Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród średniowieczny i nie tylko

Ogród średniowieczny i nie tylko

MarekW 21:51, 21 sie 2011

gardenarium napisał(a)
A może altanka z żywych roślin? Splecione graby czy inne drzewa?

Danusiu żywe rośliny to nie bardzo mi pasują, bo tam i tak sama zieleń, a konstrukcja altanki ma trochę ożywić monotonię , Najbardziej pasuje mi na biało malowana, ewentualnie coś pod kolor tych przemyskich altan parkowych. Ma być taką tajemniczą konstrukcją wyłaniającą się zza drzew i zapraszającą by do niej przyjść, a tam niespodzianka, bo wokół altanki z trzech stron strome skarpy ok 5 - 6 m. wysokości obsadzone barwinkami i bluszczami zaś na dole wijąca się wstęga bodziszków.
monteverde 01:49, 22 sie 2011

Marek masz takie cuda" pod nosem" tylko skopiować, a Ty potrafisz ładne rzeczy tworzyć a co będzie jak ktoś za dużo trunku wypije w tej altance i ze skarpy spadnie?
hanka_andrus 07:33, 22 sie 2011

Jak nadużyje?To w bodziszki z nim!
MarekW 13:37, 22 sie 2011

No właśnie w bodziszki one bujne więc się nie poobija ale też jakąś barierkę się zrobi, co bym i ja nie spadł jak dereniówki zakosztuję za dużo Już czekam na tegoroczny zbiór, ładnie dereń dojrzewa, oby tylko deszcze nie zniszczyły zbiorów.
Pszczelarnia 15:10, 22 sie 2011

MarekW napisał(a)

A średniowieczna to może w tym stylu
http://album.aufeminin.com/album/see_299771_140/MARIAGE-THEME-JARDIN.html

Dziękuję za ten link to prawdziwa kopalnia wiedzy

I mnie zawartość tego linka postawiła na nogi! Dziękuję.
Gardenarium 22:17, 22 sie 2011

MarekW napisał(a)

A może altanka z żywych roślin? Splecione graby czy inne drzewa?

Danusiu żywe rośliny to nie bardzo mi pasują, bo tam i tak sama zieleń, a konstrukcja altanki ma trochę ożywić monotonię , Najbardziej pasuje mi na biało malowana, ewentualnie coś pod kolor tych przemyskich altan parkowych. Ma być taką tajemniczą konstrukcją wyłaniającą się zza drzew i zapraszającą by do niej przyjść, a tam niespodzianka, bo wokół altanki z trzech stron strome skarpy ok 5 - 6 m. wysokości obsadzone barwinkami i bluszczami zaś na dole wijąca się wstęga bodziszków.

Tajemnicza konstrukcja wyłaniająca się zza drzew

Instagram Ogrodowiska
MarekW 22:19, 22 sie 2011

Piękna ale dla mnie za bogata
Gardenarium 22:24, 22 sie 2011

Wiem, narazie tylko taką białą znalazłam (Chenies Manor - 2009 r)

Instagram Ogrodowiska
MarekW 22:29, 22 sie 2011

Danusiu może być w innym kolorze bo zawsze można przemalować
Interesują mnie angielskie altanki, jakoś mało ich w prezentowanych ogrodach - albo ja nie zauważyłem
Gardenarium 22:32, 22 sie 2011

Pewnie szykuję artykuł o altanach

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies