"Często po pokroju można odróżnić drzewa męskie od żeńskich. Pokrój osobników męskich jest zwykle bardziej strzelisty, nieco zbliżony do drzew iglastych, z wyraźnie widoczną strzałą, osobniki żeńskie natomiast przeważnie bardziej przypominają drzewa liściaste. "
Dziękuję Pawełku za podpowiedź, ale wolałabym jednak nie mieszać tylu gatunków roślin.
Żadna ze mnie projektantka, ale tak na oko mi się wydawało, że jednak lepiej będzie wyglądało symetrycznie (część z bramą) 2 szt. i po drugiej stronie furtki (obok śmietnika) 1 szt.
Tylko teraz mam dylemat: czy posadzić te miłorzęby czy lepiej dać je w inne miejsce, a z przodu posadzić np wiśnie kuliste.
Dziękuję Danusiu
No to mamy 2 głosy za wiśniami
Jeszcze popatrzę , może znajdę im miejsce idealne Wczoraj, w związku z moimi wątpliwościami, powstrzymałam się od wsadzania ich do ziemi.
Tak Danusiu, ale ja to dopiero teraz widzę. W sklepie mi się bardzo podobały, natomiast jak postawiłam na miejsce to już mniej.
Ale jak myślisz Szefowo - one chyba najlepiej będą się prezentowały posadzone w rzędzie blisko siebie, tak? Bo już mam pewien pomysł, a nie chciałabym dać znowu ciała