstruowany ze musi druga lodówkę kupić bo 3 kartony cebul ma w piwnicy
frezja 21:31, 05 mar 2016

lindsay80 napisał(a)
Jeszcze raz na prośbę Tess zbliżenia na kwiaty ciemierników.

Masz je w domku?? moje grudniowe(zakupione wtedy)miały piękne pąki.Stały okryte na zewnątrz, zadołowane i dopiero 2 tygodnie temu wysadziłam z donic, w których były zakupione do jednej większej i jakoś pąki nie ruszają. Jak im pomóc? czy wnieść do ciepełka ?? ale przecież lubią chłód.