Krótko - założycielami wsi była rodzina Byrskich - a książka pisze, że byli to potomkowie po sławetnym rodzie - rodzina hrabiowska(chyba dobrze odmieniłem). Moi pradziadkowie i Babcia także mieli na nazwisko Byrski - także płynie we mnie szlachecka krew Dlatego nie wiem czemu mi pokłonów nie bijecie, hehe
Witam, mam na imię Ania, dziękuję Szefowej za wszystkie wskazówki, które chłonę jak gąbka, a pytań mam tyle, nie wiadomo od czego zacząć.
Zacznę więc zgodnie z sugetsią Danusi od rzutu działki
Jeszcze wymiary, choćby dług i szer. działki, gdzie północ?
Witaj Sebku,
nie dziwie sie ze żurawki proponujesz, ale one u Ciebie dorodne!!! Cudo!!
Jak możesz, przyłączam się do prośby Syli - ale o kompletna instrukcje wykonania ciurkadelka
Fotka z psem cudna
pozdrawiam!
Kochani, jest wyszukiwarka, piszesz "źródełka" albo coś klawisz ENTER i wyskakuje to
Krótko - założycielami wsi była rodzina Byrskich - a książka pisze, że byli to potomkowie po sławetnym rodzie - rodzina hrabiowska(chyba dobrze odmieniłem). Moi pradziadkowie i Babcia także mieli na nazwisko Byrski - także płynie we mnie szlachecka krew Dlatego nie wiem czemu mi pokłonów nie bijecie, hehe
Nie miała baba kłopotu to kupiła miłorzęby ......
Mam do Was kochani ogromną prośbę. Jak Wy to widzicie?
Otóż kupiłam 3 miłorzęby (ginkgo biloba), spodobały mi się i pomyślałam, że posadzę je z przodu. Kiedy przyjechały naszły mnie wątpliwości, czy jednak nie posadzić ich z boku domu a na froncie dać jednak polecane przez Danusię wiśnie Prunus Umbraculifera. Postawiłam w miejscu gdzie chciałabym posadzić te drzewa. Tzn zamysł mam taki aby dosadzić jeszcze po 2 cisy (stworzyć taki prostokątny ekran) i na jego tle posadzić właśnie tego miłorzęba lub wiśnię.
Słabo widać na tle lasu, ale można je dojrzeć
Jak myślicie posadzić w tym miejscu czy jednak te wiśnie by lepiej pasowały. Ja już sama nie wiem. I to ładne i to. Błagam... pomocy!!!
Ja także pieję za szklarenką, jest śliczna. Ja także mam pomidorki u Babci Jasi, namiot Witek zrobił, co jakiś czas poprawia, wymienia drewno i folię, to skarb własne "zielsko" i pomidorki, papryka i ogórki.
Witaj Sebku,
nie dziwie sie ze żurawki proponujesz, ale one u Ciebie dorodne!!! Cudo!!
Jak możesz, przyłączam się do prośby Syli - ale o kompletna instrukcje wykonania ciurkadelka
Fotka z psem cudna
pozdrawiam!
Kochani, jest wyszukiwarka, piszesz "źródełka" albo coś klawisz ENTER i wyskakuje to