'Hidcote Blue' — polecana na rabaty, do pojemników, a także na kwiat cięty, stosunkowo niska i zwarta, o wysokości około 40 cm (razem z kwiatostanami), kwiatach ciemnych, niebieskofioletowych, które pojawiają się w lipcu i sierpniu
Hidcote ma bardzo ciemne kwiatostany, bardzo lubię właśnie ją projektować bo jest bardzo wyrazista, nie taka mdła jak zwykła.
Witajcie nowe ogrodniczki i pasjonatki ogrodów Kasiu i Jolu. Kasiu ja miło to czytać, dziękuję. Jolu, nauczysz się tak jak ja, myślałam że już zostane taką "nogą" a tu proszę, mam własny portal i robię tyle rzeczy Jolu zdjęcia dodaje się bardzo prosto poćwicz w wątku technicznym u góry.
Bardzo emocjonujący Twój wątek. Sucha rzeka to też fajny pomysł
Dlaczego emocjonujący?
Chociaż... chyba dla każdego tworzenie jego miejsca na ziemi to są emocje, zarówno pozytywne jak i negatywne. O ile planowanie i sadzenie roślin to radość, to walka z budowlańcami mało kiedy jest radością. My zaczynamy się wyciszać, po w sumie dobrych 10 latach (z przerwami oczywiście) pożegnaliśmy ostatnią dużą ekipę i teraz resztę będziemy dłubać sami.
Tak z małych radości, wiosną od niechcenia wsadziłam przy płocie w ziemię kłącze gloriozy, zapomniałam o nim, obok powtykałam astry a teraz patrzę ze zdumieniem: