Aniu, och ja bardzo lubię słodkości, jutro muszę upiec jakieś ciasteczko
Cieszę sie ,że kapustki sie podobają, bo mnie tak bardzo zachwyciły , że zrobiłam im natychmiast zdjęcia telefonem
Ja godecję miałam u siebie w tym roku po raz pierwszy.Siałam ją bezpośrednio do gruntu i do donic.Gdy zakwitła utworzyła piękne,przyciągające oko kolorowe plamy.szkoda tylko,że nie kwitła dłużej.
Godecje w starych kamionkach
A ta poniżej rosła w gruncie w towarzystwie maciejki
W tym roku na początku lata , na próbę podzieliłam jedną kępę na 8 sadzonek .
Gosiu w tym roku kupiłam taką samą i mam nadzieję, że w przyszłym rozrośnie się tak pięknie jak twoja i będę mogła ją podzielić na kolka mniejszych sadzonek zimowe fotki śliczne, a te przedstawiające wczoraj takie radosne i kolorowe
Jest bezproblemowa , śmieję się że to taka dla początkujących ogrodników .Gdzie ją nie posadzę , radzi sobie i w słońcu i w cieniu .Będzie wtedy różnica w wybarwieniu , ale i tak jest ok.
Zimowy atak nie odpuszcza .
niestety nie byłam kilka dni na działce, nie mam zdjęć, nie wiem czy wszystko ok czy już zaliczyłam może jakieś straty związane z zimą - kompletny brak czasu i siły, najlepiej byłoby zasnąć jak niedźwiedź i obudzić się na wiosnę ))
Pozdrawiam odwiedzających i zostawiam widoczek z trasy
Piękna fotka! Zdecydowanie wolę takie klimaty niż te śnieżne...Mnie też zawsze na zimę ogarnia jakieś takie zmęczenie że najchętniej bym w sen zimowy zapadła...zaczyna się pokładanie na kanapie pod kocykiem ...albo spanie przed telewizorem..wczoraj miałam debiut
Byle do wiosny!
pozdrawiam Kasiu
Cyprysik Aurea Nana pod kołdrą
Rozchodniki są cudowne nawet zimą, trochę się powyginały pod ciężarem
A w ogródku borówka jeszcze ma listki
Małe brzózki w śniegu