Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:51, 02 lis 2012

Do góry
krisec napisał(a)
A zapomniałem, kwiatuszki dla ziomaleczki.

Co to za ciekawa roślinka? Przypomina mi po liściach różanecznika ale te są chyba mniej sztywne
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:50, 02 lis 2012

Do góry
A zapomniałem, kwiatuszki dla ziomaleczki.

Rajski ogród Ani 22:45, 02 lis 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
2 listopad w moim ogrodzie nie dały się złej pogodzie i przymrozkom

Anemony jeszcze kwitną...

...i mają jeszcze pąki

Piękne te anemony.
A co to za liście pod kwiatem (na pierwszym zdjęciu).
O....! 22:44, 02 lis 2012

Do góry
marzena napisał(a)
w poszukiwaniu akcentów barwnych...

Nawet ciekawie to wygląda, i barwy zachowane
Mróz większe od śniegu szkody czyni...
Tu śnieg uroku dodał
W cieniu - zacieniona 22:43, 02 lis 2012

Do góry
Zostawiam jeszcze gorące czekoladowe ciasto z jabłkami,śliwkami,suszonymi -żurawinami,rodzynkami,morelami...takie typowo jesienne,rozgrzewające.....i znikam.Dobranoc.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:19, 02 lis 2012

Do góry
Jak wyrzucę szklarnię..to mam gdzie zasłonić zabudowę sąsiada A tak mi szklarnia zajmuje miejsce... i nic się nie mieści by zasłonić.. Jak pomiędzy płotem a szklarnią, to szklarnia cały dzień będzie w cieniu... zresztą warzywniak jest i tak pół dnia w cieniu.....
A w nowym miejscu coś posadzę gęstego by zasłoniło szklarnię.... i nie będzie jej widać z żadnego miejsca w ogrodzie....
Tak sobie myślimy.. jutro miarka.... coś do przymiarki i zobaczymy jak to się będzie komponowało....
Widok bez szklarni./. sprzed 2 lat.... szklarnia wystaje przed płotek o ponad metr..... Jodełki w tle już są wysokie i gęste.... żywopłot po lewej zmarzł... ale posadziłam (do wysokości szklarni czyli do płotka warzyniaka ) szmaragdy....

I ze szklarnią w tym miejscu...

Pewne na 100%, że lepiej bez tej szklarnii ...... jutro trza sprawdzić o ile gorzej (bo na 100% nie lepiej) będzie za ogniskiem.... Ale tam możemy jązamaskować.... widoki na rzeszów.. teraz fajne, ale chałupy siebudują.. i za kilka lat możemy ic hza dużo nie mieć.. wtedy budujmy na strychu wieżyczkę-obserwatorium
Ogród Bogusława 22:07, 02 lis 2012

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Dalsze poszukiwania i efekt ok. 1000 szt na ok 30 m2

Kiedyś znalazłam ok 30 szt.w ziemi pod pięknotką która zaczęła mi schnąć (wtedy nawet nie wiedziałam co to jest...)ale żeby aż taka ilość ....to cały ogród może zniszczyć.Teraz jak widzę te "fruwajce" które chcą złożyć jaja to ganiam je jak tylko mogę.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:54, 02 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
Już czytam spod biurka.... leżę ....... i płaczę...ze śmiechu.......

w samą porę ... ... gdybym wcześniej Ciem wrzuciła pod to biurko to byś z tą szklarnią nie szalała ... ja ją kcem tam gdzie jest ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:52, 02 lis 2012

Do góry
Już czytam spod biurka.... leżę ....... i płaczę...ze śmiechu.......

Pszczelarnia 21:51, 02 lis 2012

Do góry
Ewuś, ja jak zwykle spóźniona, wybacz...

Serdeczne gratulacje

Ogródkowy chaos u monitki 21:45, 02 lis 2012

Do góry
miniaturowe pączki Vanilek, które fajnie się wybarwiły

Limka

i róże, które jeszcze się nie poddają...

