'Hidcote Blue' — polecana na rabaty, do pojemników, a także na kwiat cięty, stosunkowo niska i zwarta, o wysokości około 40 cm (razem z kwiatostanami), kwiatach ciemnych, niebieskofioletowych, które pojawiają się w lipcu i sierpniu
Hidcote ma bardzo ciemne kwiatostany, bardzo lubię właśnie ją projektować bo jest bardzo wyrazista, nie taka mdła jak zwykła.
Witaj Sylwia - oglądam Twój ogród i podziwiam...
piękne lawendowe pole sobie 'fundnęłaś' !
uwielbiam tę roślinę ...
czy mogę mini 'dodatek słowny' do tej lawendy ? - ona chyba nie przepada za korą dającą odczyn kwasowy... woli podłoże zasadowe...
Przy świerku dokonałam korekty .... usunęłam dzwonki karpackie bo mnie "trochę" to wszystko w oczy kuło .... będzie wsadzony bukszpan .....
Nowe nasadzenia na tej rabacie to thuja Smaragd
Sylwia no pięknie jest a z dzwonkami podjęłaś dobrą decyzję
Co do bukszpanów, to chyba aż cię korci żeby je przyciąć?No ale mus to mus-czekać trzeba już do wiosny
Co do bukszpanów, to chyba aż cię korci żeby je przyciąć?No ale mus to mus-czekać trzeba już do wiosny
Nawet nie wiesz jak mnie "skręca" , żeby je przyciąć ...... No ale nasz Guru nie dał zielonego ściatełka więc czekam do wiosny
Co do tych dzwonków , to po posadzeniu powiedziałam sobie na głos .... znowu przesadziła.... i znowu będzie korekta . Mama się cieszy bo jej roślin w ogrodzie przybywa