Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Gosiniak 21:37, 26 gru 2012

A i jeszcze jedno czy masz jakieś kłopoty z obwódką z bukszpanu, czy ona jest u ciebie od strony południowej? Chciałabym dać u siebie właśnie od południa przy różach taką właśnie obwódkę i zastanawiam się czy bukszpan da radę, czy nie ma z nim kłopotów?
Madzenka 16:46, 29 gru 2012

Domi jakże mogłam lrzegapić zdjęcie choinki?????????????
Cudniasta! Trudno jest uchwycic alaratem piekno choinki w świetle dziennym. Ale kolory bombek idelanie wkomponowane w otoczenie domu!!!! Bosko.
agniecha973 17:01, 29 gru 2012

Domi napisał(a)

Oto moja choinka.W tym roku mam jodłę kaukaską.

Wow! Nieźle to wygląda. Domi, a pokażesz jakieś zbliżenie bombek? Tych czarnych szczególnie
agata19762 18:23, 29 gru 2012

witam Domi poświątecznie....
bardzo ładnie klimatycznie.....wejście do domu urocze
pozdrawiam Cię cieplutko
agata19762 17:59, 30 gru 2012

Stary rok odchodzi wielkimi krokami, niech więc wszystkie złe chwile zostaną za nami. Nowy niech Ci przyniesie dużo zdrowia, wiele radości a przede wszystkim szczęście w miłości. Szczęśliwego Nowego Roku!
Lukas 18:12, 30 gru 2012

Bombki czarne super z resztą jak cały ogród. Nie miałem okazji go jeszcze pochwalić, ale co tu dużo mówić po prostu cudowny
P.S jak trafiłem do twojego wątku od razu wiedziałem,że znam już ten ogród i dopiero pózniej sobie przypomniałem, że zdjęcia były w magnoli... te cudne kuleczki jak spod igły, pozdrawiam
Bogdzia 18:53, 30 gru 2012

W przedsylwestrowy wieczór szczęścia życzę wiele
Wam ogrodowiskowi moi Przyjaciele.
Niechaj w Nowym Roku sprzyja Wam pogoda
świeci cudne słonko, z nieba spada woda.
Byliny niech kwitną cudnymi kwiatami,
drzewa hojnie obdarzają swymi owocami,
na grządkach warzywnych zbiory będą duże ,
przez rok cały niechaj kwitną storczyki i róże.
Życzę zdrowia i pieniążków na wydatki nowe
oczywiście przede wszystkim na te ogrodowe.
Miłych wielu spotkań, wycieczek bez liku
podziwiajcie też ogrody Holendrów, Anglików,
a gdy wrażeniami ktoś będzie zmęczony
w wolnej chwili niech obejrzy me rododendrony.
I każdemu jeszcze zycze takiej sposobnosci
by był gościem , lub by innych w swym ogrodzie gościł.

gierczusia 19:35, 30 gru 2012

Dominiko kiedy stawiałem tu pierwsze kroki trafiłam na Twój ogród, potem było wiele innych... Wszystkie ładne , w ten lub inny sposób... Twój zapadł mi głęboko w pamięć a nie potrafiłam go znaleźć.. aż znalazłam ... jest prześliczny , piękne kolory , spore , wyglądające zdrowo roślinki... III... Te rh..aaa ... Zazdroszczę mam te same lampy ogrodowe... Urzekły mnie tym swoim subtelnym światłem ... Ciebie pewnie też ... I teź mam glinę- niech ją piorun strzeli, i też nie wymieniłam ... Zasiałam wprawdzie zielony nawóz , ale czy to coś dało... Nie wiem ... Ogólnie jestem zwolennikiem naturalnej uprawy... Kompostownik, deszczówka itd
weronika77 23:39, 30 gru 2012

W NOWYM ROKU 2013
RADOŚCI, ZDROWIA, ZROZUMIENIA, ŻYCZLIWOŚCI, CIEPŁA RODZINNEGO
i OGRODÓW WCIĄŻ PIĘKNIEJSZYCH

życzę
Domi 10:18, 31 gru 2012

Aniu_art, Aniu "asc", Agniecho973, dzięki za wsparcie w sprawie choinki. Porobiłam może i bardziej udane fotki czarnych bombek, ale odbija się w nich cały świat wkoło, łącznie z fotografem,a ja bardzo nie lubię tzw. mistrzów drugiego planu.
Sebku, ale pojechałeś! Dzięki. Już teraz wiadomo dlaczego nie lubię mieć bałaganu w ogrodzie, bo wiadać go z każdego miejsca w domu.
Gabisiu, u mnie te srebrne bombki w ogrodzie są trochę z wyboru, a trochę z konieczności, bo sprzedawca powiedział, ze tylko srebrne nadają się do ogrodu, bo reszta jest malowana na zewnątrz i pod wpływem wilgoci zejdzie z nich kolor. No i srebrne najlepiej pasowały do stalowych kul ogrodowych.
Gosiniaczku, fajnie, że mnie odwiedziłaś. Moja obwódka rośnie od strony wschodniej i jest częściowo zacieniona przez dużą brzozę, ale bukszpany mam właściwie z każdej strony domu i nie widzę różnic w ich kondycji wynikających z miejsca sadzenia: niektóre mają cień cały czas, inne pełne słońce. Mam jednak system nawadniania i mocno wykorowane rabaty.
Marzenko, dzięki Milaczku za dobre słowo. Kolory bombek dobrałam właśnie pod kolory, które mam we wnętrzach.
Agatko19762 dziękuję za odwiedziny, miły wpis i życzenia.
Łukaszu, a ja u Ciebie już byłam wcześniej, bo zaitrygował mnie tytuł Twojego wątku. Będę zaglądać i śledzić zmiany. Cieszę się, że moja kulkowa rabatka jest rozpoznawalna. Ja tak poznałam Danusię, bo rozpoznałam Jej ogród na zdjęciach przywłaszczonych przez kogoś innego.
Bogdziu, Weroniko77, baaardzo dziękuję za życzenia!
Gierczusiu, jak miło, że odnalazłaś drogę do mojego ogrodu Usiądź na ławeczce, zrobię Ci kawkę, bo pewnie jesteś zmęczona... Glina jest straszna. Współczuję posiadania takowej. U mnie przed założeniem ogrodu wylądowało mnóstwo urodzajnej ziemi na wierzchu, ale pod spodem jest "beton". W niektórych miejscach M. nawiercał glebę wiertarką, żebym mogła coś dosadzić. Masakra. Pozdrawiam!