Ogródkowy chaos u monitki 21:41, 02 lis 2012

Do góry
W ogródku nic się nie dzieje poza tym że rosliny zmarniały. Muszę znaleźć chwilkę na wycięcie liści bylinom, zastanawiam się tylko czy wszystkim. Zawsze zostawiałam liście ale nie wiem czy to dobrze.
Mam parę zaległych zdjęć sprzed przymrozków kiedy rośliny jeszcze fajnie wygladały.

azalia

krzewuszka

berberys erecta

berberys bagatelle

polukrowany rozchodnik

Rododendronowy ogród II. 21:40, 02 lis 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Jak fajnie, że wiem gdzie pieniek stoi Inaczej się patrzy na zdjęcie jak się zna realia

pozdrawiam (y
...muszę koniecznie to nadrobić
Bożenko ptaszki wiedzą, że je fotografujesz i dlatego ci tak pięknie pozują

Własciwie prawie nie ma szans by zrobic ptakom zdjecie i by one o tym nie wiedziały. Zawsze widzą i nie zawsze sie boją a jak jest duży mróz i trudno o pokarm to już robiłam tak że sypałam ziarno na parapet i tylko szyba nas dzieliła, zresztą takie zdjecia robiła teraz na jesieni Agacia i też sie bardzo nie bały.
Rododendronowy ogród II. 21:34, 02 lis 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Jak fajnie, że wiem gdzie pieniek stoi Inaczej się patrzy na zdjęcie jak się zna realia

pozdrawiam (y
...muszę koniecznie to nadrobić
Bożenko ptaszki wiedzą, że je fotografujesz i dlatego ci tak pięknie pozują
Rododendronowy ogród II. 21:33, 02 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
A ja proszę o więcej dubelków Fajne..... I naprawdę nie kadzę.. uwielbiam oglądać

Czego ja bym dla Ciebie nie zrobiła?, ale wgrywam ,,w ciemno" co się wylosuje to będzie.

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 21:31, 02 lis 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

A ten portret robiony na szybko w prawie 2 dni Tak po prostu dla siebie rysowany...uczę się jeszcze przecież Chyba jak dla mnie jeden z najlepszych do tej pory, które mi wyszły

Tylko, żeby portrety nie stały się ważniejszym tematem na moim wątku niż mój ogród w końcu to portal o ogrodach

Bardzo piękny, próbowałeś rysować rośliny ?

Oczywiście, że próbowałem, w końcu w klasie technicznej na profilu arch. kraj. musieliśmy rysować... niestety wszystkie rysunki pozostały w szkole...pani nie chciała mi ich oddać nie były zbytnio dobre jak na mój obecny poziom...podkreślę, że obecny również nie jest za dobry spróbuje może za jakiś czas, to się "pochwalę"
Rododendronowy ogród II. 21:30, 02 lis 2012

Do góry
jotka napisał(a)

pozdrawiam (y

Joluś jest troszkę w innym miejscu .Na zime zawsze laduje przed kuchennym oknem ,po lewej stronie od drzwi wejściowych. Muszę miec blisko żeby zdjęcia robic.
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 21:26, 02 lis 2012

Do góry
Slawko napisał(a)
A ten portret robiony na szybko w prawie 2 dni Tak po prostu dla siebie rysowany...uczę się jeszcze przecież Chyba jak dla mnie jeden z najlepszych do tej pory, które mi wyszły

Tylko, żeby portrety nie stały się ważniejszym tematem na moim wątku niż mój ogród w końcu to portal o ogrodach

Bardzo piękny, próbowałeś rysować rośliny ?
Rododendronowy ogród II. 21:25, 02 lis 2012

Do góry
Magda70 napisał(a)

ponieważ był dubelek to muszą byc ptaszki.

Taa ptaszki cudne a ogarnianie Twojego wątku trochę czasu mi zajmie...
Ale co tam...ja uparta jestem i dam rade te 1366 stron przelecieć )

Pozdrawiam i witam

Witaj Magdo. Ja bym się nie podjęła przeczytania tylu stron. Lepiej obejrzyj wizytówkę i dalej juz na bieząco. A masz swój wątek?????Pozdrawiam serdecznie.
Rododendronowy ogród II. 21:23, 02 lis 2012

Do góry

pozdrawiam (y
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies